rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Бізнесмен Willie Wilson позмагається за посаду сенатора із Dick Durbin

Колишній кандидат на посаду мера Чикаго Willie Wilson балотуватиметься на посаду сенатора США, яку наразі обіймає чинний сенатор Dick Durbin. Про це він заявив під час пресконференції.

«Мені набридли, і я втомлений від таких політиків, як сенатор Dick Durbin, які, використовуючи в своїх інтересах меншини, не прагнули справедливості», – заявив Wilson.

Він балотувався на посаду міського голови Чикаго як у 2015 році, так і на останніх виборах у 2019 році, а також на посаду президента у 2016 році. Wilson – бізнесмен-мільйонер, який володів кількома франшизами McDonald та заснував компанію у сфері медичного постачання.

«Я зобов’язаний підтримати тих, хто відчуває, що вони – не важливі, що вони не мають права голосу... Я зобов’язаний підтримати тих, з ким, як видається, чинять несправедливо», – заявив Wilson. На його думку, вчинки Durbin «показують, що він використовує голос меншості як належне».

Durbin вперше був обраний до Сенату в 1996 році. До цього протягом 14 років він перебував на посаді члена Палати представників США. Наразі він обіймає посаду секретаря меншості у Сенаті.

Wilson вважає, що Durbin «зробив явно недостатньо, аби реформувати пенітенціарну систему та сприяти розвитку економіки в громадах меншин». Він також переконаний, що Durbin чинив «несправедливо», приділяючи недостатньо уваги цим питанням.

Wilson також розповів, що намагався сконтактуватися з Durbin за чотири роки до цього, проте ніколи не отримував дзвінка у відповідь.

У виборчому штабі Durbin не одразу відповіли на прохання прокоментувати заяви Wilson. Офіційно сенатор досі не оголосив про старт своєї виборчої кампанії. Він лише одного разу натякнув на участь у виборах наприкінці минулого року, під час зустрічі з журналістами.

«Слухайте, я можу сказати людям, що збираю кошти і намагаюся схуднути, – відповів тоді Durbin, коли його запитали, чи прийняв він рішення стосовно переобрання. – Це, як правило, перший показник того, що ви готові до перевиборів».

У 2014 році Durbin переміг свого суперника-республіканця, сенатора Іллінойсу Jim Oberweis. У нього не було жодного серйозного суперника від демократів з моменту його вступу на посаду сенатора у 1996 році».

На початку 2018 року, незабаром після оголошення своєї участі у виборчих перегонах за посаду мера Чикаго, Wilson пожертвував $100 тис. у фонд свого виборчого комітету. Сума, яку міг внести кожен з кандидатів, була обмежена чинним законодавством.

Пізніше того ж року він потрапив під шквал критики через те, що виділяв кошти від імені свого благодійного фонду на церковні та громадські заходи, аби допомогти мешканцям округу Cook із податками на нерухомість. Його суперники були переконані, що такий крок був зроблений для купівлі голосів, хоча виборча комісія штату Іллінойс постановила, що Wilson не порушив жодного закону про фінансування виборчих кампаній.

У лютому Wilson посів четверте місце з усіх 14 кандидатів на виборах мера Чикаго, отримавши 10,6% голосів.

 

Сенатор Durbin закликав FDA зупинити «епідемію», пов’язану з використанням е-сигарет

Сенатор Dick Durbin закликав управління США з питань санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів «негайно вжити заходів» у зв’язку з численними летальними випадками, які пов’язують із вживанням електронних сигарет. Про це сенатор США заявив під час пресконференції.

Durbin закликав агентство «вирішити проблему епідемії електронних сигарет у сфері охорони здоров’я, передусім, серед дітей та молоді».

«Це – не дитяча іграшка, – зауважив Durbin. – Не помиляйтеся з цього приводу, незалежно від того, що вам каже «Juul». Ми знаємо, що відбувається, і це – смертельно».

Він розповів, що, за різними оцінками, 4 млн дітей користуються електронними сигаретами у США.

В Іллінойсі було зареєстровано 42 підтверджені випадки захворювань та один летальний випадок, пов’язаний з використанням електронних сигарет.

Durbin також надіслав листа, в якому закликав в. о. комісара FDA, доктора Ned Sharpless, «протягом найближчих 10 днів вжити рішучих заходів для належного регулювання використання електронних сигарет та ароматів, які так подобаються дітям».

Durbin заявив, що планує закликати Sharpless подати у відставку, якщо він не впорається у встановлені терміни.

У компанії з виробництва електронних сигарет «Juul Labs» заявили, що безпеку продукту сприймають «дуже серйозно» і що обов’язково попереджують своїх споживачів про ймовірну небезпеку.

«Ми запровадили організований за найвищими галузевими стандартами контроль якості та відповідним чином маркуємо нашу продукцію, розкривши інгредієнти та попередивши про шкоду для здоров’я, – йдеться у повідомленні прессекретаря компанії. – На наш продукт та виробничі потужності поширюються численні стандарти якості та сертифікації. Ми проводимо масштабні доклінічні та токсикологічні випробування інгредієнтів та зразків рідин й аерозолів електронних сигарет Juul».

Центри з контролю та профілактики захворювань закликали людей припинити використовувати електронні сигарети, допоки триває розслідування причин цілого спектру захворювань, пов’язаних з використанням е-сигарет.

«Частинки цього аерозолю – настільки дрібні, що токсичні хімічні речовини, які вдихаються під час використання електронних сигарет, можуть потрапити глибше у легені, ніж це відбувається під час використання традиційних сигарет», – зазначила доктор Maria Rahmandar, педіатр дитячої лікарні Lurie.

За інформацією департаменту охорони здоров’я штату Іллінойс, у штаті вже загинула, щонайменше, одна людина. Ще дві людини загинули в Орегоні та Індіані.

Представники Міністерства охорони здоров’я США заявили, що, загалом, було виявлено 450 можливих випадки захворювань у 33 штатах.

«Поки триває це розслідування, люди повинні розглянути можливість не використовувати електронні сигарети», – йдеться у повідомленні CDC.

«Незалежно від розслідування, що триває, люди, які застосовують електронні сигарети, не повинні купувати ці продукти на вулиці та не повинні змінювати продукти електронної сигарети або додавати будь-які речовини, не призначені виробником», – заявили у міністерстві. Вони наголосили, що сигарети не можна застосовувати молодим людям та вагітним жінкам.

Тим часом у Мічигані офіційно заборонили використовувати ароматизовані електронні сигарети.

Кілька муніципалітетів та органів управління штату Іллінойс подали позови проти компаній, які виробляють електронні сигарети. У позовах, зокрема, йдеться про те, що їхні рекламні кампанії спонукали підлітків використовувати електронні сигарети.

 

Patti Blagojevich обурена через звільнення ексконгресмена Schock

Обвинувачення у корупції на адресу колишнього конгресмена Aaron Schock були відхилені відповідно до угоди, яка була укладена з прокурорами у березні.

Суддя окружного суду США Matthew Kennelly виголосив обвинувальний акт проти Schock, якого звільнили минулої середи.

Республіканець з Іллінойсу відмовився від посади конгресмена США у 2015 році на тлі ретельної перевірки його витрат, які, зокрема, були скеровані на оформлення кабінету в стилі телесеріалу «Downton Abbey». Через рік його звинуватили у двох десятках порушень закону, зокрема, шахрайстві з використанням електронних засобів спілкування та фальсифікації документів, які він подавав у виборчу комісію.

Відповідно до угоди, Schock погодився повернути своїм виборчим комітетам майже $68 тис. та співпрацювати зі Службою внутрішніх доходів, яка має визначити, скільки він заборгував податків, про які не звітував між 2010 та 2015 роками.

Сам Schock не був присутній під час судового засідання.

На судове рішення щодо Schock різко відреагувала дружина ексгубернатора Іллінойсу Patti Blagojevich. Минулого тижня вона написала на своїй сторінці у «Twitter»: «Мені навіть не вкладається в голові – пів року випробувального терміну проти 14 років для Rod».

Вона також запитала: «Де ж обурення?» і позначила у пості мера Чикаго Лорі Лайтфут, губернатора Дж. Р. Пріцкера та конгресменів від Іллінойсу.

Після того, коли Трамп оголосив, що розглядає можливість випустити Blagojevich із в’язниці достроково, республіканці штату Іллінойс надіслали Трампу листа, в якому висловили свою незгоду. На їхню думку, це «встановлює небезпечний прецедент і підриває довіру виборців до обраних посадових осіб».

Ні демократи, ні республіканці Іллінойсу не відреагували на рішення федералів, які відхилили кримінальні звинувачення проти Schock.

 

У Naperville заборонили використання рекреаційної марихуани

Міська рада Naperville заборонила диспансерам продавати рекреаційну марихуану в місті.

З 1 січня продаж рекреаційної марихуани стане законним у штаті Іллінойс. Проте, мешканцям Naperville доведеться їхати в інше місце, якщо вони захочуть придбати марихуану.

За відповідне рішення проголосували 6 олдерменів, проти виступили 3 члени міськради. Водночас, вони дозволили диспансерам продавати канабіс для медичних потреб.

Голосування відбулося після того, коли члени ради ознайомилися з пропозиціями від понад 200 мешканців Naperville, які ніяк не могли дійти спільної думки щодо рішення про продаж рекреаційної марихуани.

Naperville – одна з останніх громад штату Іллінойс, яка відмовилася запроваджувати закон про продаж рекреаційної марихуани. Таким чином місто приєдналося до Grayslake, в якому заборонено продаж рекреаційної марихуани, принаймні, до 2021 року.

У міськраді кажуть, що розглядають можливість проведення загальноміського референдуму з цього приводу, проте не уточнили, коли це питання буде поставлено перед виборцями.

ЗМІ: в Білому домі вживають додаткових заходів для поліпшення економіки

Єлизавета II схвалила закон про відтермінування Brexit

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers