rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Організатор бот-мережі Avalanche Капканов вийшов на волю за законом Савченко

Жовтневий районний суд Полтави виніс вирок підозрюваному в міжнародних кіберзлочинах Геннадієві Капканову, якого в Україні звинуватили в нападі на поліцейських.

Про це повідомляє місцевий сайт «Полтавщина».

«Сьогодні пройшло фінальне засідання у справі Геннадія Капканова. Колегія суддів розглянула всі докази, вислухала звинувачення прокурора і доводи Капканова і винесла йому вирок. Обвинуваченого в нападі на поліцейських засудили до двох років обмеження волі і відпустили, оскільки він уже відсидів цей термін в СІЗО», – йдеться в повідомленні.

Колегія суддів складалася з п’яти осіб. З них – двоє професійних суддів Віталій Микитенко і Олександр Струков і троє основних присяжних суддів – Валентина Рустамова, Людмила Лавренчук, Андрій Денисенко. Сторону обвинувачення представляв прокурор Володимир Живило, сторону захисту – адвокат Валентина Буглак. Постраждалі у справі – поліцейські Олександр Темник, Віталій Тихоненко, Володимир Бойко.

Нагадаємо, 30 листопада 2016 року правоохоронці провели міжнародну спецоперацію ліквідації кібермережі Avalanche в Полтаві і затримали організатора – місцевого мешканця Геннадія Капканова. 1 грудня Жовтневий районний суд Полтави відмовився заарештувати затриманого – і він утік. У лютому 2018 року Капканова знову затримали в Києві і взяли під варту.

Хакери Avalanche поширювали шкідливі програми, які використовувалися для розсилки спаму, крадіжки паролів, даних кредитних карток, DoS-атак і т. ін. Угруповання щодня контролювало близько 500 тис. заражених комп’ютерів по всьому світу.

У Харкові вкотре підірвали банкомат

Антикорупційний суд відмовився розглядати «справу Єфремова»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers