rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Російського шпигуна з Укроборонпрому засудили до дев’яти років

До 9 років позбавлення волі засуджено агента російської воєнної розвідки, який працював на одному з підприємств державного концерну «Укроборонпром».

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Співробітники контррозвідки встановили, що мешканець Запоріжжя був завербований у 2014 році на тимчасово анексованій території АР Крим кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ для підтримки ідей «русского мира», а також був матеріально зацікавлений», – зазначили у СБУ.

Там поінформували, що зловмисник за грошову винагороду збирав для російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств вітчизняного ОПК та соціально-політичну ситуацію у Запорізькому регіоні.

«Зібрані розвідувальні дані він надсилав через відпрацьовані йому офіцером ГУ ГШ ЗС РФ канали електронного зв’язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Республіки Білорусь і тимчасово анексованого Криму. Правоохоронці затримали агента під час перетину державного кордону з матеріалами розвідувального характеру і вилучили прихований магнітний носій інформації (мікро-SD), на якому містилися зібрані для передачі за завданням російської сторони розвідувальні відомості», – повідомляють у СБУ.

Зазначається, що Шевченківський районний суд міста Київ визнав фігуранта справи винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України, та призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

«Під час проведення досудового розслідування агент визнав свою вину та підписав угоду між прокурором і підозрюваним про визнання винуватості, яка була передана до суду для ухвалення вироку», – інформують у СБУ.

Who is Mr.Firtash – монополіст, що зловживає становищем, чи національний виробник, що потерпає від конкурентів?

САП скерує до Вищого антикорупційного суду понад 200 справ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers