rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Тріатлон

Тріатлон

Єлістратова виграла етап Кубка Європи в Румунії

Лідер жіночої збірної України Юлія Єлістратова не мала собі рівних на етапі Кубка Європи-2019 у Константі (Румунія).

Відтак Єлістратова виборола перше «золото» в сезоні 2019 року, – повідомляє прес-служба Федерації тріатлону України.

«На етапі Кубка Європи на спринтерській дистанції прима українського тріатлону випливла в першій групі, рівно трималася на вело, а вже впродовж завершального виду потішила нас своїм фірмовим бігом, показавши найкращий час – як на третьому виді, так і загалом», – йдеться в повідомленні.

«У Мамаї (Константі) вже втретє проводиться етап Кубка Європи, і це для мене друга перемога і третій подіум на цих змаганнях. Хочу висловити подяку меру Житомира Сергієві Сухомлину та депутатам за підтримку, завдяки якій я змогла взяти участь у цьому старті й продовжуватиму виступати на наступних. Мета – набирати очки в європейський і олімпійський рейтинги», – прокоментувала свою перемогу Юлія Єлістратова.

Додамо, що наразі Юлія Єлістратова посідає 40-е місце олімпійського рейтингу, що де-факто дозволяє їй розраховувати на ліцензію та з повною впевненістю готуватися до ХХХІІ літніх Олімпійських ігор у Токіо-2020 – вже четвертих у кар’єрі найсильнішої тріатлетки України.

Боротьба

На ЧС-2019 Україна здобула чотири медалі і
сім олімпійських ліцензій

У Нур-Султані (Казахстан) у неділю, 22 вересня, завершився чемпіонат світу 2019 року зі спортивної боротьби, повідомляє Укрінформ.

«Золото» у Нур-Султані виграв Жан Беленюк (вагова категорія до 87 кг), здобувши титул дворазового чемпіона світу з греко-римської боротьби, Аліна Бережна (вага до 72 кг) та Ірина Коляденко (вага до 65 кг) стали срібними призерами чемпіонату світу з жіночої боротьби, а Олександр Хоцянівський (вага до 125 кг) приніс Україні бронзову нагороду у турнірі борців вільного стилю.

Окрім володарів медалей, олімпійські ліцензії також завоювали Оксана Лівач (вага до 50 кг), Алла Черкасова (вага до 68 кг) та «греко-римлянин» Ленур Теміров (60 кг), які посіли п’яті місця, програвши свої сутички у «бронзових» фіналах.

Волейбол

Юрій Семенюк – найкращий блокуючий гравець Євро-2019

Вихованець львівського волейболу Семенюк допоміг збірній України вперше в історії пробитися у чвертьфінал чемпіонату Європи.

Центральний блокуючий національної збірної України з волейболу, Семенюк наразі є найкращим гравцем чемпіонату Європи-2019 за кількістю блоків, – повідомляє xsport.ua.

У фінальній частині чемпіонату Європи-2019 Юрій Семенюк провів на паркеті шість матчів, в яких поставив 20 блоків (1, в середньому, за сет). При цьому, в минулому поєдинку проти Бельгії (3:2), який вивів команду Угіса Крастіньша в чвертьфінал Євро-2019, Семенюк поставив п’ять блоків.

Ще один матч на континентальному форумі збірна України провела проти Сербії. Чвертьфінальний поєдинок відбувся у вівторок, 24 вересня, в Антверпені.

Юрій Семенюк почав кар’єру тільки в 20 років і зізнався, що в юності йому більше подобалося ходити на дискотеки.

Теніс

Ястремська вперше стала 27-ю «ракеткою» світового рейтингу

19-річна одеситка Даяна Ястремська на одну сходинку поліпшила своє становище в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) і тим самим третій тиждень поспіль оновлює свій особистий рекорд.

Як повідомляє btu.org.ua, Даяна Ястремська з коефіцієнтом 1795 очок піднялася на 27-е місце рейтингу WTA станом на 23 вересня.

Перша «ракетка» України 24-річна харків’янка Еліна Світоліна (5160) залишилася на третьому рядку світової класифікації. 30-річна киянка Леся Цуренко (907), яка довгий час не виступає через травму, посідає в списку 68-е місце. Четвертий представник України в першій сотні світового рейтингу, 25-річна миколаївка Катерина Козлова (804) опустилася на 77-й рядок, втративши п’ять позицій.

Одразу на 33 рядки піднялася 17-річна киянка Марта Костюк (338), яка минулого тижня дійшла до фіналу на турнірі ITF у Франції. 182-а позиція – це найкращий результат для Костюк з липня цього року.

На вершині рейтингу WTA – австралійка Ешлі Барті (6446), услід за якою йде чешка Кароліна Плішкова (6125).

Футбол

Збірна України U-17 здобула першу перемогу на турнірі в Латвії

Юнацька збірна України U-17 (футболісти до 2003 року народження), яка готується до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2020, зіграла свій другий матч на міжнародному турнірі чотирьох збірних, що проходить у Латвії. Підопічні Олександра Петракова взяли реванш у суперника за поразку.

Протистояла «синьо-жовтим» збірна Туреччини, – повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу (УАФ). Обіграти цю команду в наших хлопців було особливе бажання, адже зовсім недавно підопічні Олександра Петракова програли туркам у фіналі Меморіалу Віктора Баннікова.

З настроєм в українців проблем не було, що й відобразилося у двох забитих м’ячах. У першому таймі Мампассі реалізував пенальті, а вже в компенсований арбітром час ворота збірної Туреччини вразив Лебедєв. 2:0.

Нагадаємо, що у кваліфікаційному раунді Євро-2020 (U-17), який проходитиме в Португалії в листопаді поточного року, ця збірна України зіграє з Грузією (13-го числа), Албанією (16-го) й Португалією (19-го).

Футбол. Міжнародний турнір чотирьох юнацьких збірних U-17 у Латвії

21 вересня (субота)

Україна (U-17) – Латвія (U-17) – 0:0

Туреччина (U-17) – Північна Македонія (U-17) – 4:0

23 вересня (понеділок)

Латвія (U-17) – Північна Македонія (U-17) – 3:1

Україна (U-17) – Туреччина (U-17) – 2:0

Голи: Мампассі (23, з пенальті), Лебедєв (90+2).

Україна (U-17): Пузанков, Роман (Танчак, 70), Дячук, Мампассі, Савчук, Яцик (Бомащук, 89), Маленков (Кононов, 82), Микитишин (Шостак, 60), Шубін (Лебедєв, 80), Волошин (Хлань, 60), Горбач (Попов, 60).

Турнірна таблиця після двох турів

  1. Латвія – 4 очки (м’ячі 3–1 )
  2. Україна – 4 очки (2–0)
  3. Туреччина – 3 (4–2)
  4. Північна Македонія – 0 (1–7)

25 вересня (середа)

12:00. Латвія – Туреччина

16:00. Україна – Північна Македонія.

Олексій Михайличенко – найкращий тренер восьмого туру УПЛ

Шестиматчева безвиграшна серія була тяжким випробуванням для нового тренерського штабу «Динамо», – пише uafc.org.ua. Не маючи змоги провести по ходу сезону якісь радикальні зміни, столичний клуб зобов’язаний при цьому давати результат на всіх фронтах. За вісім днів кияни провели три матчі підвищеної відповідальності. І якщо за поразку від «Десни» команда потрапила під хвилю критики, то подальші два матчі принесли потрібний результат.

Тож чинний лауреат восьмого туру української Прем’єр-ліги сезону-2019/2020 – головний тренер київського «Динамо» Олексій Михайличенко. Його підопічні здобули виїзну перемогу над «Ворсклою» (5:0).

  1. Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова).

По-перше, місце в турнірній таблиці тиснуло на команду – перед звітним туром «Динамо» опинилося на межі першої шістки, а тривалі невдачі позначалися на бойовому настрої колективу. По-друге, непростим випробуванням для команди був розподіл сил – адже після єврокубкового матчу з «Мальме» належало провести ротацію без втрати результату.

  1. Труднощі у вишикуванні та керуванні підопічними – 4

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини).

В принципі, динамівці прибували в Полтаву в максимально бойовому на сьогодні складі (залишаємо за дужками давно травмованих захисника Попова та форварда Дуеллунда, а також новачка Кадірі, який приєднався до лазарету, не встигнувши завоювати місце в основі), у той час, коли в суперників з різних причин не змогли взяти участь у грі Очигава, Шехич і Коломоєць, який свого часу яскраво й результативно грав проти «Динамо».

  1. Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі).

Порівняно з попереднім матчем (проти «Мальме»), кияни зробили шість змін у стартовому складі. Бущан замінив Бойка у воротах, Караваєв – Кенджору на правому фланзі, Бурда – Кадара в центрі захисту, Гармаш – Буяльського в центрі півзахисту, Де Пена – Вербича на позиції крайнього форварда, Бесєдін – Родрігеша в атаці. Більшість із цих змін виявилися вдалими.

  1. Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактора).

Схема киян передбачає наявність чотирьох захисників (флангові – «високі», з постійними підключеннями), трьох центрхавів, які змінюють акценти залежно від фази гри, єдиного центрфорварда та двох вінгерів, які підтримують його з країв. Команда дотримувалася цієї схеми навіть при двох вимушених замінах (травмувалися центрхав Шепелєв і центрбек Бурда), але в кінцівці, по рахунку, перейшла на гру з додатковим нападником – адже форвард Соль замінив центрального півзахисника Гармаша.

  1. Накопичувальний критерій – 4

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки).

Шість матчів без перемог у чемпіонаті та єврокубках – динамівцям довелося пережити одну з найбільш затяжних криз за останні роки. Поки що про стабільність і, тим більше, остаточне налагодження гри не говоримо, але дві поспіль перемоги (над «Мальме» та «Ворсклою») без пропуску м’ячів налаштовують на оптимістичний лад.

Відтак – лауреат восьмого ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем’єр-ліги – Олексій Михайличенко («Динамо»). Середній бал – 4,6.

Дзюдо

Яків Хаммо виграв «бронзу» на турнірі серії Grand Prix

У столиці Узбекистану – Ташкенті – завершився міжнародний турнір серії Grand Prix із дзюдо сезону 2019 року.

Володарем єдиної медалі у складі збірної України став 25-річний Яків Хаммо, який виграв бронзову нагороду у ваговій категорії понад 100 кг, – повідомляє ukrinform.ua.

У півфіналі Яків Хаммо поступився чемпіонові світу-2018 грузину Гураму Тушишвілі, а в сутичці за третє місце переміг Темура Рахімова з Таджикистану.

Зазначимо, що Яків Хаммо вдруге нинішнього сезону став призером турнірів серії Grand Prix. На початку року донеччанин завоював «срібло» в Тель-Авіві (Ізраїль).

Дмитро Коваленко, американський футболіст, чемпіон MLS: «Девіду Бекхему не подобалася моя зачіска»

УХЛ на старті нового сезону

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers