rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ Сергій Савінов

Сергій Васильович Савінов (позивний «Сава») народився 2 листопада 1995 року, у селі Іллічівка, Братського району, Миколаївської області. Мешкав у селі Мар’ївка, Баштанського району.

2013 року хлопець закінчив 11 класів Мар’ївської загальноосвітньої школи, а у 2015 був призваний на строкову службу, яку проходив у військовій частині А0213. 29 червня 2017 року він підписав контракт із Військово-Морськими силами та потрапив до 36-ї окремої бригади морської піхоти, де служив на посаді стрільця-санітара 1-го окремого батальйону морської піхоти. З 23 січня 2018 до 30 квітня 2018 вперше брав участь у військових діях на передовій, виконуючи бойові завдання на Маріупольському напрямку.

Сергій Васильович дуже захоплювався військовою справою (стрибками з парашутом, розвідувальною підготовкою, тактикою, зброєю), ставив на перше місце активний та корисний відпочинок та спорт (футбол і волейбол), любив піші прогулянки та туристичні походи – те, що оздоровлює фізично та надихає душевно.

Наприкінці травня цього року Сава вдруге пішов захищати Батьківщину, але вже на посаді командира відділення-командира бойової машини десантно-штурмової роти батальйону морської піхоти, знову на Приазовський напрямок.

Він мріяв отримати гідну вищу освіту, побудувати військову кар’єру та одружитися. Йому було лише 23 роки, і, здавалося б, усе життя попереду. Побратими згадують про нього як про відважного та сміливого бійця, доброго та надійного друга, який не мав звички пасувати перед труднощами, якими б складними вони не були.

Молодший сержант, командир відділення-командир бойової машини десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти 1-го окремого батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти.

Загинув Сергій 30 серпня о 8:40 у районі селища Водяне, Волноваського району, Донецької області, від смертельного кульового поранення, спричиненого снайпером найманців РФ.

Поховання відбулося 1 вересня у Мар’ївці. У нього залишилася мати.

Джерело: «Цензор. НЕТ»
(https://censor.net.ua/r3145731)

Друг із Києва

«Він був справжнім – скрізь і завжди»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers