rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Google отримав штраф на 200 млн доларів

Google отримав штраф на 200 млн доларів

Федеральна торговельна комісія (ФТК) США затвердила угоду з американською корпорацією Google, за умовами якої компанія повинна виплатити штраф у розмірі приблизно 200 млн доларів за порушення законів про захист особистих даних неповнолітніх. Про це повідомила в п’ятницю газета The Wall Street Journal.

За словами джерел видання, домовленість підтримала більшість членів комісії. ФТК почала розслідування стосовно Google після того, коли в 2018 році їй надійшла скарга від низки громадських організацій на відеосервіс YouTube, що належить компанії. У документі стверджувалося, що в YouTube порушують існуючі в США закони, які забороняють збирати інформацію про дітей без відома їхніх батьків.

Автори скарги зазначали, що в YouTube існує практика збору інформації про користувачів, зокрема, про місце їх розташування та інтереси. Це робиться, щоб підібрати ті рекламні ролики, які з найбільшою ймовірністю зацікавлять людей.

Дана практика, як вважають правозахисники, поширювалася протягом декількох років і на мільйони неповнолітніх американців, які користувалися сервісом. При цьому, дозволу в їхніх батьків представники компанії не запитували. Правозахисники вказували на те, що Google порушила закон і вимагали від неї виплати штраф на мільярди доларів.

Як зазначає видання, YouTube, найімовірніше, зобов’язується більше не демонструвати рекламні ролики, розраховані на неповнолітніх, а також вживатиме додаткових заходів, щоб захистити дітей від тих матеріалів, які для них не призначаються. Судового позову до Google і YouTube в зв’язку з розглядом не подавали.

За відомостями видання, про домовленість можуть оголосити офіційно на початку наступного тижня. Її попередньо має затвердити Міністерство юстиції США.

Нагадаємо, раніше ЄС оштрафував Google на 4,3 млрд євро.

 

У Алабамі підліток розстріляв власну родину

«14-річний хлопець зізнався, що розстріляв усіх п’ятьох членів своєї родини в будинку в Алабамі», – йдеться у повідомленні CNN.

Зазначається, що три людини померли на місці інциденту, двоє людей у критичному стані були доправлені до лікарні, де пізніше померли.

За словами шерифа округу Лаймстоун, підліток співпрацює зі слідством. Зокрема, хлопець «допомагав слідчим розшукати зброю – 9-міліметровий пістолет, який, за його словами, він кинув неподалік (від будинку – ред.)».

Деталі інциденту з’ясовуються.

 

Водолази виявили тіла 25 загиблих після пожежі на кораблі в Каліфорнії

Берегова охорона Каліфорнії підтвердила загибель 25 осіб унаслідок пожежі на судні біля узбережжя острова Санта-Крус. Ще 9 осіб вважаються зниклими безвісти, – повідомляє агентство Reuters.

Пожежа на борту судна для дайвінгу Conception почалася 2 вересня, коли воно стояло на якорі біля берегів острова Санта-Круз. Пасажири спали в нижніх каютах. П’ятеро членів екіпажу, які перебували на палубі, врятувалися, стрибнувши у воду, – повідомила влада.

Оскільки судно було біля берега, пожежникам вдалося швидко прибути на місце, однак гасіння вогню ускладнювалося великим запасом пального в баках корабля.

У результаті пожежі корабель затонув, він лежить догори дном на глибині близько 20 метрів, – повідомив шериф округу Санта-Барбара Білл Браун. Рятувальники продовжують пошуки пасажирів. Однак, влада вважає, що шансів знайти живих практично не залишилося.

Судно Conception, на борту якого перебували шанувальники дайвінгу та морської риболовлі, вирушило в круїз 31 серпня – на екскурсію мальовничими місцями, і зробило декілька зупинок біля берегів острова Санта-Круз.

Сенаторка-демократка від Каліфорнії Даян Файнстайн закликала провести розслідування трагедії, щоб з’ясувати, чому члени екіпажу, які перебували на палубі, не підняли тривогу і не допомогли пасажирам врятуватися.

На цей момент причини пожежі не встановлені.

Загалом, на борту перебували 34 пасажири і п’ятеро членів екіпажу.

 

Американські астронавти показали ураган «Доріан» з космосу

Нік Хейг та Крістіна Кох опублікували на своїх сторінках у Twitter відповідні світлини.

«Ви можете відчути силу шторму, коли дивитесь всередину його (урагану – ред.) ока зверху. Будьте обережні!» – написав астронавт Хейг.

Кох опублікувала фотографії «Доріана» з Міжнародної космічної станції. Вона написала, що сподівається, що всі будуть у безпеці.

Також американське аерокосмічне агентство NASA опублікувало відео, як виглядав ураган «Доріан» з космосу станом на 1 вересня.

Як зазначається в дописі до відео, камери за межами МКС показали ураган «Доріан» з висоти 260 миль (418,4 км) о 12:16 за Східним часом, коли він вирував над Атлантичним океаном над північними Багамськими островами.

Раніше прем’єр-міністр Багамських островів Губерт Мінніс заявив, що жертвами урагану «Доріан» стали п’ятеро людей.

Очікується, що після того, коли ураган пройде над Багамськими островами, він зачепить південно-східне узбережжя США.

Режим надзвичайної ситуації запровадили в штатах Флорида, Північна Кароліна і Джорджія. У цих штатах також оголосили евакуацію.

 

Вчені створили одяг, який захищає від комарів

Дослідники з Університету Брауна створили одяг на основі оксиду графену, який захищає власника від комарів. У сухих умовах комахи виявилися нездатні хімічно відчути запах шкіри або крові, а в деяких випадках механічна міцність графенових листів забезпечила захист від укусів. Дослідження опублікували в офіційному журналі Національної академії наук США.

Графен має низку цікавих із точки зору застосувань властивостей, завдяки яким дослідники постійно знаходять нові способи його застосування, більшість з яких пов’язана з електронікою.

Автори нової роботи протестували принципово інше застосування, пов’язане із захистом від укусів комара Aedes aegypti, відповідального за зараження людей по всьому світу.

 

Померла актриса з «Відчайдушних домогосподарок»

Валері Харпер, легендарна американська актриса і зірка декількох телесеріалів, померла в США у віці 80 років. Про це розповідає The Hollywood Reporter.

Як повідомляє видання, в 2013 році актрисі був поставлений діагноз рак мозку, і прогнозною тривалістю життя були тільки три місяці. Однак, Харпер прожила ще шість років, при цьому продовжувала працювати.

Артистка відома за ролями у ситкомах «Рода», «Шоу Мері Тайлер Мур» і «Валері». Також Харпер була запрошеною зіркою в серіалах «Відчайдушні домогосподарки», «Мелроуз Плейс» і «До смерті красива». Валері Харпер була нагороджена преміями «Еммі» і «Золотий глобус».

 

Стрільця в Техасі звільнили з роботи за декілька годин до нападу

«36-річного чоловіка, що тероризував два міста Західного Техасу штурмовою гвинтівкою в суботу, було звільнено з роботи (за декілька годин до інциденту – ред.)», – йдеться в повідомленні The New York Times.

Нападником був Сет Етор з міста Одеса, штат Техас. Він працював у сфері вантажних перевезень.

31 серпня в містах Одеса та Мідленд чоловік обстрілював відвідувачів торговельних центрів і автомобілі. Біля кінотеатру Cinergy між підозрюваним і поліцією сталася перестрілка, зловмисника було вбито на місці. Інцидент забрав життя семи людей і призвів до поранення 22 осіб.

Трамп підтвердив переговори з Китаєм у вересні

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що Вашингтон все ще планує провести торговельні переговори з Пекіном у вересні, попри нові мита, які набули чинності 1 вересня.

Про це він заявив журналістам у неділю на південній галявині Білого дому після повернення з Кемп-Девіда, – повідомляє CNBS.

«Ми говоримо з Китаєм, зустріч у вересні не скасована», – сказав Трамп.

США в неділю, 1 вересня, запровадили 15-відсоткові мита на товари з Китаю. КНР і США протягом кількох місяців проводили переговори про врегулювання торговельних суперечок. У травні Вашингтон запровадив додаткові мита на китайську продукцію, підвищивши митний збір з 10 до 25 відсотків на китайські товари загальною сумою у 200 млрд доларів. На деякі товари 25-відсоткові мита були встановлені ще раніше. На початку червня влада Китаю вжила заходів у відповідь щодо більш, ніж 5 тисяч товарних позицій США.

На початку серпня президент Сполучених Штатів Дональд Трамп оголосив, що з 1 вересня 2019 року в США наберуть чинності нові 10-відсоткові мита на китайські товари загальною вартістю у 300 млрд доларів на рік. Проте, після ще одного раунду переговорів з Китаєм глава Білого дому відклав запровадження митних зборів на низку категорій товарів до 15 грудня, щоб дати американцям можливість зробити покупки перед Різдвом.

Керівництво Китаю у відповідь розпорядилося призупинити імпорт американської сільськогосподарської продукції, а також запровадити додаткові мита від 5% до 10% на більш, ніж 5000 найменувань товарів загальною вартістю 75 млрд доларів щорічно. Збори будуть запроваджені у два етапи – 1 вересня і 15 грудня поточного року.

Після рішення Пекіна Трамп заявив, що плановані з 1 вересня мита становитимуть не 10, а 15 відсотків.

Чикаго за тиждень

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers