rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ NASA вибрала компанію, яка будуватиме космічні кораблі для місії на Місяць

NASA уклала угоду з корпорацією Lockheed Martin, що виграла конкурс для будівництва космічних кораблів Orion, призначених для запусків на Місяць у межах власної програми Artemis.

Про це повідомляє пресслужба NASA.

«NASA запускає виробничу лінію космічних кораблів Orion для здійснення 12 місій Аrtemis, включаючи місію, яка до 2024 року доставить першу жінку та чоловіка на Місяць», – йдеться у повідомленні.

Угода дійсна до 30 вересня 2030 року. Компанія з Літтлтона, штат Колорадо, планує побудувати від шести до 12 космічних кораблів, щоб доправити астронавтів на Місяць.

«Orion – це високомобільний, найсучасніший космічний корабель, розроблений спеціально для здійснення глибоких місій космонавтами, він є невід’ємною частиною інфраструктури NASA для місії Artemis та майбутніх досліджень Сонячної системи», – зазначили у пресслужбі NASA.

Як відомо, посадковий модуль «Вікрам» індійської місячної місії «Чандраян-2» втратив зв’язок із Землею під час посадки на поверхню Місяця. Сама ж місія стартувала 22 липня з метою дослідження ґрунту Місяця в районі Південного полюса.

Google виграв суд у Євросоюзі щодо «права на забуття»

Ліки з комп’ютера. Як штучний інтелект сприяє підбору медичних препаратів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers