rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Кожен другий українець працевлаштовується за сприяння служби зайнятості

За підсумками першого півріччя 2019 року 1млн. 43 тис. українців знайшли роботу. При цьому державна служба зайнятості (ДСЗ) працевлаштувала 440 тис. людей або 42% від загальної кількості офіційно оформлених працівників.

Якщо порівняти результати роботи ДСЗ та кадрових агенцій за минулий рік, то за сприяння служби зайнятості знайшли роботу 826 тис. українок і українців. Це у 20 разів більше, ніж кількість працевлаштованих усіма іншими зареєстрованими посередниками з працевлаштування.

Станом на 1 вересня цього року база даних служби зайнятості нараховувала майже 140 тис. вакансій (41% від усіх розміщених на інформаційних ресурсах вакансій) та 977 тис. резюме (73% від загальної кількості шукачів роботи).

«Аналіз відкритих джерел та інформаційної системи ДСЗ показав, що служба зайнятості посідає вагоме місце на ринку посередництва у працевлаштуванні. Але для успішного розвитку ринку важливо налагодити співпрацю ДСЗ з приватними агентствами зайнятості та онлайн платформами з пошуку роботи, а також посилити комунікації з працівниками та роботодавцями», – підкреслює директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон.

Кількість громадян, які працевлаштовуються завдяки ДСЗ, збільшиться, якщо приватні агенції з працевлаштування та служба зайнятості будуть діяти за єдиними вимогами до вакансій, – зазначає вона. Адже сьогодні існує певна дискримінація безробітних та шукачів роботи, які користуються послугами служби зайнятості, а не посередників. Йдеться про те, що роботодавці при розміщенні вакансій зазначають різний розмір заробітної плати залежно від посередника, завдяки якому підбирається персонал.

Коли ДСЗ, приватні агентства зайнятості та онлайн платформи, які є електронними приватними агентствами зайнятості, будуть працювати за єдиним підходом до підбору вакансій, це стане поштовхом для побудови якісних відносин на ринку посередницьких послуг із працевлаштування.

Прес-служба ДСЗ

До Міжнародного дня людей похилого віку: портрет пошукача 60+

Скільки готові платити роботодавці за знання англійської мови

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers