rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Затримано ще одну групу прихильників шамана, який ішов виганяти Путіна

Затримано ще одну групу прихильників шамана, який ішов виганяти Путіна

В Іркутській області Росії знову затримали прихильників шамана Олександра Габишева, який ішов пішки в Москву, щоб «вигнати Путіна».

Про це пише «МБХ медіа» з посиланням на координатора «Правозахист Листівки» Олексія Прянишникова.

«Йдеться про тих, хто йшов проїжджою частиною. Хтось зняв це на відео, й їх затримала поліція. Зараз оформляють в ДІБДР. Ідеться, найімовірніше, про статтю 12.29 КпАП (порушення пішоходом правил дорожнього руху). Буде штраф, а декого можуть відпустити просто після надання пояснень», – сказав Прянишников.

Раніше у неділю в Іркутську затримували чотирьох прихильників шамана. Їх відпустили після надання пояснення з приводу нібито зробленого сусідами дзвінка про бійку в квартирі.

Габишев у березні вирушив до Москви для проведення «обряду вигнання Путіна». У Бурятії, до якої він дійшов, були масові протести, зокрема, і через дії влади після затримання прихильників Габишева.

Його затримали 19 вересня на кордоні Бурятії та Іркутської області. Проти шамана порушили кримінальну справу про публічні заклики до екстремістської діяльності (ч. 1 ст. 280 КК). З нього взяли підписку про невиїзд. При цьому Габишев відкликав угоду про добровільне обстеження в психдиспансері. Зараз він збирає допомогу для захисту від висунутих проти нього обвинувачень.

«Правозахист Листівки» – один із проєктів «Відкритої Росії», який захищає людей, котрих держава переслідує за погляди, політичну і громадську діяльність.

У Гонконзі побили опозиційного політика

«Троє невідомих у Гонконзі у вівторок побили члена Законодавчої ради від опозиційної Демократичної партії Роя Квона, який відомий своєю підтримкою антиурядових протестів», – йдеться в повідомленні South China Morning Post

Напад на політика стався, коли той йшов до паркінгу в одному зі спальних районів Гонконгу, де він проживає. При цьому один із нападників зняв побиття Роя Квона на камеру.

Далі політичний активіст був госпіталізований із травмами на обличчі, шиї і кінцівках, зараз він прийшов до тями. Демократична партія засудила інцидент, назвавши його «організованою атакою з метою змусити замовкнути людей, які підтримують антиурядові протести».

Як відомо, Квон неодноразово був на мітингах, які тривають у Гонконзі три з половиною місяця. Багато їхніх учасників висловлюють готовність продовжувати протестні акції, попри рішення глави місцевої адміністрації Керрі Лам виконати одну з п’яти вимог демонстрантів з відкликання законопроєкту про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материковому Китаю.

ЄСПЛ зобов’язав РФ виплатити майже 1 мільйон родичам зниклих у Чечні

Про це повідомляє «МБХ-Медіа», що підсумував рішення Європейського суду із прав людини з низки справ.

Суму компенсації більше, ніж 920 тисяч євро родичам 10 зниклих безвісти після затримання силовиками в Чечні під час Другої чеченської війни Росія має виплатити за підсумками розгляду п’яти справ: «Байсултанови та інші проти Росії», «Адамови проти Росії», «Дангірієви проти Росії», «Ібрагімови проти Росії», «Астамірова і Ісраїлов проти Росії».

У рішенні йдеться, що всі заявники є близькими родичами осіб, які зникли в Чечні у 2001-2003 роках після незаконного затримання військовослужбовцями. У кожному з випадків заявники скаржилися на зникнення рідних до правоохоронних органів – розслідування починалося, але в усіх випадках кілька разів призупинялося, відновлювалося, але, в підсумку, ні до чого не призводило.

17 вересня 2019 року скаргу до ЄСПЛ подали також 24 родичі вісьмох мешканців Чечні, які були затримані силовиками наприкінці грудня 2016 – на початку січня 2017 року і безслідно зникли. Заявники поскаржилися на порушення права на життя, заборони тортур, нелюдське поводження і покарання, що принижує гідність, порушення права на свободу й особисту недоторканність, права на ефективний засіб правового захисту, а також тиск з метою перешкодити захисту прав, що передбачено Конвенцією про захист прав людини й основних свобод.

На думку заявників, влада Чечні не провела ефективне розслідування зникнень, а також не визнала затримань силовими структурами людей, що зникли.

Через банкрутство Thomas Cook 135 тисяч туристів досі не повернулися додому

«Після колапсу британського туристичного оператора Thomas Cook, що стався в понеділок, до Великої Британії вже повернулися майже 15 тисяч туристів, але ще 135 тисяч людей чекатимуть на повернення додому протягом наступних 13 днів», – йдеться в повідомленні Sky News.

Для повернення додому згаданих 15 тисяч клієнтів збанкрутілої туристичної фірми були задіяні 64 авіарейси. У вівторок заплановано 73 рейси, щоб повернути наступних 16 500 осіб. Ще понад 1000 рейсів – поки що у планах. Це відбувається в рамках найбільшої в мирний час операції з репатріації громадян, організованої урядом Великої Британії під назвою «Маттерхорн». Вона коштуватиме приблизно 100 млн фунтів.

Найстаріша у світі туристична компанія Thomas Cook 23 вересня оголосила про банкрутство після того, коли напередодні уряд відмовився втрутитися в ситуацію та надати фінансування, а переговори з приватними інвесторами про додаткове вливання коштів завершилися невдачею. Thomas Cook, яка існує вже 178 років, потребувала ще 200 мільйонів фунтів стерлінгів на додаток до 900 мільйонів, про отримання яких компанія вже домовилася в межах рекапіталізації.

Внаслідок банкрутства компанії близько 22 тисяч співробітників у всьому світі залишаться без роботи, з них дев’ять тисяч – у Великій Британії.

Загалом, банкрутство Thomas Cook зачепить понад 600 тисяч клієнтів.

Вхід до римського Колізею здорожчає

Щоб відвідати одну з найвідоміших визначних пам’яток Італії – Колізей – туристам доведеться заплатити на чотири євро більше.

З 1 листопада 2019 року вартість найдешевшого вхідного квитка до давньоримського амфітеатру зросте з 12 до 16 євро, – повідомляє The Local.

Відвідування арени, а також глядацьких рівнів, що зараз коштує 14 євро, збільшиться до 18 євро.

Як і зараз, усі квитки до Колізею включатимуть вхід на Римський Форум і Палатинський пагорб. Але якщо зараз комбіновані квитки дійсні впродовж двох днів поспіль, з листопада основний квиток діятиме один день.

Відповідно до нової системи, туристи мають придбати більш дорогий квиток за 18 євро, якщо хочуть розтягнути відвідування великих археологічних пам’яток на два дні.

Вхід до Колізею залишиться безкоштовним для дітей віком до 18 років, а також деяких викладачів і студентів, і коштуватиме лише 2 євро для 18-25-річних громадян з держав – членів Європейського Союзу.

Водночас, є кілька днів на рік з безкоштовним входом для всіх. Дати, що залишилися в 2019 році, – 4 жовтня, 4 листопада, 21 листопада й 18 грудня.

Щороку Колізей приваблює понад 7 мільйонів відвідувачів, що робить його одним з найпопулярніших туристичних об’єктів у світі.

Роскомнагляд тестує обладнання для ізоляції Рунету

На мережах Інтернет-провайдерів встановлюють обладнання, яке дозволяє у разі загрози ізолювати Рунет від решти світу.

Про це заявив керівник відомства Олександр Жаров, – повідомляють російські ЗМІ.

«Ми будемо спочатку проводити технічну перевірку – впливає на трафік, не впливає на трафік, чи всі сервіси працюють успішно. І потім уже протестуємо його в бойовому режимі. Поки що все йде нормально, коли експеримент завершиться, я розповім про результати», – сказав Жаров.

За його словами, наприкінці вересня Роскомнагляд почне тестувати це обладнання, так званий експеримент завершиться до листопада.

Як повідомлялося, закон про ізоляцію Рунету був ухвалений 16 квітня. Він набере чинності 1 листопада 2019 року. Окремі положення – про криптографічний захист інформації і про національну систему доменних імен – почнуть діяти з 1 січня 2021 року.

У такий спосіб російська влада зможе контролювати точки з’єднання російського сегмента Інтернету із зовнішнім світом. Була передбачена можливість створення інфраструктури, яка дозволить російському сегменту працювати в ізоляції, якщо оператори зв’язку не зможуть під’єднатися до іноземних кореневих серверів Інтернету.

У Єгипті тривають антиурядові протести

«Близько 500 осіб були затримані в Єгипті протягом останніх кількох днів під час протестів проти корупції в уряді», – йдеться в повідомленні BBC з посиланням на правозахисників.

Як зазначається, неурядовий Єгипетський центр економічних та соціальних прав заявив, що кількість затриманих досягла 516.

Влада наразі не називає офіційної кількості затриманих. Однак відомо, що їх обвинувачують у причетності до заборонених організацій, поширенні неправдивих новин через соціальні мережі та участі в масових акціях без офіційного дозволу.

За президента Абделя Фаттаха аль-Сісі в Єгипті вживають масштабних заходів для боротьби з опозицією, – зазначає BBC. Зокрема, зібрання в кількості понад десять осіб без схвалення уряду були заборонені ще з 2013 року.

Верховний Суд Британії вирішив, що Джонсон незаконно призупинив роботу парламенту

«Рішення порадити Її Величності відтермінувати парламент було незаконним, оскільки воно призвело до порушення або перешкоджання здатності парламенту виконувати свої конституційні функції без розумного обґрунтування», – підсумувала голова Верховного Суду леді Гейл. Про це повідомляє ВВС.

Вона оголосила, що уряд країни не надав жодних розумних обґрунтувань, навіщо йому оголошувати призупинення парламенту перед самим виходом країни з Євросоюзу аж на п’ять тижнів, тоді як, зазвичай, ця процедура триває кілька днів.

Тож, 11 суддів колегії Верховного Суду одностайно вирішили, що призупинення роботи парламенту було незаконним.

Як відомо, британський прем’єр призупинив роботу парламенту до 14 жовтня з метою не дати депутатам зірвати вихід Сполученого Королівства з Європейського Союзу, запланований на 31 жовтня. Досі Лондон так і не досягнув нових домовленостей із Брюсселем про Brexit, а тому є надто висока ймовірність жорсткого виходу країни з ЄС.

Раніше суд в Единбурзі постановив, що зупинка роботи парламенту прем’єром була незаконною, а Вищий суд Лондона заявив, що единбурзький суд не має повноважень ухвалювати рішення з подібних питань.

Сам Джонсон заявив, що «спокійно чекатиме і побачить, що вирішить суд» перед будь-якими наступними кроками. Опозиція ж вимагає у Джонсона негайно знову скликати парламент.

Мінськ спростовує «створення конфедерації» Росії і Білорусі

У Євросоюзі рекордно знизилося безробіття

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers