rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Чикаго витратило $213 млн на приватних адвокатів через неправомірні дії поліції

Місто виплатило $213 млн приватним адвокатам, які презентували його інтереси у судових справах, пов’язаних з діями поліції, протягом останніх 15 років. $757 млн було сплачено за судовими рішеннями у справах, які місто програло.

Про це повідомила Chicago Tribune.

За даними видання, місто зверталося до приватних адвокатів, які заробляли значно більше, ніж власні штатні адвокати міськради. Такі приватні адвокати також заробляли значно більше, ніж їхні колеги в інших великих містах, зокрема, Нью-Йорку.

Щонайменше, в 11 випадках місто витрачало, як мінімум, $2 млн доларів на адвокатів, а на врегулювання кожної з цих справ було витрачено близько $5 млн.

Наприклад, в одному випадку приватна фірма виставила рахунок місту за понад 21 200 годин, витрачених її адвокатами протягом шести років у справі, що стосувалася чоловіка, який виграв у міста, за рішенням присяжних, $17 млн через неправомірне засудження. Чоловік подав позов після того, коли його було визнано невинним у скоєнні вбивства після 21 року, проведеного у в’язниці.

Деякі колишні штатні адвокати міськради захищають цю практику.

«Поки я обіймав цю посаду, впевнений, що ми непогано попрацювали за кошти платників податків», – зауважив Stephen Patton, який перебував на цій посаді з 2011 року до початку 2017 року.

Натомість, приватних адвокатів часто залучають до справ у затяжних судових процесах вже тоді, коли стає зрозуміло, що місто буде змушене виплатити компенсацію постраждалому. Так вважає адвокат Jon Loevy, який презентував інтереси Jacques Rivera та допоміг йому отримати компенсацію у розмірі $17 млн.

Чинний юрист міськради Чикаго Mark Flessner погоджується з тим, що міська влада занадто часто залучала приватних адвокатів, не дозволяючи штатним юристам вести справи. Він називає витрати на приватних адвокатів «скандальними». Flessner пообіцяв змінити ситуацію, намагаючись найняти більше штатних юристів.

Експерти попереджають, що ціни на бензин можуть зрости

Зростання цін вони пов’язують зі збільшенням цін на нафту, які почали підвищуватися після нападу на два нафтові заводи у Саудівській Аравії.

Атаки на два об’єкти під час вихідних викликають побоювання через імовірне зростання цін на бензин у Сполучених Штатах. Ринки тільки посилюють ці побоювання, оскільки ціни на нафту в понеділок закрилися на рівні піврічного максимуму.

Patrick DeHaan, аналітик із Gas Buddy, заявив, що ціни на нафту зростають дуже швидко. Це, на його думку, може призвести до підвищення цін на бензин на території всієї країни.

«Ціни можуть бути на рівні 15-30 центів за галон, і вищими, ніж були сьогодні, хоча починається пора року, коли ціни, зазвичай, знижуються», – зазначив він.

Президент Дональд Трамп та його адміністрація заявляють, що готові помститися Ірану за атаки. Проте, уряд Ірану відмовився брати на себе відповідальність.

Адміністрація Трампа дозволила використання нафти з U.S. Strategic Petroleum Reserve в разі потреби вперше за вісім років, намагаючись забезпечити безперебійне постачання неочищеної нафти.

Тим часом аналітики не впевнені, скільки часу ціни на нафту залишатимуться підвищеними. В AAA кажуть, що ціни на бензин у Чикаго стабільно тримаються. У понеділок вони становили $3,09 долара за галон.

Illinois EPA моніторитиме викиди двох заводів у Waukegan через небезпечний оксид етилену

Мер Waukegan дозволив проведення 90-денного моніторингу двох заводів, розташованих на території міста. Моніторинг проводитиме департамент охорони навколишнього середовища штату Іллінойс.

Мер зазначив, що «мешканці округу Lake вважають, що ми не отримуємо такої ж уваги, як мешканці інших громад».

На території Waukegan розташовані два заводи, які використовують етиленоксид – газ, що викликає рак. Через нього тимчасово було призупинено діяльність заводу Sterigenics у Willowbrook після аналізів викидів у цьому районі. Після цього мешканці Waukegan, одного з передмість Чикаго, також почали вимагати провести моніторинг.

Моніторинг відбуватиметься за межами заводів Medline та Vantage Specialty Chemical у північному передмісті.

«Я хочу, щоби ви всі знали, що ми всі стурбовані викидами окису етилену», – заявила сенатор штату Melinda Bush під час зустрічі з представниками громади у міськраді Waukegan.

Проти обох компаній, за якими зараз спостерігають, мешканці вже подали судові позови через використання небезпечного газу.

У Medline зазначають, що компанія «завжди діяла відповідно до всіх законів та норм, завжди працювала на дозволених рівнях, або й нижче від них, і планує енергійно захищатися у будь-яких позовах».

«Ми заслуговуємо на відповіді, аби дізнатися, що є в повітрі, яким ми дихаємо, – заявила Sandy Hart, голова ради округу Lake. – Що означають ці викиди для сімей та працівників, котрі живуть поруч?»

Незважаючи на нові, більш жорсткі норми, які регулюють рівень викидів оксиду етилену, депутати не впевнені, що заводи дотримуються законодавства.

Тим часом суддя на початку цього місяця схвалив рішення, яким було дозволено Sterigenics знову розпочати свою діяльність у Willowbrook. Зокрема, було укладено угоду між компанією та генеральним прокурором Kwame Raoul і Robert Berlin, прокурором округу DuPage. Sterigenics потрібно буде подати заявку на отримання дозволу від Illinois EPA, а також встановити нове обладнання для контролю за викидами.

Майже три десятки людей подали позов на власника заводу з очищення медичного обладнання. Вони стверджують, що завод викидає випари, які негативно впливають на їхнє здоров’я. Натомість, за словами прес-секретаря компанії Sterigenics, компанія вважає, що звинувачення безпідставні, і планує захищати свої інтереси у суді.

В будинку покійного лікаря виявили понад 2000 останків людських зародків

Генеральний прокурор штату Індіана Curtis Hill разом зі своїм колегою зі штату Іллінойс Kwame Raoul розслідуватимуть справу, пов’язану з понад 2000 останків людських зародків, нещодавно знайдених у будинку покійного лікаря Ulrich Klopfer в Іллінойсі, який робив аборти в Індіані.

Klopfer помер 3 вересня.

«Жахливе виявлення цих останків зародків у будинку померлого лікаря, який робив аборти, приголомшує. Крім того, у нас є підстави вважати, що ці останки пов’язані з Індіаною», – заявив Hill.

Він не уточнив, що саме розслідуватимуть прокурори. В офісі Raoul зауважили, що погодилися допомогти Hill налагодити контакти з державними органами у штаті Іллінойс.

Представник Білого дому Judd Deere опублікував заяву, в якій закликав повноцінно розслідувати справу, щоб визначити, хто саме причетний до цієї ситуації та чи було скоєно злочини.

В управлінні шерифа округу Will, що у північно-східній частині Іллінойсу, розповіли, що родичі Klopfer виявили 2246 збережених останків зародків під час сортування його майна. Останки наразі перебувають в офісі коронера округу, а офіс шерифа та місцеві прокурори вже проводять розслідування.

Турфірма, ймовірно, обдурила авіакомпанію Delta майже на $1,75 млн

Старшого партнера невеликого турагентства з Чикаго звинувачують у шахрайстві майже на $2 млн. Про це йдеться у повідомленні прокуратури США у Північному окрузі Georgia.

Gennady Podolsky, 43-річного громадянина України та Америки, було затримано за звинуваченням в електронному шахрайстві, – повідомляє прокуратура.

Його було звинувачено федеральним судом присяжних у шахрайстві за 12 пунктами.

Прокурори кажуть, що Podolsky використовував поїздки постійних клієнтів турфірми, щоб маніпулювати бонусною програмою авіакомпанії Delta для корпорацій.

В Українській околиці злочинці поцупили авто, коли господар був у гаражі

Троє озброєних чоловіків викрали у мешканця Української околиці в Чикаго його автомобіль. На час пограбування постраждалий перебував всередині власного гаража.

Близько 19 год. Brad Fahs зайшов у свій гараж, коли у приміщення увірвалися троє чоловіків.

«Один схопив мене, інший приставив пістолет до моєї голови і застрибнув у двері пасажира. Вони вимагали, щоб я дав їм свої ключі. Я дав їм свій гаманець, телефон і все, що мав. Тоді вони взяли мою машину та втекли».

Він згадує, що коли звертав у провулок за будинком на Wood Street, троє чоловіків ходили неподалік, але він не звернув на них увагу.

Автомобіль, який викрали злодії, наступного ранку було вилучено у мікрорайоні Lawndale у кварталі 3500 West Douglas.

Поліція працює над тим, щоб визначити, чи було цей транспортний засіб використано під час п’яти пограбувань, які були скоєні тієї ночі.

Fahs сподівається, що може допомогти поліції та громаді ідентифікувати злодіїв та притягнути їх до відповідальності.

«В одного з хлопців було татуювання, але це сталося так швидко, а я не хотів зустрічатися з ними поглядом», – розповів він.

За тиждень до цього за два квартали від 700 кварталу Wolcott до 25-річної жінки підійшли двоє озброєних чоловіків, коли вона виходила зі свого автомобіля. Жінка намагалася боротися з нападниками, але вони, врешті, викрали транспортний засіб.

Незрозуміло, чи пов’язані між собою ці два викрадення, але поліцейські закликають мешканців району бути обережними.

Втрати США від нелегальної міграції – $300 мільярдів на рік

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers