rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Сенатори вимагають розслідувати зв’язки кампанії Гілларі Клінтон з Україною

Сенатори вимагають розслідувати зв’язки кампанії Гілларі Клінтон з Україною

Члени Сенату закликали генеральну прокуратуру США розслідувати можливий зв’язок між виборчою кампанією Гілларі Клінтон у 2016 році та Україною.

Про це йдеться у листі на ім’я генпрокурора США від голови юридичного комітету Сенату Чака Ґраслі та очільника комітету з питань національної безпеки й урядових справ Рона Джонсона.

«Мін’юст іще не поінформував Конгрес і громадськість про те, чи розпочав він розслідування зв’язків та співпраці між урядом України й особами, пов’язаними з кампанією Гілларі Клінтон чи Демократичного національного комітету», – зазначається у документі, оприлюдненому 30 вересня.

Автори листа висловили сумнів, що попередні розслідування генпрокуратури й мін’юсту сповна вивчили питання можливого іноземного втручання у виборчу кампанію.

«Втручання у вибори 2016 року не слід ігнорувати», – написали два сенатора у листі.

Надати відповіді на поставлені у листі запитання сенатори просять не пізніше, ніж 14 жовтня.

«Ми сподіваємося, що ваша письмова відповідь та більшість наданих документів будуть не засекреченими», – зауважується у листі.

Нагадаємо, на початку року народний депутат України Борислав Розенблат оприлюднив запис, на якому чоловік із голосом, схожим на голос директора НАБУ, розповідає, що допомагав кандидатці в президенти США Гілларі Клінтон під час виборів у 2016 році.

Згодом тогочасний генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що доручив у рамках кримінальної справи перевірити, чи справді мав місце факт втручання директора НАБУ в американські вибори.

Американські ЗМІ: Ukrainegate грає на руку Росії

Скандал, що спалахнув в США, який пов’язують з, нібито, спробами Дональда Трампа тиснути на українську владу, кидає тінь на відносини США й України у вирішальний момент історії східноєвропейської країни. Про це пише американський журнал Newsweek.

Так, пише автор статті, проблеми, що стоять перед Україною – російська загроза, що насувається – залишаються масштабними. Західна підтримка, особливо американська, життєво важлива для того, щоб допомогти Києву спробувати об’єднати країну і покласти край бойовим діям.

Але скандал з Ukrainegate – нібито спробами Трампа чинити тиск на Зеленського, щоб він розслідував діяльність сина Байдена – загрожує цьому, – вважають в Newsweek. Зеленському доведеться діяти обережно й уникати політизації своєї країни партійними інтересами США.

Перебуваючи поза НАТО, Україна не може розраховувати на пряму військову підтримку США і Заходу, тому дипломатична підтримка життєво важлива, щоб зупинити росіян від подальших зазіхань.

Довготермінова підтримка США вимагатиме двопартійної підтримки для України, незалежно від того, хто є президентом.

І для багатьох американських виборців нинішній скандал стане першим, в якому вони почують щось про Україну за тривалий час. Американці всіх політичних переконань можуть почати шукати відповіді на запитання, чому США витрачають стільки грошей і зусиль на підтримку країни, яку вважають корумпованою.

Ситуація також розвивається на користь президента Росії Володимира Путіна, – вважають аналітики. Для Кремля все, що може посварити США та Україну і більш широкий західний альянс, буде вважатися перемогою.

Щодо Facebook, Google та Amazon проведуть нове розслідування

На компанії-гіганти Facebook Inc, Amazon.com Inc та Google Alphabet Inc очікує нове розслідування у Конгресі США щодо проблеми конкурентності на цифровому ринку.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначається, голова комітету Палати представників з питань малого бізнесу Надія Веласкес планує запросити представників даних компаній на слухання в Конгресі наприкінці жовтня або на початку листопада.

«Голова Веласкес вважає, що малий бізнес заслуговує на конкуренцію на рівних умовах, і сподівається, що слухання дадуть можливість комітету проаналізувати, як малий бізнес розвивається, враховуючи домінування великих технологічних компаній у сферах від електронної комерції до Інтернет-трафіку», – заявила речниця Веласкес.

В Amazon, Facebook та Google не прокоментували дану інформацію.

Раніше повідомлялося, що міністерство юстиції США має намір розпочати нове розслідування проти Facebook у зв’язку з передбачуваними порушеннями антимонопольного законодавства. Дане розслідування за клопотанням генпрокурора Вільяма Барра відбувається паралельно з іншим, яке ініціювала Федеральна комісія з торгівлі. Цей орган проводить власне розслідування щодо того, чи завдало шкоди конкуренції поглинання компанією-гігантом інших фірм.

Крім того, діяльність Facebook уже розслідують генпрокурори низки американських штатів і судовий комітет Палати представників Конгресу США.

NASA відправить на Марс імена кількох мільйонів землян

Перший автономний міні-вертоліт вирушить на Марс 2020 року, він також повинен доправити на червону планету імена всіх бажаючих, – повідомляє сайт агентства.

Для того потрібно було зареєструвати своє ім’я на сайті NASA до 30 вересня. Імена буде відправлено на спеціальному мікрочіпі, встановленому на апараті, який повинен полетіти на Марс у липні наступного року.

Згідно з даними з сайта NASA, станом на 11:40 за київським часом 29 вересня, найбільше імен – понад 2,5 млн – зареєстрували в Туреччині. На другому місці – Індія і понад 1,6 млн імен. У США беруть участь у програмі близько 1,3 млн осіб. В Україні зареєструвалося лише 56 тисяч.

Нагадаємо, у червні при лабораторії реактивного руху в Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) провели успішне випробування гелікоптера, який полетить на Марс.

У штаті Меріленд застрелили чоловіка, який зчинив різанину в торговому центрі

«За даними поліції округу Балтимор, у результаті різанини в торговому центрі міста Гант-Веллі п’ятеро осіб отримали ножові поранення, а підозрюваний загинув від куль поліцейських», – ідеться в повідомленні The Baltimore Sun.

Як зазначається з посиланням на речницю поліції Дженіфер Піч, усі потерпілі госпіталізовані з пораненнями, які не становлять небезпеки для життя. Триває розслідування, поліція збирає записи довколишніх відеокамер для встановлення особи нападника, а також з’ясування всіх обставин злочину.

Штат Монтана накрила снігова буря, оголошено надзвичайний стан

Губернатор штату Монтана Стів Баллок оголосив надзвичайну ситуацію в штаті через сильну бурю на початку нового сезону.

«Менш, ніж через тиждень після осіннього рівнодення, що знаменувало закінчення літа в США, над північно-західною частиною країни пролетіла перша зимова буря», – йдеться у повідомленні The weather channel.

Снігова буря почалась ще на вихідних, тим самим створивши небезпечні умови для подорожей та пошкодивши систему електропостачання через північні Скелясті гори. Станом на вечір неділі центр надзвичайних ситуацій Блекфіту повідомив про 48 сантиметрів снігу в Браунінгу, штат Монтана.

Як повідомляють у виданні, у деяких районах Монтани випало понад 90 сантиметрів снігу: в окрузі Тетон зафіксували 37 дюймів (94 см) снігу; 28 дюймів (71 см) випало на східному льодовику в графстві Пондера; у Каскад-Каунті повідомляли про 19,3 дюйма (49 см).

Зазначимо, щонайменше, вісім шкільних районів штату Монтана скасували заняття в понеділок після сильних снігопадів, що побили всі рекорди.

У Нью-Йорку поліцейські випадково застрелили колегу під час затримання злочинця

«Це трагічний випадок смерті від вогню колег, однак, ми втратили життя хороброго державного службовця виключно через жорстокого злочинця, який поставив під загрозу життя поліції і всіх людей, яким ми служимо», – заявив комісар поліції Нью-Йорка Джеймс О’Ніл, – повідомляє The New York Times.

Інцидент стався в Бронксі вранці в неділю, після того, коли Брайан Малкін і двоє інших офіцерів вийшли з машини, щоб допитати підозрюваного. Останній спробував втекти, після чого поліція почала його переслідувати. Підозрюваний чинив опір, і поліція відкрила вогонь, в результаті якого поліцейський Малкін і підозрюваний отримали вогнепальні поранення.

Поранені були доправлені в лікарню, де лікарі зафіксували їхню смерть. Підозрюваний мав умовний термін до 2022 року. Раніше його заарештовували декілька разів, зокрема, і через звинувачення в крадіжці.

Помпео: Ми не будемо вагатися з підвищенням ціни для Росії

Мінфін США у понеділок розширив список санкцій, що стосуються, зокрема, агресії РФ проти України, а також зловмисної діяльності російської «фабрики тролів», яку пов’язують з «кухарем Путіна» Євгеном Пригожиним.

Майкл Помпео заявив, що санкційний тиск на Росію посилюватиметься, якщо вона не припинить зусиль, спрямованих на підрив демократії у США.

Про це голова Держдепу заявив, коментуючи санкції, запроваджені в понеділок мінфіном США проти чотирьох юридичних і сімох фізичних осіб з РФ, – передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко заявили: ми не терпітимемо іноземного втручання в наші вибори», – наголосив держсекретар США.

Він додав, що Вашингтон продовжить тиск на всіх, хто прагне підірвати демократичні процеси в Сполучених Штатах.

«Ми не будемо вагатися з підвищенням ціни для Росії через її неприйнятну деструктивну діяльність», – запевнив очільник американської дипломатії.

Помпео назвав останні в часі санкції «попередженням» з американського боку.

«Будь-які суб’єкти, що продовжують мати справи з цими особами, компаніями, літаками чи судном (проти яких запроваджено нові обмеження, – ред.), також можуть стати об’єктом подальших санкцій. Уряд США й надалі докладатиме зусиль, аби Пригожин і такі, як він, не змогли знайти ані притулку, ані комфортного місця, допоки вони провадять деструктивну діяльність, що загрожує інтересам США, наших союзників та партнерів», – заявив державний секретар.

Чикаго за тиждень

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers