rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Українці у Німеччині: які пошукачі готові до релокації

Згідно з рейтингом Інституту німецької економіки (IW), українці посіли п’яте місце за кількістю осіб з вищою освітою, які народилися в інших державах, але зараз живуть у Німеччині.

У дослідженні враховувались як ті, хто здобув освіту в себе на батьківщині і потім переїхав до Німеччини, так і ті, хто закінчив ВНЗ уже безпосередньо в Німеччині. Статистика розміщених на hh.ua|grc резюме підтверджує факт, що ця країна становить неабиякий інтерес для українських пошукачів та посідає друге місце серед країн, куди вони готові переїхати. Розповідаємо, які саме фахівці розглядають таку релокацію.

Загалом, серед кандидатів, які хочуть переїхати до Німеччини, понад три чверті (76%) складають особи з вищою освітою. Серед них найактивнішими в питанні пошуку роботи протягом 2019 року були IT-шники, маркетологи та топ-менеджери. Самі ці спеціальності очолили ТОП-10 з резюме пошукачів, готових до переїзду в Німеччину. Окрім того, до переліку ввійшли такі профсфери, як «Виробництво», «Бухгалтерія», «Адміністративний персонал», «Продажі». Ще по 3% резюме припадає на «Мистецтво, медіа», «Банки», «Транспорт» і «Будівництво».

При цьому майже три чверті пошукачів з вищою освітою, які хотіли би працювати в Німеччині, – професіонали з досвідом роботи понад 6 років, а 14% декларують стаж від 3 до 6 років. Цікаво, що при цьому про знання німецької заявляють лише 12% кандидатів, які цікавляться релокацією у цю країну.

У віковому розрізі найактивнішими виявились пошукачі віком 31-40 років, на другому місці – 18-30 років, а замикають трійку лідерів кандидати віком 41-50 років. За гендерним співвідношенням більшу ініціативність виказували чоловіки, на яких припало 70% усіх розміщених резюме.

А от щодо зарплатних очікувань, то більше, ніж третина (38%) пошукачів готові були змінити країну проживання за умови отримання зарплати до 27 800 грн., трохи менше (30%) цікавились вакансіями з окладом у діапазоні від 27 800 грн. до 55 700 грн., а ще 16% – від 83 600 грн. до 111 500 грн.

Джерело: «HeadHunter Україна» (http://www.hh.ua)

Зарплата, і необов’язково «біла», – що важливо для пошукачів

Чому і як роботодавці працюють зі студентами?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers