rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ ДБР розслідує справу про €650 тисяч, виявлених на кордоні в ексдружини Князєва

ДБР порушило кримінальну справу проти працівників Львівської митниці, котрі пропустили з незадекларованими 650 тис. євро громадян, серед яких – колишня дружина Сергія Князєва.

Про це інформує пресслужба ДБР.

«Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташовані у місті Львів, розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками одного з митних постів Львівської митниці ДФС. Це сприяло вивезенню незадекларованих готівкових коштів у сумі 650 тисяч євро через державний кордон України», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що взяли до уваги поширену у ЗМІ інформацію про затримання польськими правоохоронцями на митному кордоні «Hrebenne – Рава-Руська» трьох громадян України та громадянина Хорватії, в яких вилучили незадекларовану готівку в сумі 650 тисяч євро.

«До цього згадані особи безперешкодно пройшли митний огляд на українському пункті пропуску», – наголошують у ДБР.

«Серед затриманих – колишня дружина одного з керівників Нацполіції України», – додали у відомстві.

Справа порушена за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість, невиконання, або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Раніше очільник Нацполіції Сергій Князєв, який уже оголосив про свою відставку, називав неправдивою поширену у ЗМІ інформацію про нібито затримання його ексдружини на кордоні з великою сумою незадекларованої валюти.

Як повідомляли ЗМІ, 22 вересня польські митники на автопереході «Хребенне – Рава-Руська» затримали ексдружину високопосадовця Нацполіції України, ще двох громадян України, а також одного громадянина Хорватії. Вони їхали з України до Польщі на автомобілі Mercedes. Причина затримання – недекларування 650 тис. євро.

Колишній нардеп Сергій Лещенко у Теlеgrаm повідомив, що з власних джерел йому стало відомо, що в інциденті, який стався 22 вересня, фігурує дружина Князєва.

ЗМІ повідомляють, що, крім колишньої дружини Князєва, в автомобілі перебували Вадим Каган, Андрій Посметюк, Боян Малик (громадянин Хорватії).

Князєва була за кермом.

Вікторія є колишньою дружиною глави Нацполіції, оскільки на сьогодні вони розлучені. При цьому, за даними ЗМІ, Князєві досі проживають разом.

Натомість українські прикордонники не підтвердили інформацію, що однією із затриманих польськими митниками при перетині кордону України була колишня дружина глави Нацполіції.

Нагадаємо, що Сергій Князєв став головою Національної поліції після звільнення Хатії Деканоідзе, вигравши конкурс.

Він почав свою кар’єру в органах внутрішніх справ 1992 року з посади міліціонера відділу охорони в Білій Церкві. У 1995 році перейшов на службу в кримінальний блок Білоцерківського міського відділу міліції. З 2008 року Князєв керував міліцією Київської області. У листопаді 2014 року призначений на посаду т. в. о. заступника начальника Головного управління МВС України в Донецькій області – начальника кримінальної міліції.

У липні 2015 року Князєв перейшов на посаду голови ГУ МВС в Закарпатській області. Призначення відбулося після збройного конфлікту в Мукачеві.

У квітні 2016 року Князєва перевели на посаду голови поліції Рівненської області із завданням навести лад з незаконним видобутком бурштину. У листопаді 2016 Князєва призначили головою Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

У Харкові вкотре підірвали банкомат

Антикорупційний суд відмовився розглядати «справу Єфремова»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers