rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Греко-римська боротьба

Греко-римська боротьба

Нардеп Беленюк став чемпіоном світу

«Жан Беленюк – чемпіон світу! Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк (-87 кг) у напруженому фіналі здолав опір угорця Віктора Льорінца і вдруге в кар'єрі здобув «золото» чемпіонату світу», – зазначається у повідомленні на офіційній сторінці НОК у Facebook.

При цьому додається, що президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав Беленюка, тренерський склад і Асоціацію спортивної боротьби України на чолі з Олегом Кравченком і побажав успішного шляху до олімпійського Токіо-2020.

Зауважимо, на шляху до «золота» Беленюк переміг білоруса Миколу Стадуба, хорвата Івана Хуклека і мексиканця Альфонсо Лейву Єпеса.

28-річний Беленюк є народним депутатом від фракції «Слуга народу». Він заявив у липні, що у зв'язку з обранням нардепом буде змушений виступати на змаганнях за власні кошти.

Стрітбол

Чоловіча збірна України виборола бронзові медалі Ліги націй

 Title

У Будапешті (Угорщина) завершився фінальний етап Ліги націй з баскетболу 3х3. Чоловіча збірна України U-23 виборола, за підсумками змагань, бронзові медалі.

У матчі за третє місце фінального етапу Ліги націй з баскетболу 3х3 підопічні Тимура Арабаджі перемогли команду Білорусі, – повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Поєдинок Україна U-23 – Білорусь U-23 відбувся 16 вересня і закінчився з рахунком 18:16. На фінальному етапі збірна України виступала в складі Євгена Балабана, Антона Мусієнка, Микити Руслова, Івана Ткаченка.

Загалом, на фінальному етапі українська команда зіграла шість матчів, в яких здобула чотири перемоги. Українці перемогли в групі поляків (22:8) та румунів (17:13) та поступилися росіянам (10:21). У чвертьфіналі перемогли Нідерланди (22:9), але поступилися в півфіналі Франції (20:21).

У фінальному протистоянні збірна Франції перемогла Росію з рахунком 21:13.

На шляху до фінального етапу змагань збірна України стала переможцем за підсумками шести етапів своєї конференції. У фінальному етапі сезону виступали найсильніші команди конференцій.

Додамо, що жіноча збірна України на фінальному етапі дійшла до чвертьфіналу.

Футбол

Андрій Лунін претендує на премію Golden Boy

20-річний голкіпер національної збірної України Андрій Лунін перебуває в списку сорока претендентів на престижну футбольну премію Golden Boy.

Воротар мадридського «Реала» Андрій Лунін, який виступає в оренді за інший іспанський клуб – «Вальядолід» – залишився серед претендентів після того, коли список було скорочено зі 60-ти до 40-а номінантів, – повідомляє tuttosport.com.

Нагорода Golden Boy вручається найкращому молодому футболістові віком до 21-го року. Крім Луніна, на нагороду претендують Джанлуїджі Доннарумма («Мілан»), Маттейс Де Лігт («Аякс»), Філ Фоден («Манчестер Сіті»), Джастін Клюйверт («Рома»), Бубакар Камара («Марсель») та інші футбольний таланти.

Нагадаємо, за підсумками цьогорічного переможного для України юніорського чемпіонату світу U-20 у Польщі Андрія Луніна визнали найкращим голкіпером турніру.

 

На Київщині відбувся ЧС-2019 серед команд української діаспори

На стадіонах трьох міст Київщини – Ірпеня, Вишгорода та Лютежа – впродовж п’яти днів, з 10 до 14 вересня, проходив VIII Чемпіонат світу-2019 з футболу серед українських діаспорних команд.

Як повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу (УАФ), за перемогу на турнірі боролися шість команд, у складі яких грали українці з Греції, Данії, Ізраїлю, Канади, Молдови, США, Польщі, Угорщини, Франції та Швеції.

Поєдинки групового етапу відбулися 10-12 вересня, півфінальні матчі – 13 вересня. За їхніми підсумками, до фіналу вийшли команди українців Ізраїлю та Данії, а в матчі за третє місце зійшлися колективи з Польщі (Краків) та Франції. Обидва вирішальні поєдинки 14 вересня прийняв стадіон «Чемпіон» в Ірпіні.

У підсумку, третю сходинку посіла команда з Польщі (Краків), яка в серії 11-метрових здолала Францію (основний час – 0:0, по пенальті – 5:4). А переможцем чемпіонату світу стала команда українців Ізраїлю, яка у фіналі переконливо довела свою перевагу над Данією – 3:0.

У церемонії нагородження взяв участь перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко. Він звернувся до учасників турніру зі словами подяки: «Я радий вітати всіх представників діаспорних команд – учасників змагань! Українська асоціація футболу завжди підтримувала й буде підтримувати такі турніри. Хочу щиро подякувати вам за ту палку підтримку, яку ви надаєте нашим юнацьким, молодіжним та національній командам під час їхніх виступів за кордоном. Дуже часто наші футболісти почуваються на виїзних поєдинках як удома. Це, зокрема, й завдяки вам!»

Також під час чемпіонату світу-2019 відбулася товариська гра за участі однієї з діаспорних команд та команди Вишгородської громади, діаспорна спартакіада в Ірпені та товариський матч за участі команди учасників АТО і збірної команди української діаспори.

 

Олександр Рябоконь – найкращий тренер сьомого туру УПЛ

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу проаналізувало підсумки чергового, сьомого туру української Прем’єр-ліги сезону-2019/2020.

Київські динамівці на шляху перебудови – новий тренерський штаб ще не здобував перемог, а тому не було сумнівів, що в домашньому матчі проти «Десни» столична команда буде грати тільки на перемогу. Тим не менше, чернігівська команда зуміла здобути три очки в складному протистоянні, вперше за час суперництва обігравши «Динамо» в офіційних матчах.

Тож сьогоднішній лауреат у Прем’єр-лізі – головний тренер чернігівської «Десни» Олександр Рябоконь, – повідомляє uafc.org.ua. Його підопічні здобули виїзну перемогу над «Динамо» (2:1).

Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова).

Всі ми розуміємо різницю в підборі виконавців, загальнокомандному досвіді та класі між командами, тим більше, всі три попередні офіційні протистояння виграло саме «Динамо». Після трьохматчевої безвиграшної серії та успішного, загалом, старту «Десни» не йшлося про жодну недооцінку, і тим цінніша підсумкова перемога «сіверян» у цьому матчі.

Труднощі у вишикуванні та керуванні підопічними – 4

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини).

Загалом, деснянці підійшли до гри практично в оптимальному складі. На користь команді пішли й іноземні міні-збори, влаштовані на час тижня збірних. А от динамівці не змогли задіяти через дискваліфікацію Вербича, який напередодні провів видатний матч за збірну Словенії. Це – безсумнівна втрата.

Майстерність у роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі).

Порівняно з попереднім матчем (0:0 з « Карпатами» вдома), чернігівці провели лише одну зміну в стартовому складі – але якраз вона виявилася вирішальною, Кузика змінив інший вінгер – Калитвинцев-молодший. Це – одна з вдалих перестановок тренерського штабу «Десни», який вдало зіграв не лише на загальнокомандній мотивації, а й на спортивних амбіціях окремих своїх підопічних, що грали, по суті, проти рідної команди.

Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактора).

«Десна» сповна використовує наявний кадровий потенціал, варіюючи складом за різними тактичними схемами (4-3-3, 4-5-1, навіть 4-2-3-1). У матч із киянами «сіверяни» ефективно захищалися та пресингували, а в кількох епізодах (включаючи й результативні) продемонстрували зразковий перехід від оборони до атаки. При тому, що команда гостей чимало грала без м’яча, вона зберігала сили на контрвипади, а тому, в підсумку, здобула перемогу.

Накопичувальний критерій – 5

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки).

Шість турів не знає поразок «Десна» (4 перемоги та 2 нічиї), а в офіційних протистояннях з «Динамо» здобуває прем’єрну перемогу. Найголовніше – чернігівська команда, за стабілізації складу та результатів, продовжує йти на другому місці. Це – гучна заявка на медальну боротьбу та єврокубкові горизонти. Саме те, до чого прагнув клуб ще з часів, коли виходив з Першої ліги.

Отже, лауреат сьомого ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем’єр-ліги – Олександр Рябоконь («Десна»). Середній бал – 4,8.

 

Хокей

«Дніпро» сенсаційно обіграло «Донбас»

У стартовому матчі нового сезону Української хокейної ліги (УХЛ) херсонське «Дніпро» обіграло в овертаймі донецький «Донбас» з рахунком 5:4.

Як повідомляє uhl.ua, новий, четвертий за ліком сезон Української хокейної ліги стартував 14 вересня у Дружківці, де чемпіон країни донецький «Донбас» приймав херсонську команду «Дніпро».

Основний час завершився внічию 4:4 (2:3, 0:0, 2:1). У господарів відзначились Романенко, Яковлєв, Коренчук, Костіков, у «Дніпра» шайби закинули Василенков, Дорофеєв і Ліпсбергс (двічі).

В овер-таймі перемогли гості з Херсона, а переможна шайба в активі Дорофеєва. 5:4 – на користь «Дніпра».

Два Шевченки, перемога у Вільнюсі 7 вересня і під Оршею – 8-го

Дмитро Коваленко, американський футболіст, чемпіон MLS: «Девіду Бекхему не подобалася моя зачіска»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers