rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ ДБР порушило справу проти Луценка

ДБР порушило справу проти Луценка

Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу за заявою нардепа за фактом можливого зловживання владою Юрієм Луценком на посаді очільника Генеральної прокуратури України.

Про це повідомила у коментарі «Укрінформу» речник відомства Анжеліка Іванова.

«ДБР порушило кримінальну справу за заявою чинного народного депутата стосовно можливого вчинення кримінального правопорушення колишнім генпрокурором, а саме зловживання службовим становищем шляхом сприяння незаконному гральному бізнесу», – сказала вона.

Іванова додала, що справа порушена за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою і службовим становищем) Кримінального кодексу.

Стартував відбір полярників на станцію «Академік Вернадський» в Антарктиду

Про це повідомляється на сайті Національного антарктичного наукового центру.

«Ми знову шукаємо найкращих фахівців й одночасно романтиків, які проведуть цілий рік на станції «Академік Вернадський». Хочу зауважити, що до роботи 25-ї Української антарктичної експедиції 2020-2021 років буде прикуто дуже багато уваги. Адже у 2020 році спочатку весь світ відзначатиме 200-річчя відкриття Антарктиди, а потім Україна відзначатиме першу чверть сторіччя нашої станції», – зазначив керівник НАНЦ Міносвіти Євген Дикий.

Так, для експедиції планують набрати 12 осіб: семеро вчених, лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка і системного адміністратора зв’язку. Вчені повинні працювати за такими напрямками досліджень: геолого-геофізичні; гідрометеорологічні та океанографічні; геокосмічні; біологічні.

«Цьогоріч ми знову не ставимо жодних обмежень – головне, щоб кандидати або кандидатки були фахівцями у своїх напрямках і мали необхідне здоров’я для роботи в Антарктиді», – зазначив Дикий.

Серед загальних вимог до кандидатів – відсутність хронічних захворювань і протипоказань до роботи в умовах Антарктиди, володіння іноземною мовою, неконфліктність і комунікабельність.

Детальніші вимоги до конкурсантів можна подивитися на сайті міністерства. Там також є вся інформація про етапи конкурсу, оплату праці та забезпеченні зимувальників.

Документи приймаються до 1 листопада. Конкурс пройде у три етапи: прийом документів, співбесіда та затвердження кандидатів конкурсною комісією.

Нацбанк надрукував 25 мільярдів банкнот гривні

«За чверть сторіччя Банкнотно-монетний двір Національного банку України виготовив майже 25 млрд банкнот гривні та 11 млрд розмінних і обігових монет», – йдеться у повідомленні пресслужби НБУ.

Зазначається, що сьогодні БМД на 100% забезпечує потреби України у виготовленні власної грошової одиниці: банкнот, розмінних, обігових та пам’ятних монет.

Підприємство було засноване 1 жовтня 1994 року. Технологічні можливості БМД повністю відповідають міжнародним стандартам.

Зараз Національний банк планує здійснити перший випуск банкноти номіналом 1000 грн. в обсязі 5 млн штук, а надалі друкувати ці банкноти залежно від замовлень банків та потреб економіки. Банкнота номіналом у 1000 грн. вводиться в обіг із 25 жовтня 2019 року. На лицьовій стороні зображено портрет Володимира Вернадського, на зворотній – президію Національної академії наук.

Рейдери намагалися вкрасти у ДУС приміщення на Банковій

Служба безпеки України попередила рейдерське захоплення приміщення у столиці на вулиці Банковій, яке перебуває на балансі Державного управління справами.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що відчуження майна планувала група ділків, які залучили до протиправної діяльності приватного нотаріуса. Вони на підставі підроблених документів здійснили незаконну перереєстрацію об’єкта нерухомості державної форми власності вартістю понад 5 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали одного зі зловмисників – адвоката, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального України, при спробі перепродажу рейдерськи захопленого об’єкта за 130 тисяч доларів.

Завдяки діям СБУ приміщення наразі перебуває під арештом, вживаються необхідні заходи для його повернення до державної власності.

У межах розпочатого кримінального провадження проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин) ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у рейдерській схемі.

«Українська правда» повідомляє, що, за даними її джерел, адвокатом, який привласнив державне приміщення на вулиці Банковій та намагався його продати, є народний депутат 4 і 5 скликань Верховної Ради. За словами джерела УП, йдеться про Антона Ружицького (обирався від блоку Віктора Ющенка «Наша Україна»).

Станція Томо-Крузівська: соцмережі вразила голлівудська зірка в київському метро

Голлівудський актор Том Круз прилетів до Києва і спустився у підземку, де його помітили і сфотографували пасажири.

Фото Тома Круза миттю розлетілося соцмережами, а також викликало купу мемів та жартів, на кшталт «Том Круз спустився в метро у Києві, щоб прорити метро до Виноградаря», або «Том Круз спробував купити два жетони в одні руки, місія провалилася».

Пізніше президент Володимир Зеленський розкрив мету візиту Тома Круза до України: «Радий вітати у Києві актора, режисера і просто талановиту людину – Тома Круза. Запросив його до України, щоб він на власні очі побачив, скільки у нашій неймовірній країні цікавих локацій для створення кіно: сучасні урбаністичні пейзажі, старе місто, залишки радянського минулого, тихі та затишні хутори, фантастичні мальовничі краєвиди.

Радію, що Україна починає приваблювати зірок світового кіно. Сподіваюся, закон про компенсації іноземним кіновиробникам, нещодавно ухвалений парламентом, справді відкриє для світового кіно двері України. Впевнений, що ця місія – здійсненна! Вдячний Тому Крузу за приємну розмову. Чекаємо в Україні знову!»

Вісім літаків не змогли приземлитися в Одесі через сильний вітер

У Міжнародному аеропорту «Одеса» першого жовтня через сильний вітер вчасно не змогли приземлитися 8 літаків.

Деякі повернулися до міста вильоту, інші пішли на запасні аеродроми.

Про це в коментарі Укрінформу сказав представник Відділу зі зв’язків із громадськістю ТОВ «Міжнародний аеропорт» Одеса» Олександр Дерев’янко.

«Скасовано рейси з Риги, Відня, Стамбула, Шарм-ель-Шейха та Жулян (Київ). Затримуються рейси зі Стамбула та Мінська. Пілоти п’яти літаків прийняли рішення йти на запасні аеродроми. Очікується, що до вечора ситуація стабілізується», – підкреслив Дерев’янко.

Буфет, душ, бібліотека: на вокзалі в Києві відкрили залу очікування для військових

На першому поверсі будівлі Центрального вокзалу столиці відкрили залу очікування для військовослужбовців, яку нещодавно переобладнали з депутатської зали. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

За словами керівника «Укрзалізниці» Євгена Кравцова, впродовж двох тижнів будуть відкриті аналогічні зали у шести основних українських містах.

«Ми беремо зобов’язання за місяць відкрити такі зали в усіх обласних центрах», – наголосив Кравцова.

Зазначається, що у новій залі очікування створено всі умови для відпочинку українських захисників. Зокрема, у приміщенні обладнано санітарні кімнати, буфет, душ, камеру схову, бібліотеку, а також встановлено пральну машину, прасувальну дошку з праскою, крісла, телевізор, холодильник, розетки, Wi-Fi, камери спостереження.

Крім того, спільно з громадськими активістами і волонтерськими організаціями, у кімнаті відпочинку забезпечуватимуть умови для психологічної реабілітації й дозвілля військовиків.

За інформацією пресслужби, зала працюватиме цілодобово.

Лінія фронту: окупанти гатили із забороненої зброї під Новолуганським і Південним

Російські окупаційні війська у вівторок, 1 жовтня, з початку доби до 18:00 обстріляли позиції Об’єднаних сил 8 разів, зокрема, й із заборонених мінометів калібру 82 мм.

«Порушуючи Мінські угоди, противник відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї в районах ділянок розведення сил і засобів неподалік Золотого та Богданівки», – йдеться у повідомленні пресцентру штабу ООС.

Як зазначається, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» зафіксовано 5 обстрілів. Зокрема, позиції Об’єднаних сил неподалік Новотроїцького були двічі обстріляні з напрямку Докучаєвська зі стрілецької зброї. У районі Богданівки, по ділянці розведення, бойовики провели вогонь з напрямку Петрівського з великокаліберних кулеметів; поблизу Водяного з напрямку Ужівки та Павлополя з напрямку Набережного – зі станкових протитанкових гранатометів.

Крім того, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти тричі обстріляли позиції українських військових. Зокрема, неподалік Новолуганського з напрямку Доломітного бойовики стріляли із міномета калібру 82 мм; поблизу Південного з напрямку шахти ім. Гагаріна – з міномета калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї; неподалік Золотого, по ділянці розведення, з напрямку Первомайська – зі стрілецької зброї.

«Впродовж поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було», – наголосили у штабі.

30 вересня внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення.

Армія РФ готується до масштабних навчань на Донбасі, – ГУР МОУ

Україна зацікавилися досвідом Хорватії з реінтеграції окупованих територій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers