rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Президент Ради округу Cook та мер Чикаго не можуть дійти спільної думки про боротьбу зі злочинністю

Президент Ради округу Cook Тоні Преквінкл розкритикувала мера Чикаго Лорі Лайтфут за недостатні зусилля у боротьбі зі злочинністю, а також висловила вдячність за підтримку реформи системи поручительства.

Нещодавно під час зустрічі з журналістами Chicago Tribune мер заявила, що люди зі зброєю ціляться у представників правоохоронних органів і звільняються через 24 або 48, або 72 години, і тому (ці особи) вважають в’язницю округу Cook «готелем».

Під час однієї з інших зустрічей мер заявила журналістам, що намагалася скликати обранців округу, зокрема, Преквінкл, шерифа Тома Дарта та головуючого суддю, але безрезультатно, – повідомляє Sun-Times.

У відповідь Преквінкл розповсюдила пресреліз, у якому оприлюднила свою позицію.

«Я розчарована, що міський голова Лайтфут продовжує плутати питання, як зменшити насильство у Чикаго з нашими зусиллями щодо того, аби наша система правосуддя була безпечною, справедливою, ефективною і презентувала голос як жертв, так і обвинувачених», – зауважила Преквінкл.

«Говорити про співпрацю та демонструвати лідерство таким чином – це дві різні речі. Ось – факти: ми кілька разів запрошували мера та супер-інтенданта Джонсона за стіл переговорів, сподіваючись на продуктивну розмову на основі визначення рішень. Зрозуміло, що вони не бажають домовлятися, оскільки або не отримали, або відхилили ці запрошення.

Нам потрібен реальний діалог, який виходить за рамки просто обговорення того, хто має найкращі дані, а натомість, розширюється до розмови про те, як відповідально використовувати статистику для прийняття розумних рішень та зменшення насильства. Ми хочемо поговорити про те, як врятувати життя, зменшити насильство та зробити все можливе для викорінення соціально-економічних факторів, які сприяють цьому.

За останнє десятиріччя учасники кримінального правосуддя і я досягли значних успіхів у реформуванні системи кримінального правосуддя округу Cook. Ми знаємо, що реформа системи поручительства, наприклад, не призвела до збільшення повторних злочинів із застосуванням насильства. Наші останні дані свідчать про те, що із 30 466 підсудних, які були звільнені до суду, 99% не були звинувачені у новому злочині із застосуванням насильства», – йдеться у прес-релізі.

«Стверджувати протилежне – це неправда, і це є тактика залякування.

Я також – частина громади. Я живу у південній частині Чикаго. Я також розмовляю з батьками та близькими людьми, на яких безпосередньо впливає насильство із застосуванням зброї. Те, що я чую від людей у цих громадах, – це прагнення до реальних економічних можливостей та залучення інвестицій у свої квартали. Те, що я також чую від людей у цих громадах, – це їхнє розчарування у поліції Чикаго та відсутність арештів людей, які скоїли жахливі злочини. Система кримінального правосуддя не може звільнити людей, яких не затримали», – вважає Преквінкл.

На її думку, йдеться про управління, а не про політику.

«Реформа кримінальної юстиції корисна для сімей, громади та економіки. Наша діяльність в окрузі Cook є спільною та скрупульозною. Учасники кримінального правосуддя доклали значних зусиль, щоб зробити нашу систему безпечною, ефективною, щоб вона відображала нашу спільну віру в належне судочинство та справедливість.

Мер також сьогодні заявила, що підтримує реформу системи поручительства. Ми вдячні їй за публічне висловлення цієї позиції.

Місто та округ повинні зібратися, щоб обговорити всебічне вирішення складних питань, з якими ми зіштовхуємося, і не дозволяти політиці, особистостям та брехні перешкоджати необхідному прогресу, на який очікують та якого заслуговують Чикаго та весь округ Cook», – зазначила президент Ради округу.

Округ Cook – другий за величиною округ у США, в якому проживають 5,2 млн мешканців штату Іллінойс. Президент Ради уповноважених округу є головним виконавчим директором (генеральним директором) округу Cook, котрий здійснює контроль за офісами при президентові Ради, та є президентом Cook County Forest Preserves.

Коли ви вирішили купити власне житло…

Зарплата, і необов’язково «біла», – що важливо для пошукачів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers