rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Китай і США готуються до 13-го раунду торговельних консультацій

Китай і США готуються до 13-го раунду торговельних консультацій

«19-20 вересня у Вашингтоні відбулися торговельні консультації Китаю і США на рівні заступників міністрів, під час яких сторони обговорили торгово-економічні питання, що становлять взаємний інтерес», – йдеться в повідомленні Сіньхуа.

Зазначається, що сторони також детально обговорили підготовку до 13-го раунду торговельно-економічних консультацій Китаю та Сполучених Штатів Америки на високому рівні в жовтні у Вашингтоні.

«Пекін і Вашингтон погодилися і надалі підтримувати контакти стосовно питань, пов’язаних з консультаціями», – йдеться в повідомленні.

Дефіцит бюджету перевищив 1 трлн доларів

За період з жовтня 2018 року до кінця серпня 2019 року обсяг дефіциту зріс у річному обчисленні на 19 відсотків. Такої високої позначки дефіцит американського держбюджету досяг вперше за останніх десять років.

Про це повідомило міністерство фінансів США, – передає DW.

За даними відомства, доходи цього фінансового року, що закінчується 30 вересня, збільшилися на 3% і становили понад 3 трильйони доларів. Водночас, витрати за той самий період перевищили 4,15 трлн доларів.

Гігантський прибуток бюджет США отримав за рахунок стягнення митних зборів. В результаті торговельних конфліктів з Китаєм та іншими країнами США поповнили казну на 66 млрд доларів (плюс 73%).

Вашингтон і Мінськ обміняються послами після 10-річної перерви

Про це у вівторок заявив заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Гейл на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, – повідомляє Белта.

«Я хотів би передати привіт від держсекретаря, який попросив мене приїхати, щоб бути присутнім на важливому історичному моменті наших двосторонніх відносин. Після нашої зустрічі ми зробимо оголошення, що будемо обмінюватися послами після такої кількості років без послів», – сказав Гейл.

За його словами, Вашингтон радий, що цей період у двосторонніх відносинах закінчується.

«Ми закриваємо цей етап завдяки тим крокам, які ваша країна і ви особисто зробили. Також відзначаємо те бачення, яке ви взяли на озброєння – більшої різноманітності як у внутрішніх справах, так і у відносинах із зовнішнім світом. Ми надзвичайно підтримуємо це бачення і зробимо все можливе, щоб допомогти вам на цьому шляху», – наголосив заступник держсекретаря США.

Він зазначив, що США це роблять з метою того, щоб потенціал двосторонніх відносин був реалізований повною мірою. «А також тому, що ми дуже цінуємо цей регіон і дуже уважно ставимося до загроз безпеці. Також тому, що ми дуже підтримуємо суверенітет і незалежність Білорусі», – додав Гейл.

Як повідомлялося раніше, 17 вересня з візитом до Білорусі прибув заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Гейл.

Наприкінці серпня колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон відвідав з візитом Мінськ, щоб обговорити питання регіональної безпеки і висловити підтримку незалежності Білорусі.

Російські сенатори не отримали візи для поїздки на Генасамблею ООН

Десять членів Ради федерації РФ не отримали американські візи для участі в щорічній сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на главу комітету Ради РФ з міжнародних справ Костянтина Косачева.

«Американська сторона не оформила в термін візи для низки членів офіційної делегації (Росії – ред.), включаючи мене, і групи супроводжуючих осіб, які планували вилетіти в Нью-Йорк для участі в роботі 74-ї сесії ГА ООН. Це – обурлива акція, яка не має пояснень і виправдань», – сказав Косачев.

На його думку, візи не були оформлені за порушення зобов’язань перед міжнародним співтовариством». Сенатор Косачев перебуває під американськими санкціями з квітня 2018 року.

Інцидент стане центральною темою під час найближчої зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова, який очолює делегацію РФ на Генасамблеї, і держсекретаря США Майка Помпео, заявила, своєю чергою, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. Вона також повідомила, що, нібито, американська сторона «посилається на технічний характер проблеми», а саме – несвоєчасне подання документів.

У вівторок в Нью-Йорку відкрився тиждень високого рівня сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка триватиме до 30 вересня. Очікується участь 196 делегацій, зокрема, будуть присутніми 91 глава держав, шість віцепрезидентів, 45 очільників урядів, п’ять віцепрем’єрів, 44 міністри. На полях сесії заплановано понад 600 різних зустрічей.

Росіянин зізнався у кібератаках на фінустанови США

«Російський хакер визнав у понеділок, що здійснив кібератаку проти американського банку, визнавши звинувачення у тому, що він викрав дані про понад 80 мільйонів клієнтів JPMorgan Chase & Co. та інших установ», – йдеться у повідомленні Bloomberg.

36-річного Тюріна звинуватили у крадіжці інформації про клієнтів 12 фінансових компаній, банків та інших фінансових фірм, зокрема, Fidelity Investments, E-Trade Financial та Dow Jones & Co.

Як повідомлялося, минулого року Тюріна екстрадували до США з Грузії.

Вердикт у справі Тюріна очікується 13 лютого 2020 року. У рамках угоди зі слідством сторона звинувачення, як передбачають, рекомендуватиме обрання йому покарання у вигляді 15-20 років в’язниці. Всього за шістьма пунктами звинувачення йому могло загрожувати близько 92 років в’язниці.

Зазначають, що звинувачення Тюріну було винесено ще 2015 року, але інформацію про нього офіційно не розголошували до його затримання в Грузії у вересні 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що російські хакери впродовж багатьох років намагалися викрасти електронні листи високопоставлених православних християнських фігур у світі, зокрема, Вселенського патріарха Варфоломія. Атаки здійснювало хакерське угруповання Fancy Bear, пов’язане зі спецслужбами Росії.

У Південній Кароліні сталася стрілянина: двоє загиблих, 10 поранених

«В американському штаті Південна Кароліна сталася стрілянина в нічному клубі, в результаті якої двоє людей загинули, щонайменше, 10 постраждали», – йдеться у повідомленні місцевого видання Lancaster News.

Зазначається, що чотирьох потерпілих з найтяжчими травмами доправили до лікарні гелікоптерами.

Поліція розшукує стрільців. Деталі інциденту з’ясовуються.

Помер власник мережі готелів Hilton

У Лос-Анджелесі у віці 91 року помер власник мережі готелів Hilton філантроп Беррон Хілтон.

Телеканал CNN з посиланням на заяву фонду Conrad N. Hilton Foundation повідомляє, що Беррон Хілтон помер природною смертю.

«Мій батько був люблячим чоловіком для нашої матері, Мерилін, прекрасним прикладом для наслідування для його восьми дітей, вірним і щедрим, далекоглядним бізнесменом, шановним лідером і пристрасним спортсменом. Він прожив життя, сповнене великих пригод і виняткових досягнень», – йдеться у заяві його сина Стівена Хілтона, який очолює фонд.

Внучка Беррона Хілтона Періс Хілтон написала на своїй сторінці у Twitter, що глибоко засмучена відходом з життя свого дідуся.

«Він був легендою, провидцем, блискучим, красивим, добрим і жив життям, багатим на досягнення і пригоди», – написала вона.

Беррон Хілтон змінив свого батька на посаді президента і генерального директора компанії Hilton Hotels Corporation у 1966 році. Його батько заповів всі акції Conrad N. Hilton Foundation, однак віддав право синові викупити їх, щоб зберегти сімейний контроль над компанією.

Тропічний шторм «Імельда» накрив Техас, є загиблі

Губернатор американського штату Техас Грег Ебботт оголосив про запровадження режиму надзвичайної ситуації (НС) у 13 округах через тропічний шторм «Імельда». Про це він повідомив у себе в Twitter.

Як зазначається, це дасть можливість округам штату вчасно використовувати місцеві ресурси для ліквідації наслідків повені.

За інформацією ABC News, через ураган «Імельда» загинули двоє людей. Поліцейські та пожежники евакуювали мешканців підтоплених будинків.

Через негоду було скасовано або затримано понад 900 авіарейсів.

США скерують військових до Саудівської Аравії

Американська влада анонсувала відрядження своїх військових до Саудівської Аравії для допомоги в захисті її нафтової індустрії від дедалі частіших нападів.

Про це повідомляє BBC з посиланням на міністра оборони США Марка Еспера.

«За словами американського міністра оборони, це посилення має оборонний характер і є відповіддю на прохання з боку Саудівської Аравії. Війська США зосередять увагу, насамперед, на повітряній і протиракетній обороні. Точна кількість військових ще не визначена», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, за останній тиждень по нафтовій інфраструктурі Саудівської Аравії було завдано 2 ударів, відповідальність за які взяли на себе єменські проіранські повстанці-хусити. Зі свого боку, саудити та американці звинуватили в нападах власне Іран.

У п’ятницю президент США Дональд Трамп анонсував нові санкції проти Тегерана, але наголосив при цьому, що все ж хоче уникнути військового конфлікту з Іраном. Нові санкції є максимально жорсткими й стосуються іранського центрального банку.

Офіційний Тегеран попередив про «повномасштабну війну» в разі атаки на ісламську республіку.

Тиждень тому найбільші нафтопереробні заводи Саудівської Аравії було обстріляно, після чого країна вдвічі скоротила видобуток нафти. Відповідальність за ракетні удари і застосування керованих дронів взяли на себе хусити, яких підтримує Іран.

Чикаго за тиждень

Власникам нерухомості в Cook County необхідно оновити свою поштову адресу на сайті скарбника

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers