rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Секретар штату Іллінойс Jesse White не буде балотуватися знову

Секретар штату Іллінойс Jesse White не висуватиме свою кандидатуру, аби втриматися на посаді сьомий термін поспіль. Про це два близькі до чинного секретаря джерела заявили минулого тижня.

Вибори нового секретаря штату відбудуться у 2022 році.

«Він казав про це, коли був переобраний востаннє у 2018 році», – зауважив прес-секретар White.

85-річний White повторив своє рішення офіційно на ярмарку штату Іллінойс. Пізніше Politico Illinois повідомила, що він назвав свій теперішній термін «останнім перебуванням на посаді». White також додав, що не планував йти з посади до закінчення свого терміну.

Раніше White натякав, що планує піти на пенсію й офіційно заявляв, перш ніж змінити свою думку, що не буде вимагати перевиборів. Спершу він планував остаточно піти з посади перед виборами у 2014 році. Потім він ще раз оголосив про відставку, знову на ярмарку штату Іллінойс, у 2015 році. Проте, через два роки він змінив свою думку і легко переміг на виборах у 2018 році. Це сталося після того, коли він ще раз заявив на зустрічі з редакційною радою Chicago Tribune, що наступний його термін буде останнім.

White вперше було обрано на посаду у 1998 році. Він найдовше з усіх секретарів в історії штату Іллінойс перебуває на посаді. Раніше, починаючи з 1993 року, він працював реєстратором угод округу Cook. За 18 років до цього він був депутатом Палати представників штату Іллінойс.

White постійно набирав найбільшу кількість голосів на території штату.

 

Новий закон Іллінойсу вимагає, щоб страхові компанії покривали витрати на EpiPens

Незабаром медичним страховим компаніям в штаті Іллінойс буде потрібно покривати страхові витрати на EpiPens дітям зі складною формою алергії.

Губернатор Дж. Р. Пріцкер підписав законопроект, який набирає чинності 1 січня 2020 року та вимагає від страхових компаній покривати вартість ін’єкторів епінефрину для мешканців штату, яким не виповнилося 18 років.

«Для дитини, яка не може собі дозволити придбати EpiPen, один з’їдений арахіс, один укус бджоли, один доторк до латексу може означати анафілактичний шок і потенційну смерть, – зазначив Пріцкер. – Діти, яких це стосується, не повинні бути без медикаментів, які визначають, житимуть вони чи помруть, оскільки страхові компанії відмовляються покривати витрати».

За інформацією офісу губернатора, вартість EpiPen «суттєво зросла за останні десятиріччя» – більш, ніж на 400%. Без страхування препарат може коштувати сім’ї майже $700, а термін його зберігання – трохи більше, ніж рік.

«У зв’язку з постійним зростанням випадків харчової алергії та інших серйозних алергічних станів, сім’ї сподіваються на EpiPens більше, ніж раніше, – заявила сенатор Julie Morrison (D-Deerfield). – Ми повинні робити все можливе, щоб розширити доступ до рятівних ліків та медикаментів. Жодна дитина, яка має серйозну алергію, не повинна лишитися без ін’єкції епінефрину через те, що не може собі її дозволити».

Губернатор також розширив дію страхування для тих, хто страждає на хворобу Лайма. Цей закон, який негайно набрав чинності, вимагатиме від страхових компаній покривати відвідування офісів, тестування та лікування захворювань, що передаються кліщами.

«Зниження вартості лікарських засобів, що відпускаються за рецептом, та розширення страхового покриття лікування є одним з важливих способів зменшити витрати та створити вищий рівень життя для всіх мешканців Іллінойсу», – додав Пріцкер.

 

У Чикаго сподіваються підвищити рівень розкриття злочинів за допомогою центру передових технологій

Мер Чикаго Lori Lightfoot та керівник поліції Чикаго Eddie Johnson оголосили про початок діяльності двох нових центрів передових технологій, які допомагатимуть поліції ефективніше розкривати злочини.

Рішення залучити центри передових технологій було прийнято після оприлюднення нещодавнього дослідження, яке показало, що за рівнем охоплення відеокамерами Чикаго є 13-м містом у світі, а у США за цим показником поступається лише Атланті.

За допомогою відеокамер поліція Чикаго сподівається, що нові центри допоможуть максимально використати наявні дані.

«Коли злочини не розкриваються, взаємини між поліцейськими та громадою погіршуються, а співпраця та довіра зменшуються, – заявила мер Lightfoot. – Інвестувати у наших детективів – не просто для кращого захисту доказів, прискорення розслідувань та підвищення рівня розкриття злочинів, а й для того, щоб дати сім’ям, які втратили близьких людей під час нападу із застосуванням зброї, відповіді, на які вони заслуговують».

У нових центрах, які відкриються у районах Area North та Area Central, працюватимуть спеціально навчені копи, які переглядатимуть неопрацьовані дані та дані відеоспостереження, а також кадри відеокамер з місця події. Вони використовуватимуть інформацію, щоб оперативно розкрити більшу кількість злочинів.

У рамках пілотної програми, яку було реалізовано в Area South, з лютого було оброблено понад 700 запитів у справах. Результатом програми стало висунення звинувачень на адресу кількох підозрюваних у справах про вбивства.

«Інвестиції в наше пошукове бюро розширять наші можливості боротьби зі злочинністю та продовжуватимуть покращувати рівень розкриття злочинів в усьому Чикаго, – зауважив Johnson. – ATC не тільки матиме позитивний вплив на здатність поліції захищати наші мікрорайони, але й сприятиме зміцненню наших взаємин із громадами, які ми обслуговуємо, а також підтримці судового процесу при переслідуванні злочинців за наявності вагомих відеодоказів».

У технологічних центрах також працюватимуть фахівці з лабораторії судових експертиз та експертних досліджень University of Chicago. Центри фінансуватимуть за рахунок гранту від мільярдера, голови фонду комплексного венчурного інвестування Ken Griffin.

Lightfoot сподівається, що нові центри допоможуть притягнути до кримінальної відповідальності злочинців, про що вона часто говорила під час своєї передвиборчої кампанії.

 

Штат Іллінойс судитиметься з Aqua Illinois через свинець у воді

Влада Іллінойсу стверджує, що компанія, яка забезпечує водою передмістя Чикаго, змінила джерело водопостачання без дозволу регуляторів. Саме це і спричинило забруднення питної води села University Park, яке розташоване приблизно за 40 миль на південь від Чикаго.

Генеральний прокурор Kwame Raoul подав позов проти компанії Aqua Illinois, яка постачає воду мешканцям University Park.

У позові йдеться про те, що Aqua Illinois раніше брала воду для села зі свердловин підземних вод, але у 2017 році почала брати воду з річки Kankakee. За даними позову, хімічна домішка, яку працівники компанії додавали у водопровідну систему у відповідь на скарги мешканців на смак, зняла захисний шар зі сантехніки, що призвело до потрапляння свинцю у воду.

За словами Raoul, компанія не отримала необхідних дозволів від управління з питань охорони навколишнього середовища штату Іллінойс перед тим, як змінити джерело води, або до того, як додати суміш фосфатів до водної системи.

Raoul каже, що Aqua Illinois закликала мешканців не пити їхню водопровідну воду, а також надала мешканцям, які постраждали від високого рівню свинцю, воду в пляшках та фільтри.

Компанія заявила, що працює разом з IEPA над усуненням проблем, а деякі порушення вже було виправлено.

«Керівництво Aqua Illinois докладає всіх зусиль, щоб дотримуватися всіх федеральних норм, а також норм штату, – заявив президент компанії Craig Blanchette. – Поки ми переглядаємо скарги, ми не вважаємо, що проблеми, пов’язані з цими порушеннями регуляторних норм, сприяли або погіршували ситуацію в University Park. Ми продовжуватимемо співпрацювати з IEPA, генеральним прокурором та прокурором штату над врегулюванням скарги».

У позові йдеться про те, що під час додаткових аналізів, проведених у липні та серпні, у водопровідній воді було зафіксовано підвищений рівень свинцю, що може спричинити ушкодження мозку, а також появу емоційних та поведінкових вад у дітей. Фахівці у серпні виявили, що 27 із 60 зразків, зібраних у клієнтів Aqua Illinois, мали рівень свинцю вищий від дозволеного законом рівня, – уточнив Raoul.

Позивачі вимагають адміністративного покарання, а також оприлюднення наказу, який вимагав би від Aqua Illinois негайно виправити ситуацію та продовжувати подавати безпечну питну воду мешканцям.

 

Mark Curran позмагається за посаду сенатора США із Діком Дурбіном

Сенатор Іллінойсу Дік Дурбін готується до виборів у 2020 році. Його суперником стане Mark Curran, колишній шериф округу Lake. Він оголосив, що буде змагатися за право балотуватися від республіканців за місце у Сенаті США.

Curran заявив про це, коли Республіканська партія зібрала своїх прихильників на День республіканців під час ярмарку штату Іллінойс у Springfield.

«Дік Дурбін є частиною того стану справ, який привів нашу велику країну та наші працьовиті сім’ї до межі банкрутства завдяки рекордним витратам федерального уряду, рекордним запозиченням федерального уряду та рекордному боргу федерального уряду, якому не видно кінця й краю, – заявив він. – Ми продовжуємо повертати цих кар’єрних політиків, які не мають бачення кращої Америки, до Вашингтона. Їхній єдиний інтерес полягає у тому, щоб латати дірки при вирішенні найважливіших проблем, і, як їм видається, таким чином зробити достатньо, аби виграти наступні вибори».

Дурбін вперше був обраний до Сенату в 1996 році. Цього року він оголосив, що висуватиме свою кандидатуру на виборах у 2020 році, намагаючись пройти на п’ятий термін. На останніх загальних виборах Дурбін переміг бізнесмена Jim Oberweis майже на 11%, набравши 53,5% голосів.

Кілька інших кандидатів від республіканців також оголосили, що змагатимуться за місце у Сенаті США. Серед них – поліцейський та ветеран ВМС США Peggy Hubbard, колишній кандидат на посаду губернатора від демократів Robert Marshall та дерматолог Omeed Memar.

Праймеріз в Іллінойсі відбудуться 17 березня наступного року.

Трамп та Трюдо обговорили економічні проблеми

Республіканець Джо Волш кинув виклик Трампу в боротьбі за президентське крісло

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers