rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Математиці – ні, емоційному інтелекту – так

Історик Юваль Ной Харарі сказав, що у найближчому майбутньому людям доведеться постійно вчитися чомусь новому і міняти роботу, тому потрібно розвивати емоційний інтелект, щоб впоратися з цими завданнями: «Це важливіше, ніж конкретні навички, такі, як знання математики, історії або програмування. Найбільш важливі навички пов’язані з гнучкістю розуму та емоційним інтелектом».

Експерти hh.ua|grc дослідили, чи на вміння розвивати емоційний інтелект звертають увагу українські роботодавці.

Загалом, під емоційним інтелектом мається на увазі здатність людини розуміти свої емоції і почуття інших людей, ефективно керувати емоційною сферою та адаптувати свою поведінку під різні ситуації.

Згідно з аналізом бази вакансій hh.ua|grc, вимога щодо наявності високого рівня емоційного інтелекту найчастіше спостерігається у пропозиціях про роботу для спеціалістів сфери продажів (21% вакансій), маркетологів (17% вакансій) та HR-менеджерів (14% вакансій). Дехто з роботодавців конкретизує, що під емоційним інтелектом вони розуміють емпатію, вміння давати зворотний зв’язок та розуміння важливості цього процесу, наявність навичок ефективної побудови комунікацій.

Нагадаємо, що, згідно з доповіддю, озвученою на Всесвітньому економічному форумі, емоційний інтелект – одна з найцінніших навичок майбутнього. Більше того, це одна з унікальних людських рис. Співчуття, підтримка, почуття гумору – це те, чого немає у машин, і такі навички будуть потрібні в цифровому світі протягом багатьох років.

Джерело: «HeadHunter Україна» (http://www.hh.ua)

До Міжнародного дня людей похилого віку: портрет пошукача 60+

Скільки готові платити роботодавці за знання англійської мови

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers