rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ ЗМІ: в Білому домі вживають додаткових заходів для поліпшення економіки

ЗМІ: в Білому домі вживають додаткових заходів для поліпшення економіки

Президент США Дональд Трамп протягом останніх тижнів у розмовах з наближеними висловлював стурбованість щодо поліпшення стану економічної ситуації в країні. Про це повідомив в суботу телеканал CNN.

За словами джерел телеканалу, американський лідер доручив підлеглим вжити низку заходів з метою підвищення споживчої довіри. Зокрема, можливе зниження податків і нові домовленості з Канадою і Мексикою в сфері торгівлі. Крім того, серед розглянутих кроків нарощування тиску на Федеральну резервну систему (ФРС) США, що виконує функції Центробанку країни, з тим, щоб досягнути зниження базової процентної ставки.

Нагадаємо, 59-і вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року. Перші збори партійних активістів під час майбутньої президентської кампанії відбудуться в штаті Айова на початку лютого 2020 року. З’їзд Демократичної партії, на якому буде висунутий кандидат у президенти, відбудеться з 13 до 16 липня 2020 року в Мілуокі (штат Вісконсін). Республіканці проведуть свій з’їзд із 24 до 27 серпня 2020 року в місті Шарлотт (штат Північна Кароліна).

 

Уряд посилив фінансові санкції проти Куби

«Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США запровадив зміни до Правил контролю за кубинськими активами, продовживши виконання Меморандуму президента США про національну безпеку, оголошеного в червні 2017 року щодо політики США стосовно Куби», – наголошується у заяві американського Мінфіну.

Зокрема, Мінфін США встановив обмеження для сімейних переказів до 1 тис. доларів на квартал, а також наклав заборону для переказів членам родин окремих кубинських чиновників та членів Кубинської комуністичної партії. Крім того, запроваджена заборона на отримання в Кубі фінансових пожертв, проведення транзитних платежів та деякі інші операції.

«Ми здійснюємо додаткові кроки для фінансової ізоляції кубинського режиму. Сполучені Штати притягують до відповідальності режим на Кубі через пригнічення ним кубинського народу та підтримку інших диктатур у всьому регіоні, таких, як нелегітимний режим Мадуро», – заявив міністр фінансів Стівен Мнучин.

Він підкреслив, що за допомогою запроваджених регуляторних поправок США обмежують Кубу в доступі до вільноконвертованої валюти. «Ми стримуємо погану поведінку уряду Куби й продовжуємо підтримувати багатостраждальний народ Куби», – заявив глава Мінфіну США.

 

Розпочато масштабне розслідування проти Google

«50 генпрокурорів почали спільне розслідування (у США – ред.) щодо Google через можливі порушення антимонопольного законодавства», – повідомляє CNBC із посиланням на генпрокурора штату Техас Кена Пакстона.

У розслідуванні братимуть участь генеральні прокурори 48 американських штатів та з Пуерто-Ріко й округу Колумбії.

Прокурори зі штатів Каліфорнія й Алабама не будуть залучені до розслідування.

Правоохоронці перейнялися домінантністю Google на ринку реклами та користування компанії даними користувачів.

Як повідомлялося, минулого тижня генпрокурори з дев’яти американських штатів почали спільне розслідування щодо Facebook на предмет можливого порушення антимонопольного законодавства.

Трамп таки може запровадити санкції проти Анкари через російські С-400

Міністр фінансів США Стівен Мнучін підтвердив, що адміністрація президента Дональда Трампа розглядає можливість запровадження санкцій проти Туреччини через закупівлю нею російських протиповітряних систем С-400.

Про це він заявив журналістам у понеділок, – повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми розглядаємо це. Я не коментуватиму будь-яких конкретних рішень, але ми це розглядаємо», – зазначив глава американського Мінфіну.

Таким чином він прокоментував запитання про те, чи залишається варіант санкцій проти Анкари після проігнорованих попереджень Вашингтона про недопустимість для країни-члена НАТО купівлі російських систем ППО.

Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що не покладає на Туреччину провину за купівлю російських зенітних ракетних комплексів С-400.

Як повідомлялося, Туреччина закупила системи С-400 у РФ, і з 12 липня цього року почала отримувати обладнання. Це викликало невдоволення з боку США й Північноатлантичного альянсу. У цьому зв’язку Вашингтон відмовив Анкарі в постачанні американських винищувачів F-35 і неодноразово говорив про можливість запровадження санкцій США.

 

Вперше в історії Сухопутних військ США дві сестри отримали звання генералів

«Генерал-майор Марія Барретт і її молодша сестра генерал-бригадир Паула Лоді досягли успіхів у своїх галузях. Але разом вони стали першими сестрами, які, як стверджується, досягли генеральського звання за 244-річну історію сухопутних військ (США – ред.)», – йдеться в повідомленні USA Today.

53-річна Марія Барретт очолює Управління мережевих технологій Сухопутних військ США, а її молодша сестра (51 рік) служить медиком.

«Генерал-майор Марія Барретт і бригадний генерал Паула Лоді представляють найкраще, що може запропонувати Америка», – підкреслив виконувач обов’язків міністра оборони США Райан Маккарті.

Як зазначає видання, на сьогодні жінки становлять понад 16% від загальної кількості збройних сил США. Серед 417 американських генералів і адміралів, 69 – жінки.

 

У Мічигані спроектували школу, захищену від масової стрілянини

Архітектурна, інженерна та інтер’єрна фірма спроектувала весь кампус Fruitport High School, від форми будівлі до деталей дверних замків, з метою обмеження «ефективності» стрільця, – повідомляє видання Dezeen.

Підхід з’явився після хвилі насильства в навчальних закладах США, включаючи стрілянину в початковій школі Сенді Хук у Коннектикуті, школі Marjory Stoneman Douglas High в Паркленді і середній школі Санта-Фе в Техасі.

Середня школа Fruitport High School, яка перебуває на стадії спорудження, побудована в сегментах, розділених протипожежними дверима. Вони можуть бути закриті натисненням кнопки в разі атаки, щоб закрити відділення та ізолювати зловмисника від учнів.

Передня частина кампусу буде вигнута і матиме велике засклення, що відкриває вид з боку приймальні на вхід і вихід у школу. Внутрішні коридори також будуть зігнуті, щоб відрізати лінію прямої видимості стрільця, а бетонні крила стін будуть періодично розташовуватися так, щоб забезпечити школярам укриття.

За дверима класних кімнат будуть встановлені короткі загородження, які забезпечать захист до 33 осіб, включаючи 32 учнів у класі й одного вчителя.

Дверні ручки класу будуть обладнані внутрішніми замками для забезпечення додаткового захисту. Велику кількість вікон у школі буде покрито плівкою, яка може зупинити кулі.

У рамках перепланування університетського містечка фірма зняла шафки в коридорах і розмістила їх у великому громадському місці відкритого плану. Ці шафки будуть невисокими, щоб учителі могли бачити весь простір.

З метою розробки стратегій реагування на терористичні загрози залучили Національний інститут з попередження злочинності, який організовує підготовку з питань безпеки в різних галузях. Підготовка проводилася за програмою «Попередження злочинності через раціональний дизайн» у школах.

 

ВМС випробували чотири балістичні ракети Trident II

«Цього тижня американські ВМС провели чотири заплановані випробувальні пуски ракет «Тридент II» (D5) з підводного човна USS Nebraska (SSBN-739), на узбережжі Південної Каліфорнії», – йдеться у повідомленні ВМС США.

Перші два запуски відбулися 4 вересня, а останні два – 6 вересня. Усі тести відбувалися до сходу сонця.

У американському відомстві підкреслили, що «випробування ракет не проводилися у відповідь на будь-які події, які відбуваються у світі».

 

Біля берегів штату Джорджія загорілося вантажне судно

Біля атлантичного узбережжя США, штат Джорджія, перевернулося вантажне судно Golden Ray.

Як повідомляє берегова охорона США, двадцять членів команди були евакуйовані зі судна. Наразі невідома доля чотирьох членів екіпажу.

Судно Golden Ray перевозило автомобілі і прямувало в Балтімор, штат Меріленд, під прапором Маршаллових Островів.

Після того, коли судно перекинулося, на ньому почалася пожежа.

Президент відправив Болтона у відставку

Президент США Дональд Трамп відправив свого радника з питань національної безпеки Джона Болтона у відставку через те, що той не погоджувався з багатьма його ініціативами.

Про це глава Білого дому повідомив у вівторок в офіційному Тwitter.

«Я поінформував Джона Болтона минулої ночі, що його послуги в Білому домі більше не потрібні. Я категорично не погоджувався з багатьма його пропозиціями, як і інші в адміністрації», – зауважив Трамп.

Він додав, що запропонував своєму радникові подати у відставку, що той і зробив зранку 10 вересня.

«Я дуже дякую Джону за його службу. Я зроблю оголошення про нового радника з питань національної безпеки наступного тижня», – написав Трамп.

Таким чином, Дональд Трамп змінив уже третього високопоставленого радника з питань нацбезпеки, позиція якого вважається однією з найбільш впливових в адміністрації американського президента.

Як повідомлялося, першим на цій посаді був одіозний ексгенерал Майкл Флінн, який відкрито висловлював проросійську позицію. У лютому 2017 року на цю посаду був призначений генерал Герберт Макмастер. Джон Болтон посідав місце в колі найближчих радників Трампа з березня 2018 року. Він характеризувався як один із найбільш жорстких «яструбів» американської політики.

Чикаго за тиждень

Єлизавета II схвалила закон про відтермінування Brexit

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers