rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Євросоюзі рекордно знизилося безробіття

У Євросоюзі рекордно знизилося безробіття

Кількість мешканців Євросоюзу, які шукають роботу, виявилася найменшою з 2000 року.

Таку інформацію оприлюднив Євростат.

«Сезонний рівень безробіття у серпні 2019 року в Єврозоні становив 7,4%, що є найнижчим показником для цього регіону з травня 2008-го. У 28 країнах ЄС рівень безробіття у серпні поточного року становив 6,2% (6,7% – рік тому), що є найнижчим показником з початку місячних досліджень у січні 2000 року», – йдеться у повідомленні.

Разом з цим, за абсолютними показниками в країнах ЄС безробітними залишалися більше, ніж 15 мільйонів осіб – це майже на 1,2 млн менше порівняно зі серпнем 2018 року. При цьому 3,1 млн з-поміж європейських безробітних – молодь віком до 25 років.

У серпні поточного року найвищий рівень безробіття серед країн ЄС спостерігався у Греції (17%) та Іспанії (13,8%).

Греція оголосила нові заходи боротьби з нелегальною міграцією

До таких заходів влада країни вдалася після смертельного пожежі і сутичок в найбільшому таборі мігрантів на Лесбосі.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Засідання уряду відбулося наступного дня після заворушень у таборі Морія на острові Лесбос після пожежі, в результаті якої загинула, щонайменше, одна людина.

Уряд заявив про створення закритих центрів попереднього витурення осіб, які незаконно в’їхали в Грецію і не мають права на притулок, або чия заява про надання притулку була відхилена.

Також буде створено список безпечних країн для людей, які незаконно в’їхали в країну.

Крім цього, уряд планує розвантажити табори на Егейських островах, перемістивши людей на материк, а також посилити прикордонний контроль у морі.

Греція буде прагнути до розширення участі Європейського Союзу та ключових європейських урядів у вирішенні цієї проблеми.

29 вересня в грецькому таборі для біженців Моріа на острові Лесбос спалахнуло дві пожежі, в результаті яких, за різними даними, загинули від однієї до двох осіб. Після пожеж виникли масові заворушення – мігранти вимагали, щоб їх перевели на материк.

У Туреччині пройшли успішні випробування лазерної зброї

Про це зазначив в міністерстві промисловості і технологій Туреччини Мустафа Варанков, – повідомляє кореспондент Укрінформу в Анкарі.

«Лазерна зброя ARMOL вітчизняного виробництва, яка була розроблена науково-технічним центром TÜBİTAK BİLGEM, успішно пройшла випробування. ЗС Туреччини отримають нову лазерну зброю», – повідомив міністр.

Під час випробувань лазерної установки ARMOL, потужність променя якої становить 20 кВТ, було знищило сталеву пластину товщиною три міліметри з відстані 500 метрів. Також під час випробувань лазерною установкою було успішно збито БПЛА та знищено інші об’єкти, зокрема, вибуховий пристрій.

За результатами випробування було отримано висновок про можливість постачання на озброєння ЗС Туреччини.

Принцип дії лазерної зброї, яку часто називають зброєю майбутнього, полягає у використанні лазерного променя як засобу ураження. Її вважають універсальною зброєю, яка здатна знищувати або виводити з ладу різноманітні цілі, зокрема, оптикоелектричні. Вона не має механічної віддачі, ліміту боєзапасу. Лазерна зброя вже є на озброєнні у США, також у планах Вашингтона постачати на озброєння новітню лазерну систему IFPC-HEL, яка вважається найпотужнішою з існуючих у світі.

Сейм Латвії проголосує, чи бойкотувати осінню сесію ПАРЄ

Латвійський парламент у четвер голосуватиме з питання про бойкот осінньої сесії ПАРЄ, і це голосування може забезпечити «сильніший поштовх до спільної реакції» в цьому напрямку.

Про це повідомив кореспондентові «Укрінформу» голова Комітету Сейму із закордонних справ Ріхард Колс.

«Парламент Латвії має проголосувати з питання, чи повинна латвійська делегація бойкотувати осінню сесію ПАРЄ, у четвер, і голосування, сподіваємось, забезпечить сильніший поштовх до спільної реакції», – сказав Колс.

Він також прокоментував повідомлення «Укрінформу» зі Страсбурга, що балтійські країни та Грузія підтримали Україну і не братимуть участь у деяких офіційних заходах осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, зазначивши, що «сьогоднішні дії означають, що заклики керівника української делегації (в ПАРЄ, – ред.) Єлизавети Ясько продемонструвати солідарність та бойкотувати сесію, були почуті». Колс, як голова парламентського Комітету із закордонних справ, пообіцяв і надалі «уважно слідкувати за ситуацією» щодо бойкоту сесії ПАРЄ через повернення до неї делегації РФ.

При цьому Колс зазначив, що «делегації та самі делегати є досить незалежними у своїй роботі в ПАРЄ, позиції делегацій не завжди є такими ж, як позиція, якої дотримуються їхні відповідні парламенти чи уряди». Тому він наразі не може сказати, «чи всі балтійські делегації приєднаються до масштабного бойкоту цієї сесії ПАРЄ». «Але я дуже радий почути, що ми спільно працюємо над колективним підтвердженням взаємної думки, що міжнародне право, права людини та суверенітет – це речі, щодо яких ми не можемо і не повинні йти на компроміс», – підкреслив Колс.

Осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) проходить у Страсбурзі з 30 вересня до 4 жовтня. Глава української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько перебуватиме на засіданні Асамблеї з неофіційним візитом – як гість.

Як повідомив «Укрінформу» в кулуарах ПАРЄ народний депутат Олексій Гончаренко, Латвія, Литва, Естонія та Грузія підтримали Україну і не братимуть участь у деяких офіційних заходах осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Він також додав, що Президентський комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на рівні президента та лідерів політичних груп Асамблеї найближчим часом відвідають Україну.

Кожному п’ятому пенсіонерові ФРН може загрожувати бідність

Найближчими роками в Німеччині, навіть попри продовження економічного зростання, понад 20% пенсіонерів можуть зіштовхнутися з проблемою бідності – в її європейському розумінні.

Таких висновків дійшли фахівці Німецького інституту економічних досліджень (DIW Berlin) і Bertelsmann Stiftung, – передає кореспондент «Укрінформу».

«Навіть якщо економічні перспективи залишаться добрими, ризик бідності для людей похилого віку може продовжувати зростати, тож через 20 років майже кожен п’ятий пенсіонер (21,6%) у Німеччині може постраждати від цього», – заявив, представляючи дані, керівник дослідження Крістоф Шиллер.

Як зазначається, нині частка таких пенсіонерів становить 16,8%.

Серед найбільших груп ризику – самотні люди та низькокваліфіковані працівники.

У своїх розрахунках дослідники виходять з того, що ринок праці продовжує позитивно розвиватися. Бідність загрожуватиме людям, які отримують менше, ніж 60% середнього доходу, або тим, чий місячний чистий дохід нижчий від 905 євро.

Частка пенсіонерів, які додатково залежать від державної допомоги, до 2039 року може зрости з 9% до майже 12%.

У 2018 році на 100 мешканців Німеччини працездатного віку припадала 31 особа віком від 67 років. До 2038 року це співвідношення може сягнути 100 до 47.

Саудівський принц заперечує, що замовив убивство Хашоггі

Спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман заявив, що несе відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі, однак відхилив звинувачення, що саме він замовив це вбивство.

Про це кронцпринц сказав під час інтерв’ю в програмі «60 Minutes» на CBS News, – повідомляє Sky News.

На запитання журналіста, чи він замовив вбивство Хашоггі, який критикував його у колонках для The Washington Post, принц Мухаммед бін Салман відповів: «Абсолютно ні».

«Але я беру на себе повну відповідальність як лідер Саудівської Аравії, тим більше, що це було скоєно особами, котрі працюють на уряд Саудівської Аравії», – зазначив він.

За словами кронпринца, вбивство Хашоггі було «жахливим злочином» і «помилкою» агентів саудівського уряду.

Раніше повідомлялося, Мухаммед бін Салман під час спілкування з кореспондентом видання Frontline Мартіном Смітом заявив, що бере на себе відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

59-річний оглядач видання The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня 2018 року після того, коли зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини. Через два тижні після зникнення журналіста під тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Хашоггі вбили у консульстві. Для вчинення злочину з королівства до Стамбула прибули 15 осіб.

Нещодавно ЗМІ виклали розшифрування аудіозаписів розмов убивць Хашоггі.

У Пекіні провели найбільший в історії країни військовий парад

Міністерство оборони Китаю на військовому параді на честь 70-річчя з Дня утворення Китайської Народної Республіки у Пекіні показало найбільш модернізовану ядерну міжконтинентальну ракету DF-41.

Про це повідомляє Global Times.

Всього в параді взяли участь близько 15 000 осіб, 160 літаків і 580 одиниць військової техніки, включаючи літаки і ракети. Закінчився парад демонстрацією ядерної ракети Dongfeng 41.

Зазначається, що дальність польоту ракети DF-41 становить понад 14 тисяч кілометрів. Сама міжконтинентальна ракета може перевозити близько 10 ядерних бойових головок.

На думку американських експертів, ракета може вдарити по будь-якій точці на Землі.

До цього вважалося, що американська ракета US LGM-30 Minuteman має найдовшу дальність польоту з 13-ма тисячами кілометрів.

За словами китайського експерта Янга Ченгюна, дана ракета DF-41 є ядерною зброєю четвертого покоління і має найдовшу дальність польоту серед усіх китайських міжконтинентальних ракет.

Затримано ще одну групу прихильників шамана, який ішов виганяти Путіна

В Азербайджані призначили нового прем’єра

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers