rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ У Харкові суд залишив під арештом трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

Фрунзенський райсуд Харкова, де слухають справу про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, в результаті якого загинули чотири людини і 11 постраждали, продовжив арешт як запобіжний захід для всіх трьох обвинувачених ще на два місяці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

«Фрунзенський райсуд Харкова, не чекаючи закінчення запобіжного заходу, призначеного судом до 26 вересня, що пов’язано з періодом відпусток у суддів, продовжив утримання під вартою, тобто, в СІЗО, для всіх трьох обвинувачених ще на два місяці – до 1 листопада», – зазначив Тихоненков.

За його словами, обвинувачений Володимир Дворніков клопотав про заміну запобіжного заходу на не пов’язаний з арештом, а обвинувачені Сергій Башликов і Віктор Тетюцький просили взагалі скасувати запобіжний захід: «Усім трьом відмовлено».

«Ми будемо подавати апеляцію на рішення суду», – додав адвокат.

За його словами, наступне засідання суду призначено на 9 жовтня об 11:30.

8 серпня Харківський апеляційний суд закрив провадження за скаргами трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року на утримання їх під вартою. Скарги подано в рамках рішення Конституційного суду від 13 червня 2019 року про неконституційність безальтернативних заходів стосовно окремих категорій кримінальних проваджень.

22 лютого 2015 року в Харкові в результаті вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам’яті Героїв Небесної Сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 9 людей. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків’ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Who is Mr.Firtash – монополіст, що зловживає становищем, чи національний виробник, що потерпає від конкурентів?

САП скерує до Вищого антикорупційного суду понад 200 справ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers