rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Вгору сходами, що йдуть униз, або Про те, для кого написані правила, за якими живе Америка

Приїхавши в Америку, ми опинилися в абсолютно іншому середовищі, де багато що з нашого колишнього досвіду не тільки нам не допомагало, а й шкодило. І одна з проблем – страх запитати і виглядати безграмотними. Нічого не поробиш, це – той багаж, який ми привезли зі собою. Ми приїхали, будучи «спецами» у своєму соціальному і професійному колі, де незнання вважалося ознакою «слабкості». А слабкими здаватися зовсім не хочеться.

На щастя, ми приїхали у країну, де запитувати вважається нормальною практикою. Де консиліум проводиться не для того, щоб констатувати точну причину смерті, а для того, щоб «тіло» не захворіло...

Тому перше, що треба нам усім взяти на озброєння, – регулярно звертатися до фахівців і питати, питати, питати... Запитувати, коли ви щось не знаєте. Запитувати, коли ви щось знаєте, і питати, коли ви знаєте все. Адже навіть якщо ви знаєте все, рекомендується мати second opinion. Тобто, провести консиліум вчасно, ще до того... До речі, більшість таких консультацій у фахівців – зазвичай – безкоштовні... Користуйтеся!

Але навіть тоді, коли ви обійдете всіх фахівців і сформуєте для своєї сім’ї необхідне портфоліо фінансових продуктів (страховий поліс на життя, здоров’я і будинок, купівля помешкання, вибір mortgage і пенсійного плану), ви починаєте помічати, як важко з усім цим даєте собі раду. Понад те, через якийсь час стає помітно, що оплата за будинок заважає виплатити car loan, а формування пенсійного фонду не дозволяє підтримувати Life Insurance і т. п. І тут починають виникати питання – чому це відбувається?

Наступний «баласт», який більшості з нас заважає жити в Америці – це слабке уявлення про бюджет, а часто – і повна його відсутність. І це – не дивно. У минулому житті поняття «план» жодною конструктивною суттю ніколи і ніхто не наділяв і керуватися ним не мав наміру, а бюджет – це план...

Але, будучи поняттям об’єктив­ним, бюджет існує у кожній родині, знаємо ми про це чи ні. Питання полягає тільки у тому, як він реалізується в кожному окремому випадку. Або ви живете за схемою «сталася подія – реагую». Або – «планую подію – реагую». Це легко проілюструвати на прикладі витрат на відпустку. Ми можемо поїхати у відпустку і витрачену суму ПОТІМ виплатити за рахунок кредитних карток. Або ми накопичуємо необхідні кошти ДО відпустки, а потім їх витрачаємо. Залишу коментарі і висновки за вами. І, хоча для мене вони – очевидні, який шлях виберете ви – вирішувати тільки вам.

Цей простий і наочний приклад показує, ЯК бюджет може і повинен працювати.

А оскільки бюджет – це, насамперед, план, то без розбивки його за термінами наші плани продовжують залишатися лише «мріями».

Бюджет драматично залежить від об’єкта планування. Він, будучи розділеним на сімейний бізнес і бізнес компанії, має нескінченну кількість варіантів, адже варіантів складу сім’ї та типів бізнесу – нескінченно багато. Але, як би страшно це не звучало, при всій багатоваріантності бюджетів їхня структура – проста й одноманітна. Не має значення, чи це – бюджет молодої сім’ї, чи бюджет багатомільйонної корпорації.

Сьогодні багато питань, пов’язаних з бюджетом, просто вирішуються за допомогою Інтернету, чим багато хто успішно користується. Але яким би простим і зрозумілим не було це питання для кожного з вас, шановні читачі, саме у цьому питанні небезпечно нехтувати думкою фахівця. Отримання експертної оцінки або «second opinion» – це необхідна умова формування оптимального бюджету.

Саме «second opinion» (причому, не одне, див. вище) дозволить вам мінімізувати можливі помилки при виконанні бюджету та знизить ймовірність появи у ньому проєктів, які «конфліктують» як за ресурсами, так і за часом.

Успіху вам, друзі, у цій життєво важливій справі. Сміливо розраховуйте на мої знання і досвід у цьому питанні.

Телефонуйте мені
за додатковою інформацією:
847-520-7030.

e-mail: [email protected]

www.drfgroup.net

З повагою –
Йосип Розенберг

Ще раз про shop around

Скільки готові платити роботодавці за знання англійської мови

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers