rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Легка атлетика

Легка атлетика

Ярослава Магучіх зі світовим рекордом виграла «срібло» ЧС-2019

У столиці Катару – місті Доха – триває чемпіонат світу-2019 з легкої атлетики. У четвертий день змагань світового форуму 18-річна українка Ярослава Магучіх посіла друге місце у стрибках у висоту – 2.04 м вона взяла з третьої спроби. Українка двічі оновлювала особистий рекорд і двічі новий світовий рекорд для молоді віком U-20.

Про це повідомляє xsport.ua.

Фінал вийшов дуже драматичним. Одразу чотири спортсменки – українки Ярослава Магучіх і Юлія Левченко, росіянка Марія Ласіцкене, що виступала під нейтральним прапором і американка Вешті Каннінгем – подолали рубіж у 2.00 м і претендували на перемогу.

На жаль, Левченко в боротьбі за трійку залишилася четвертою, не зумівши взяти планку 2.02 м. Каннінгем стала третьою, оскільки висоту 2.00 м взяла з першої спроби, а українка – тільки з третьої.

У боротьбі за «золото» Магучіх зійшлася з дворазовою чемпіонкою світу Ласіцкене і в останній спробі взяла планку 2.04 м, побивши не тільки особистий рекорд, а й світовий у віковій категорії U-20. На планку 2.08 м Магучіх відмовилася виходити, а Ласіцкене вирішила скористатися своїми спробами, однак невдало.

Додамо, що «срібло» Магучіх стало першою українською медаллю на чемпіонаті світу-2019 в Досі.

«Коли я виходила сюди, то розуміла, що це – інший рівень змагань. Мені дуже сподобалося тут стрибати. Дякую моєму тренеру Тетяні Степановій, що вона мене підтримувала, і я стрибнула цю висоту. Коли взяла 2,02 метра з першої спроби, то, напевно, якийсь адреналін заграв і я захотіла стрибнути ще вище – 2,04 метра. Чому ні? Хотіла спробувати, спробувала, взяла. Коли я стрибнула 2,04 метра, взяла з третьої спроби, то зрозуміла, що це вже круто. Я не вірю в це. Чекала, що будуть такі високі результати у фіналі, це ж дорослий чемпіонат світу. Я готувалася до нього. Розуміла, що буде складно. Але я настільки задоволена після своїх стрибків. Перемогла саму себе, напевно. Два особисті рекорди», – сказала Магучіх.

Нагадаємо, зараз Ярослава претендує на звання найкращої молодої спортсменки Європи за підсумками 2019 року. Зазначимо також, що вона стала наймолодшою медалісткою чемпіонатів світу в усіх, без винятку, дисциплінах.

Метальниця молота Ірина Климець встановила особистий рекорд

У фіналі змагань чемпіонату світу-2019 з легкої атлетики у метанні молота 24-річна українка Ірина Климець показала свій найкращий результат у кар’єрі.

Про це повідомляє ukrinform.ua.

Климець посіла п’яте місце. Її краща спроба – 73.56 м.

Вона стала першою українкою за останні 14 років, яка зуміла пробитися у фінал світового форуму в цьому виді програми.

А чемпіонкою світу в метанні молота стала американка ДеАнна Прайс. Її результат – 77.54 м.

Бубку переобрали першим віцепрезидентом IAAF

Очільник НОК України Сергій Бубка 1 жовтня переобраний першим віцепрезидентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Таке рішення ухвалила рада IAAF у Досі (Катар), – повідомили «Укрінформу» у прес-службі НОК.

Як інформувало агентство, напередодні Бубка був переобраний на посаду віцепрезидента IAAF. Він отримав 139 голосів від національних федерацій.

Уперше Сергій Бубка став віцепрезидентом ІААF та ввійшов до складу ради асоціації 2007 року. З 2015-го він обіймає посаду першого віцепрезидента IAAF.

Бубка є членом виконкому Міжнародного олімпійського комітету. З 2005 року легендарний український атлет очолює Національний олімпійський комітет України.

Важка атлетика

Вікторія Поліщук встановила рекорд України

У Харкові відбувся чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед спортсменів усіх вікових груп.

Спортсменка з Вінниці Вікторія Поліщук встановила рекорд України з жиму лежачи. Про це повідомляє офіційний сайт Вінницької міськради.

Вікторія Поліщук, яка представляла ДЮСШ № 5, у ваговій категорії +84 кг посіла 1 місце в жимі лежачи з рекордом України – 113,5 кг.

У загальному заліку рекордсменка стала третьою.

Чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат проходив 18-28 вересня на базі спортивного комплексу ХТЗ у Харкові. Участь у наймасовіших змаганнях року взяли 400 учасників.

Нагадаємо, що чемпіонат України входить до переліку відбіркових до чемпіонатів Європи та світу з класичного пауерліфтингу, а також чемпіонату світу з класичного пауерліфтингу серед студентів вишів 2020 року.

Бокс

Усика у Великобританії визнали найкращим іноземним бійцем

Олександр Усик, який готується до дебюту в суперважкій вазі, отримав визнання від організації, яка є керівним органом професіонального боксу в Великобританії – в категорії «найкращий іноземний боєць».

Про це повідомляється на сторінці промоутерської компанії Matchroom Boxing.

Боксером року Британська боксерська контрольна рада визнала непереможеного бійця другої середньої вагової категорії Каллума Сміта.

Нагадаємо, в останньому бою Олександр Усик важким нокаутом у восьмому раунді здобув перемогу над британцем Тоні Беллью.

Дебют Олександра Усика в суперважкому дивізіоні відбудеться 12 жовтня в Чикаго на Wintrust Arena. Його суперником стане четвертий номер рейтингу WBO Тайрон Спонг.

«Після Спонга Усик стане обов’яз­ковим претендентом на бій з переможцем реваншу між Джошуа і Руїсом, тому Олександр просто зачекає. Думаю, він буде чекати, а потім битиметься з переможцем», – повідомив промоутер Усика Едді Гірн в інтерв’ю talkSport.

Тайрон Спонг залишається непереможеним боксером, який виграв усі 13 поєдинків на професіональному рівні (12 – нокаутом). В останньому своєму бою він переміг бійця з Еквадору Джейсона Мінду.

Також нагадаємо, що бій-реванш між Ентоні Джошуа та Енді Руїсом відбудеться 7 грудня в Саудівській Аравії.

Берінчик провів відкрите тренування перед захистом титулу

5 жовтня в Броварах (Київщина) Денис Берінчик захищатиме титул Інтернаціонального чемпіона за версією WBO (WBO International) в легкій вазі проти мексиканця Патріціо Лопеса Морено, який провів на профі-рингу 29 поєдинків, має 26 перемог, 19 з яких – нокаутом.

5 жовтня в ринг ТРЦ «Термінал» міста Бровари також вийдуть українські боксери Олег Малиновський, Дмитро Митрофанов, Мішико Беселія, Василь Чоботар та інші.

Нагадаємо, на профі-рингу 31-річний український боксер Денис Берінчик переміг у всіх своїх 11-ти поєдинках (в 7-ми – нокаутом).

Патріціо Морено свого часу володів регіональними титулами WBC Latino Silver і WBC FECOMBOX. Попередній бій провів у серпні цього року проти свого співвітчизника, екс-чемпіона WBC Silver Едгара Пуерто, здобувши перемогу за очками.

Футбол

«Шахтар» зіграв унічию з «Аталантою» в Юнацькій лізі УЄФА

Футболісти донецького «Шахтаря» U19 (вік гравців – до 19-ти років) завершили у вівторок внічию (2:2) зустріч з одноліткам з італійської «Аталанти» у другому турі групового раунду Юнацької ліги УЄФА.

М’ячі на стадіоні «Чентро Спортиво Бортолотті» у Бергамо забили: Роберто Пікколі (45-та і 71-а хвилини) – у господарів; Георгій Судаков (26) та Абдулла Абдуллаєв (90+4) – у гостей, – повідомляє Укрінформ.

На 26-й хвилині донеччанин Михайло Мудрик не реалізував пенальті.

УПЛ: «Зоря» розгромила «Олімпік»

Донецький «Олімпік» з нищівним рахунком 0:5 програв луганській «Зорі» у завершальному поєдинку 9-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги.

Авторами голів на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського стали Владлен Юрченко, який відзначився на 40-й хвилині, Назарій Русин (53, 88), Богдан Леднєв (73) та Владислав Кабаєв (81), – повідомляє Укрінформ.

«Олімпік» догравав матч у меншості – на 38-й хвилині червону картку отримав півзахисник номінальних господарів Павло Ксьонз.

Результати інших зустрічей 9-го туру:

«Шахтар» (Донецьк) – «Ворскла» (Полтава) – 4:0

голи: Валерій Бондар (32-а хвилина), Євген Коноплянка (50, з пенальті), Алан Патрік (72), Жуніор Мораес (77);

«Карпати» (Львів) – «Колос» (Ковалівка) – 1:2

голи: Єгор Назарина (28) – Євген Смирний (8), Олександр Волков (44);

«Олександрія» – «Львів» – 2:0

голи: Євген Банада (35), Денис Безбородько (90+2);

«Маріуполь» – «Десна» (Чернігів) – 0:4

голи: Дмитро Хльобас (20, 67), Олександр Філіппов (21, 81);

«Динамо» (Київ) – «Дніпро-1» – 2:0

голи: Беньямін Вербич (30), Віктор Циганков (80, з пенальті).

Турнірне становище:

«Шахтар» – 27 очок, «Динамо» – 17, «Десна» – 17, «Олександрія» – 16, «Зоря» – 15, «Колос» – 14, «Дніпро-1» – 11, «Маріуполь» – 9, «Карпати» – 8, «Ворскла» – 7, «Львів» – 6, «Олімпік» – 5.

Теніс

Світоліна обіграла китаянку Ван

Третя «ракетка» світу українка Еліна Світоліна пробилася до третього кола представницького турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Premier Mandatory в Пекіні (Китай) з призовим фондом $8,285 млн.

У матчі другого раунду змагань Світоліна з рахунком 7:6 (7:5), 7:6 (7:1) здобула перемогу над китаянкою Яфань Ван (№ 49 рейтингу WTA), – повідомляє Укрінформ.

Поєдинок тривав 2 години 11 хвилин. Рахунок особистих зустрічей суперниць зрівнявся – 1:1.

Путівку до чвертьфіналу турніру Світоліна розіграє з американкою Софією Кенін (16).

Матч за вихід до чвертьфіналу турніру вони проведуть 2 жовтня. Суперниці вчетверте зійдуться в очному протистоянні. Українка завершила на свою користь один із трьох поєдинків з американкою.

Марченко і Манафов пройшли стартове коло турніру ATP у Казахстані

Українські тенісисти Ілля Марченко та Владислав Манафов успішно провели матчі першого кола турніру ATP у Нур-Султана (Казахстан) із призовим фондом 54 тис. 160 дол.

Марченко за 1 годину 23 хвилини здолав австрійця Максиміліана Нойхриста – 6:4, 7:5, – повідомляє Укрінформ.

Наступним суперником Іллі буде італієць Маттео Віола (11-й номер посіву).

Манафов майже за 2 години у трьох сетах обіграв француза Юго Греньє – 6:3, 3:6, 6:3 і тепер зустрінеться з представником Казахстану Олександром Недовєсовим (12).

WWFC 15: Реванш року і перуанська краватка

Наш волейбольний успіх

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers