rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

В Іллінойсі хочуть заборонити ароматизовані електронні сигарети

Депутати штату Іллінойс цієї осені розглянуть питання про заборону ароматизованих електронних сигарет. Нещодавно деякі штати вже наклали певні обмеження на фоні занепокоєння через небезпеку від вживання електронних сигарет, які користуються особливою популярністю в молоді.

Законопроект, автором якого є Deb Conroy, демократ з Villa Park, забороняє використання в електронних сигаретах усіх ароматів, крім ментолу, – повідомляє Chicago Tribune.

«Це стало кризою у сфері охорони здоров’я, – зауважив Conroy. – Люди гинуть».

Губернатор Дж. Р. Пріцкер заявив, що підтримує заборону ароматизованих електронних сигарет, які, як стверджують критики, купують навіть діти.

«Необхідно значно більше досліджень, щоб зрозуміти короткотермінові та довготермінові наслідки від застосування електронних сигарет», – зауважив Пріцкер. Він закликав громадськість припинити використовувати електронні сигарети.

У Нью-Йорку та Мічигані вже заборонили використовувати ароматизовані сигарети через дедалі частіші проблеми з безпекою.

Нещодавно американські центри контролю та профілактики захворювань оголосили, що у понад 500 людей на території США діагностували дихальні захворювання, пов’язані із застосуванням електронних сигарет, хоча причина захворювань залишається невідомою. Наразі відомо про вісім смертей, зокрема, і в Іллінойсі. Лікарі кажуть, що симптоми хвороби нагадують ураження дихальних шляхів. Жоден препарат або інгредієнт електронних сигарет досі не пов’язували з хворобами. Проте, більшість пацієнтів повідомили про нібито наявність у таких сигаретах тетрагідроканабінолу, сполуки, яка перетворює марихуану на наркотик.

В Іллінойсі комітет організував слухання з питань використання електронних сигарет. Під час слухання свої свідчення дали школярі.

Сесія депутатів штату Іллінойс розпочинається наприкінці наступного місяця. Очікується, що депутати також можуть прийняти відповідні рішення.

Тим часом Grant Wehrli, республіканець з Naperville, пропонує дозволити використання ароматів м’яти, метилсаліцилату та ментолу. На його думку, ці запахи – не такі «чудові», як інші аромати. Сенатор штату Terry Link, демократ з Vernon Hills, автор ще одного законопроекту, пропонує заборонити куріння електронних сигарет в офіційних будівлях штату.

У Медичному центрі University of Chicago страйкували медсестри

Медсестри Медичного центру University of Chicago минулого тижня організували страйк, вимагаючи зрушити з мертвої точки переговори щодо контракту.

Близько 2200 медсестер із трьох лікарень у Hyde Park та чотирьох інших амбулаторних відділень не вийшли на роботу минулої п’ятниці. Усі вони взяли участь у страйку, що розпочався о 7 год.

«Наша мета – підвищити рівень обізнаності персоналу, – заявила напередодні страйку медсестра Rukiya Griffin. – Зарплати – небувало низькі».

Договір медсестер закінчився 1 квітня. Наприкінці минулого місяця члени профспілки проголосували за те, аби розпочати страйк, оскільки на той момент переговори щодо контракту було призупинено.

«Медсестри з медичного центру University of Chicago сьогодні тут, щоб продемонструвати солідарність, оскільки ми вперше за 30 років страйкуємо за наших пацієнтів, за нашу громаду, за безпеку персоналу», – зазначила під час пресконференції Talisa Hardin, медсестра в опіковому відділенні лікарні.

«Ми сподіваємось, що University of Chicago почує нас, і вони сядуть за стіл переговорів і чесно домовлятимуться, щоб ми могли мати договір, який влаштує всіх нас», – продовжила вона. І додала: «Це – дійсно важко сюди приїхати, віддаючи усі сили з дня в день і не відчуваючи вдячності. Це – мабуть, те, як ми всі почуваємось».

Медсестри планували провести лише одноденний страйк. Тим часом у лікарні заявили, що зачинять двері перед учасниками страйку на п’ять днів, оскільки, щоб замінити медсестер, медичний центр повинен був запропонувати новим працівникам гарантію зайнятості на п’ять днів.

В окрузі Will знову виявили комарів, носіїв вірусу лихоманки Західного Нілу

Це – вже восьма та дев’ята партія комарів, яких цього року відбирали для аналізу на наявність вірусу в окрузі.

Останні два зразки були взяті з пастки, розташованої у Crete та поблизу будинку для людей похилого віку Sunny Hill у Joliet. Про це повідомляє департамент охорони здоров’я округу Will. Інші зразки з носіями вірусу були взяті з пасток, розташованих у Lockport, Plainfield, Monee, Manhattan та Joliet.

Наприкінці липня департамент охорони здоров’я штату Іллінойс повідомив про перший виявлений у штаті підтверджений вірус лихоманки Західного Нілу. Тоді захворів 70-річний мешканець Чикаго, – повідомляють у департаменті.

Цього року в округах Cook та DuPage також було виявлено комарів, які були носіями вірусу лихоманки Західного Нілу.

У 2018 році в окрузі Will було зареєстровано чотири випадки захворювання людей, а всього у штаті було зафіксовано 176 таких випадків. Тоді не вдалося врятувати 17 осіб.

Вірус лихоманки Західного Нілу передається від заражених птахів людьми через укус комара виду Culex, – повідомили у WCHD. У департаменті охорони здоров’я радять людям надавати перевагу одягу з довгими рукавами та користуватися засобами для боротьби з комахами від настання сутінків до світанку.

Крім того, фахівці рекомендують людям не набирати в ємності і не користуватися стоячою водою на господарстві, оскільки комарі відкладають яйця у таких місцях, як жолоби, пташині купальні та дитячі басейни.

Симптоми лихоманки Західного Нілу – гарячка, головний біль, біль у тілі та набряклі лімфатичні вузли. Особливо ризикують люди похилого віку, маленькі діти та люди з ослабленою імунною системою.

Northwestern University отримав пожертву – $50 млн

Член ради Northwestern University та його дружина пожертвували велику суму на потреби закладу. Кошти буде скеровано на фінансову допомогу студентам.

Jeff та Laurie Ubben передали Northwestern University $50 млн на фінансування стипендій, які будуть доступні студентам та аспірантам.

У заяві Jeff Ubben заявив, що він і його дружина не могли придумати нічого більш вагомого, ніж зробити так, щоб диплом у Northwestern University був доступний якомога більшій кількості осіб.

Northwestern University вже не пропонує кредити у своїх пакетах фінансової допомоги. В університеті стверджують, що понад 60% магістрів та майже половина аспірантів отримали певну форму фінансової допомоги минулого року.

Дякуючи сім’ї Ubben за їхню пожертву, президент університету Morton Schapiro заявив, що їхня щедрість «дозволить багатьом студентам, які на це заслуговують, скористуватися освітою в Northwestern University».

Illinois State Fair приніс рекордних $6,5 млн

Цьогоріч Illinois State Fair отримав рекордний дохід на суму понад $6,5 млн.

Організатори ярмарку заявили, що ця сума перевищила попередній рекорд у розмірі $6,4 млн, встановлений у 2013 році й була приблизно на $750 тис. більшою, ніж минулого року.

Остаточні показники за 2018 та 2019 роки будуть опубліковані у звіті аудитора цієї осені.

Минулого місяця організатори ярмарку оголосили, що, загалом, було продано 63 633 квитки, які принесли рекордні $2,3 млн.

Сандерс та Уоррен підтримали профспілку вчителів Чикаго

Чиказьку профспілку вчителів підтримали два кандидати на посаду президента – демократи Бенні Сандерс та Елізабет Уоррен. Члени профспілки готуються до проведення страйку на фоні невдалих переговорів з мерією Чикаго, яку очолює демократ Лорі Лайтфут.

Сандерс підтримав учасників мітингу за участю профспілок CTU та Service Employees International Union Local 73, який стартував у вівторок з офісу CTU у West Town.

«Я підтримую учителів та обслуговуючий персонал @ CTULocal1 та @ SEIU73, які борються за школи, на які заслуговують учні Чикаго», – написав Сандерс на свої сторінці у Twitter. І додав: «Це – нечесно, коли заможні корпорації отримують великі податкові пільги в той час, коли діти не мають шкільних медсестер та бібліотекарів».

Уоррен також підтримала профспілку. «Я стою пліч-о-пліч з учителями Чикаго, щоб вони були почуті, вимагаючи зарплат, не менших, ніж прожитковий мінімум, класів, які б мали меншу кількість дітей, і всіх речей, які допомагатимуть учителям виконувати свої обов’язки на належному рівні».

«Американські вчителі щодня виконують колосальну роботу, тому ми повинні ставитися до них із повагою», – додала вона.

Повідомлення про підтримку Уоррен та Сандерса надійшло на фоні поточних переговорів щодо контракту, які тривають між міськими чиновниками та CTU.

Рядові члени організації голосуватимуть за те, чи варто розпочинати страйк, цього тижня – з вівторка до четверга включно. Відповідно до закону штату, якщо за рішення проголосують більш, ніж 75% учасників, профспілка може оголосити страйк. Відтак, страйк може відбутися вже 7 жовтня. У 2012 році майже 90% учителів проголосували за страйк – перший у Чикаго за понад 20 останніх років.

Міський голова Лорі Лайтфут та Jesse Sharkey, президент CTU, обговорили питання контракту минулого тижня.

«Те, що я сказала президенту Sharkey, – це те, що я готова кинути якомога більше ресурсів на переговорний процес», – заявила Лайтфут під час пресконференції.

«Ми щодня повинні проводити переговори. Ми повинні проводити переговори кілька разів на день. Угода – у межах досяжності, але нам потрібні партнери з іншого боку столу».

Лайтфут переконує, що угода, запропонована шкільним округом, зробить учителів CPS «одними з найбільш високооплачуваних учителів, членів профспілок у країні, а не тільки у штаті Іллінойс». І додала, що місту потрібна відповідь профспілки.

Sharkey поставив під сумнів слова Лайтфут.

«Мер сказала, що вона засмучена повільним темпом переговорів – як і ми, – зазначив Sharkey. – Ми роками потерпали від поганих умов у наших школах. Ми просимо, щоб мер виконала свої обіцянки, які дала під час передвиборчої кампанії, та передбачила у нашому договорі положення, які покращать умови у наших школах».

Sharkey заявив, що профспілка просить зменшити кількість учнів у класах, усунути дефіцит персоналу та напрацювати положення, що стосуються безпеки учнів у районах біля кожної школи.

«Таких речей – не надто багато. Ресурси є; політична атмосфера для досягнення цих вимог за столом переговорів – також є, – вважає Sharkey. – Поки що відсутність прогресу полягає не в недостатньому обсязі ресурсів за столом переговорів. Ми готові торгуватися стільки, скільки потрібно для укладення угоди».

Власникам нерухомості в Cook County необхідно оновити свою поштову адресу на сайті скарбника

Китай і США готуються до 13-го раунду торговельних консультацій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers