rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Республіканець Джо Волш кинув виклик Трампу в боротьбі за президентське крісло

Республіканець Джо Волш кинув виклик Трампу в боротьбі за президентське крісло

Колишній конгресмен-республіканець від штату Іллінойс Джо Волш оголосив, що змагатиметься з чинним президентом США Дональдом Трампом за номінацію від Республіканської партії на президентських перегонах 2020 року.

Про це він заявив у прямому етері програми «This Week» на телеканалі ABC.

Він також зазначив, що у Республіканській партії багато незгодних з діями Дональда Трампа, але вони не бачать альтернативи, тому підтримують чинного президента США.

Висування Джо Волша чекали протягом останніх тижнів. Він сам неодноразово допускав таку можливість, але лише зараз оголосив про свій намір офіційно.

Крім нього, очікується, що конкуренцію Дональду Трампу за висування від Республіканської партії на вибори 2020 року може скласти Марк Сенфорд, колишній губернатор Південної Кароліни, котрий у липні вже обмовився про своє балотування.

 

Deutsche Bank оштрафували через корупційні схеми в РФ і Азії

Причиною штрафу називають участь німецького банку в корупційних схемах в Росії й Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР), що порушують закони Сполучених Штатів, які переслідують корупцію за кордоном, – передає DW.

Так, фінансовий інститут наймав у цих країнах на роботу родичів чиновників, які не мали необхідної кваліфікації. Це робилося для збереження наявного бізнесу Deutsche Bank або укладення нових контрактів, – наголошується в заяві SEC.

Зокрема, у країнах АТР персонал Deutsche Bank готував для потенційних некваліфікованих співробітників чорнові версії резюме, заздалегідь передавав їм перелік запитань для співбесіди і пояснював, як варто відповідати на них. Таких кандидатів просили влаштувати на роботу «заможні клієнти, включаючи державних службовців», – наголошує американський регулятор.

У Росії, за даними SEC, банк застосовував схожу практику з 2009 до 2012 років. Так, один із найнятих у РФ співробітників продемонстрував настільки слабкі результати в лондонському офісі, що був розцінений як «джерело проблем для репутації» кадрової програми та самого банку. Серед іншого, співробітник, ім’я якого регулятор не розкриває, не з’являвся на роботі і шахраював на іспиті, – зазначає SEC. У грудні 2011 року його перевели назад у московський офіс, де він пропрацював ще близько двох місяців.

Ще один епізод стосується доньки заступника міністра «Російської державної організації». У 2009 році її батько попросив керівника російського відділення Deutsche Bank найняти доньку в офіс у Москві, Лондоні або Нью-Йорку. Дівчина розпочала працювати в московському офісі, але угода з російською владою, якої вимагав фінансовий інститут, не відбулася. Високопоставлений представник лондонського офісу закликав колег у Москві «використовувати будь-яку тактику і політичний тиск».

Пізніше росіянку погодилося прийняти Лондонське відділення банку. Незабаром після переведення фінінститут отримав запит на подання заявки щодо випуску євробондів на 2 млрд євро, підписаний батьком дівчини. Через кілька днів глава російського офісу Deutsche Bank із дружиною вирушили в поїздку разом з неназваним російським чиновником, його дружиною і донькою. Витрати на неї банк позначив як легальні бізнес-витрати, однак поїздка була розважальною і включала риболовлю, полювання, а також польоти на гелікоптері, – наголошує американський регулятор.

Сам Deutsche Bank не заперечує результати розслідування, хоча не визнає своєї провини. Фінансовий інститут активно співпрацював з комісією, що сприяло розслідуванню, – йдеться в заяві SEC. За її інформацією, банк вжив численних заходів щодо поліпшення власної практики найму співробітників.

 

Зафіксовано першу смерть серед шанувальників вейпінгу

Такий висновок зробили після того, коли група експертів провела розслідування випадків незрозумілих легеневих хвороб у США, які могли бути пов’язані з використанням електронних сигарет. Про це повідомляє ВВС.

«Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC) заявив, що у 22 штатах зафіксували 193 потенційні випадки. За словами експертів, у багатьох випадках причина хвороб – вживання через вейпінг ТГК – головного психоактивного компонента канабісу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, випадки зафіксували протягом двох місяців між 28 червня та 20 серпня.

Людину, яка загинула, «госпіталізували з незрозумілою хворобою після вейпінгу або використання електронних сигарет», – сказала доктор Дженніфер Лейден, головний лікар та епідеміолог штату Іллінойс.

Причини таємничої хвороби не встановлені, але всі її випадки пов’язані з вейпінгом у якійсь формі.

Симптоми пацієнтів включали кашель, задишку та втому, були також випадки блювоти й діареї. Немає доказів того, що причиною хвороби була інфекція – наприклад, вірус чи бактерія.

Чиновники замовили лабораторні випробування проб рідини для вейпів, яку використовували пацієнти, аби визначити, чи містить вона будь-які шкідливі сполуки.

NASA розслідує перший

злочин у космосі

Колишня партнерка астронавтки Енн Макклейн подала на неї скаргу, і тепер NASA розслідує ситуацію, що може виявитися першим випадком скоєння злочину в космосі.

«NASA розслідує заяву про те, що… Макклейн отримала доступ з Міжнародної космічної станції до банківського рахунку своєї колишньої партнерки», – пише New York Times.

Як зазначається, колишня партнерка астронавтки Саммер Ворден подала скаргу до Федеральної торгової комісії США.

Сама Макклейн підтверджує, що заходила до облікового запису з МКС, але заперечує будь-які правопорушення.

Через адвоката космонавтка розповіла журналістам, що вона лише пересвідчилась у тому, що фінанси родини були в порядку: вистачало грошей для оплати рахунків і догляду за сином Саммер Ворден, якого вони до розлучення виховували разом.

Енн Макклейн і Саммер Ворден, офіцер розвідки ВПС, одружилися 2014 року, а в 2018-му Ворден подала на розлучення.

Макклейн закінчила престижну військову академію у Вест-Пойнті, брала участь у бойових діях в Іраку і має бойові вильоти тривалістю понад 800 годин. Пройшла спеціальну підготовку як пілот-випробувач, 2013 року її обрали для роботи в NASA.

Вона провела шість місяців на борту МКС і мала брати участь у першій в історії жіночій космічній місії. Але в останню хвилину політ скасували через відсутність необхідного скафандра.

Згідно з юридичними домовленостями, узгодженими п’ятьма державами, що володіють космічною станцією, – США, Росією, Європою, Японією і Канадою – люди і майно в космосі є частиною національного законодавства. При цьому Європу вважають єдиною державою в рамках космічного права.

Будь-яка європейська держава може поширити дію своїх національних законів і норм на європейське обладнання та персонал у космосі.

Космічне право також містить положення про екстрадицію на Землю, якщо одна країна захоче притягнути до відповідальності громадянина іншої країни за провину в космосі.

Водночас, у NASA журналістам повідомили, що їм невідомо про злочини, вчинені на космічній станції.

 

Двоє дітей загинули внаслідок аварії з викраденим поліцейським авто

У місті Дейтон у результаті ДТП за участю викраденого поліцейського автомобіля загинули двоє дітей і ще 10 осіб постраждали.

Про це повідомляє CBC News.

Поліцейський позашляховик зазнав аварії біля Дейтонської бібліотеки, врізавшись, щонайменше, в три інші припарковані автомобілі.

Зазначається, що серед постраждалих семеро дітей, скільки їм років – невідомо. Як мінімум, три людини отримали небезпечні для життя травми.

Підозрюваний у викраденні авто також був госпіталізований.

На місці події працюють спеціалісти.

 

Помер Девід Кох – один із найбагатших людей світу

«Один із найбільших меценатів Республіканської партії помер у віці 79 років. Смерть бізнесмена-мільярдера Девіда Коха було підтверджено у п’ятницю вранці», – йдеться у повідомленні Metro.

Девід Кох та його старший брат Чарльз були одними з найбільших фінансових донорів Республіканської партії, а статки їхньої родини оцінюються у 42,2 мільярда доларів.

Девід Кох разом з 83-річним Чарльзом були співвласниками компанії «Koch Industries», що займається переробкою сирої нафти. Її заснував їхній батько у 1970-му році. Брати Кох також прославилися своєю благодійністю, на яку витратили 1,5 млрд американських доларів.

Чикаго за тиждень

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers