rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Дарина Білодід: «Моя найбільша мрія – олімпійська»

Дзюдо

Киянка Дарія Білодід б’є історичні вікові рекорди у боротьбі дзюдо. Минулого року на чемпіонаті світу в Баку українка здобула своє перше «золото» у 17 років і 11 місяців, а нинішнього – поповнила скарбничку медаллю найвищої проби у 18 років і 11 місяців. У такому юному віці «дорослі» планетарні змагання ніколи не вигравала жодна дзюдоїстка!

Крім того, дуже гріє те, що свою другу золоту медаль Дарія виборола не просто в Японії, а саме в Палаці бойових мистецтв «Ніппон Будокан» у Токіо, де наступного літа у дзюдоїстів пройде турнір Олімпіади-2020. до того ж, перемогла Дарія за рахунок вазарі більш досвідчену японку, чемпіонку світу-2017 Фуну Тонакі.

Як передають кореспонденти «Укрінформу», під час пресконференції у київському Олімпійському домі дворазова чемпіонка світу виглядала, як завжди, шикарно. Ніжна, тендітна – просто ідеальна топ-модель. На запитання агентства про її враження від чемпіонату спортсменка відповіла так: «З Японії прилетіли буквально вчора. Звичайно, я щаслива. Ця золота нагорода – перемога моїх батьків, які вкладають у тренування всю душу. Чемпіонська медаль мотивує мене на нові успіхи».

Спортсменка підкреслила, що вона дуже вдячна Національному олімпійському комітету України за надану їй стипендію, продемонструвала нам свою золоту токійську медаль і додала: «До Олімпіади ще рік, а Японія, скажу вам, уже тепер готова проводити Ігри. Я в цьому пересвідчилася. Чудова організація змагань, і я мрію виграти турнір в олімпійському Токіо».

Дарія розповіла про ще одну свою токійську мрію. Її здійснити вже вдалося. «У мене з дитинства кумиром була японська дзюдоїстка Рьоко Тані», – зазначила українська спортсменка. – Вона здобула п’ять олімпійських медалей і, крім того, є єдиною в історії жіночого дзюдо семиразовою чемпіонкою світу. Я завжди переживала за неї, іноді навіть плакала, переповнена почуттями. І ось цього року ми зустрілися в Токіо. Попри цейтнот вільного часу (Рьоко – депутат японського парламенту), вона спеціально на 20 хвилин прийшла на змагання, аби поспілкуватися зі мною. Це було дуже хвилююче!».

 

Після тріумфу на чемпіонаті світу Білодід зробить паузу у виступах, принаймні, за її словами, план підготовки до Ігор-2020 ще не зверстаний. Та й про навчання, як вонаTitle вважає, не слід забувати. Дарія є студенткою одразу двох вишів – вчиться на факультеті журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка і на факультеті фізичного виховання та спорту Кам’янець-Подільського університету імені Івана Огієнка.

«Іспити завжди намагаюся складати вчасно. Постійно готуюся до них – на зборах, під час «вікон» на змаганнях. Якщо не встигаю на іспити, прошу трішки перенести сесію», – зазначила дзюдоїстка.

Низку запитань під час пресконференції взяли на себе батьки й одночасно тренери Дарії – Світлана Кузнєцова та Геннадій Білодід.

Геннадій Григорович, зокрема, висловив задоволення тим, що система підготовки спортсменки цього року спрацювала ідеально: «Нам двічі вчасно вдалося вийти на пік форми: спочатку під час Європейських ігор у Мінську, а потім – на чемпіонаті світу в Японії».

Світлана Олегівна подякувала всій спортивній громадськості, вболівальникам за підтримку, увагу до виступив її доньки. «Мені дуже сподобалося, як усе відбувалося в «Ніппон Будокан», у Токіо. Передолімпійська генеральна репетиція була просто чудовою. І дуже важливо, що ми пройшли її успішно», – сказала мати дворазової чемпіонки світу.

А господар Олімпійського дому, президент НОК України Сергій Бубка розповів, про те, як образно охарактеризував борцівський стиль Дарії Білодід очільник Міжнародної федерації дзюдо австрієць Маріус Візер: «Українка на татамі не бореться, вона – танцює»...

Фото Павла Багмута

Автор: В’ячеслав Куркач,
Юрій Щербак, Київ

Джерело: «Укрінформ»
(https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/2769573-dara-bilodid-moa-najbilsa-mria-olimpijska.html)

Системність чи збіг: чим пояснюються успіхи українських спортсменів

Бокс

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers