rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Літературна сторінка \ Сторінками романів «Коронації слова»… Олександр Дімідов

Як захопливо буває гортати сторінку за сторінкою нову книгу… Часом трапиться такий сюжет, відірватися від якого немає сили. І раптом виринає подив – як взагалі таке можна було придумати? Чи все то відбувалося насправді?

А насправді й самі автори романів-бестселерів дивуються, яким чином з маленької вигадки народилася ціла історія життя, правдива, сповнена емоцій і почуттів. Ось так і «Маджента» – роман Олександра Дімідова, написаний 2018 року, – спочатку був лише вигаданою історією сигарного бренда, що мала б слугувати епізодом до роману «На схід від Бостона» (над яким автор ще працює). Та сила музики, Andante з другого концерту для фортепіано з оркестром Дмитра Шостаковича, вибухнула в письменницькій уяві цікавим сюжетом. І вже через рік піднесла автора книги на хвилі слави – роман «Маджента» був нагороджений спеціальною відзнакою «Міжнародне визнання» Міжнародного мультимистецького конкурсу «Коронація слова».

Змагатися у визнаному літературному конкурсі, аналогів якому нема ніде в світі, підштовхнуло, як зізнається сам Олександр Дімідов, те, що «сивіє в чужому краї».

До Невади (штат Айова, США) він переїхав 2010 року з Чернівців, де народився 23 травня 1972 року. Вчився в державному університеті на перекладача з англійської. З 2017 року працює в Американській агенції з ініціатив освіти та розвитку (AAEDI) на посаді виконавчого директора. І в той же час працює творчо як письменник, публіцист, перекладач. В письменницькому доробку вже є три романи: «Грошері» (2014), «Чотири унції кави» (2016), «Маджента» (2018). І під пером письменника – «На схід від Бостона» (друга частина тетралогії «Чотири унції кави»).

Ім’я Олександра Дімідова назавжди вписане в пантеон переможців «Коронації слова». А інформацію про переможців перших премій у номінаціях «Романи», «Кіносценарії», «П’єси», «Пісенна лірика», а також історію конкурсу, відомості про засновників і наукові статті ви зможете прочитати в першому і єдиному довіднику Міжнародного мультимистецького конкурсу «Коронація слова». Крім короткої біографічно-бібліографічної довідки про переможців і дипломантів конкурсу, видання розповідає про те, як хто прийшов до літератури і як поталанило сміливцеві-конкурсанту з виданням книг. Довідник підготували у видавництві «Світ успіху» завдяки грантовій програмі Українського культурного фонду «Знакові події в українській культурі» на відзнаку ювілейного ХХ конкурсу, що відбудеться цього року.

Суть цієї статті не є офіційною позицією Українського культурного фонду.

Спогади Миколи Савчука – гумориста-ювіляра з Коломиї (уривки з двотомника)

Юлія Пошивак: «Завжди мріяла витягти свої твори зі шухляди, щоб їх оцінили інші»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers