rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ Храмове свято в соборі святої Софії

29 вересня у соборі святої Софії відбулося парафіяльне свято мучениць святої Софії та її доньок – Віри, Надії та Любові.

Мати Софія та її три доньки показали, що для людей, котрі укріпляються благодаттю Святого Духа, недолік тілесних сил аніскільки не є перешкодою до вираження сил духу і мужності.

У єднанні – наша сила. Українці вміють не лише разом працювати, але і Бога прославляти та святкувати.

Секретар Вікаріату Православної церкви України, настоятель церкви святого Андрія Первозванного митрофорний протоієрей отець Віктор Полярний, протоієреї отці Михайло Васенда, Ярослав Маріхот, Василь Думка, Микола Липко, Дмитро Бігун – усі разом з настоятелем собору святої Софії митрофорним протоієреєм отцем Олексієм Касперуком провели святу літургію.

Title Title Title 
 Title Title Title
 Title Title Title
 Title Title Title
 Title Title 

Пізніше до урочистої частини долучилися митрофорний протоієрей отець Богдан Калинок та Андрій Шельмах, отці протоієреї Анатолій Басараб та Іван Лимар. Після Божого благословення отець Олексій запросив усіх до спільного обіду.

Голова парафії пан Віктор Войтихів привітав усіх гостей із храмовим святом і вручив квіти жінкам з іменами Віра, Надія та Любов.

Почесними гостями від «Самопомочі» були президент-виконавчий директор Віталій Кутний та Роман Яцковський. Вони щиро всіх вітали і чималенькі гроші подарували.

Концертну програму з привітальними словами розпочали діти – Іван Когут, Марія Гарматюк, Марія та Олексій Касперуки, Олександр Сілярський, Георгій Жигайло та Віктор Капій – під керівництвом вчителя гуртка українознавства Оксани Когут.

Як чудово у парафії сестринство працювало, дівчата смачно приготували і ще разом на сцені, вітаючи одне одного, заспівали. Голова сестриць Люба Путренко і скарбник сестриць Марія Войтихів привітали парафію зі святом та подарували парафії гарний грошовий подарунок.

Прикрасою храмового свята був виступ учнів вокально-хореографічної студії «Елегія» під керівництвом Світлани Поляк.

Коли ці діти співають, то здається, ніби ангели з небес до нас промовляють. Це – дзвінкоголосі, співучі, талановиті Марія Гарматюк, Ксеня Левкович, Анастасія Чорній, Соломія Михайлюк та Іван Когут.

Title Title  Title
 Title Title Title
  Title 

Великою несподіванкою був виступ новоствореного парафіяльного тріо у складі Ольги Кметь, Василя Романіва, Даніели Чепели. Пісні з репертуару Квітки Цісик та гурту «Плач Єремії» – це було мегакруто.

Так було затишно всім, скільки посмішок, радості, гарного настрою, що здавалося, ніби ми в Україні побували.

Святими молитвами нехай Господь укріпить і нас у християнській вірі і в добродійному житті.

Друг із Києва

«Він був справжнім – скрізь і завжди»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers