rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп та Трюдо обговорили економічні проблеми

Трамп та Трюдо обговорили економічні проблеми

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провів розмову з президентом США Дональдом Трампом.

«Прем’єр-міністр та президент підтвердили свою підтримку новій Північноамериканській угоді про вільну торгівлю та привітали роботу щодо її ратифікації, яка зараз триває», – зазначається у повідомленні сайта глави канадського уряду.

Два лідери також обговорили відносини з Китаєм, включаючи тривале затримання у КНР двох канадців та події в Гонконзі.

Прем’єр-міністр та президент обговорили поточні виклики в глобальній економіці та висловили сподівання на те, що вдасться обговорити ці та інші питання поглиблено, коли вони зустрінуться на майбутньому саміті G7 у Біарріці, Франція.

 

США випробували ракету середньої дальності – вперше після виходу з договору

Міноборони США успішно випробувало крилату ракету середньої дальності, здатну нести ядерний заряд.

«Міністерство оборони США здійснило льотне випробування конвенційно конфігурованої крилатої ракети наземного базування на острові Сан-Ніколас, штат Каліфорнія», – йдеться в офіційному повідомленні відомства.

У Пентагоні розповіли, що ракета успішно вийшла з наземної пускової установки та точно влучила в ціль після більш, ніж 500 кілометрів польоту.

«Зібрані дані та висновки з випробувань нададуть міноборони США змогу надалі розвивати свої спроможності у (ракетному класі – ред.) середньої дальності», – додали у відомстві.

Ця подія стала першим випробуванням у США ракети такого класу після 2 серпня, коли Вашингтон офіційно вийшов з американо-російського Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, укладеного в 1988 році. Сполучені Штати поклали відповідальність за припинення дії договору на Росію.

 

Болтон нагадав бізнесу про санкції за співпрацю з Мадуро

«Міжнародній бізнес-спільноті слід звертати увагу й уникати ризику санкцій США через оборудки з Мадуро. Бізнес повинен працювати із законним венесуельським урядом на чолі з тимчасовим президентом Хуаном Гуайдо, щоб захистити ресурси венесуельців», – написав радник президента США з національної безпеки Джон Болтон у Twitter.

Раніше президент США підписав указ про блокування активів влади Венесуели в юрисдикції США, включивши в цей список центральний банк країни і державну нафтову компанію PDVSA.

 

13 штатів подали до суду на адміністрацію через жорсткі умови видачі грін-карт

Коаліція з 13 штатів США подала до суду на адміністрацію президента Дональда Трампа. Вона хоче заблокувати нове правило, яке може різко скоротити легальну міграцію через відмову у видачі віз малозабезпеченим мігрантам. Про це пише «Голос Америки».

Деякі експерти кажуть, що легальна міграція може скоротитися вдвічі. Це може статися, якщо сотням тисяч людей будуть відмовляти у візах або посвідці на проживання через низькі доходи чи якщо вони будуть отримувати допомогу від держави, зокрема: грошові виплати, харчові талони, державне житло чи право на участь у програмі медичного обслуговування для малозабезпечених Medicaid.

«Адміністрація Трампа виступає з чітким посланням: якщо ви багаті – вам раді, якщо бідні – то ні. Це правило суперечить американському духу, спрямоване проти іммігрантів і незаконне», – заявив генеральний прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон.

Правило, оприлюднене в понеділок, набуває чинності 15 жовтня. Воно розширює поняття утримання коштом держави. І дозволить відмовляти у візі заявникам, які не задовольняють вимог стосовно доходів чи отримують допомогу від держави. Одне з правил зобов’язує емігрантів бути фінансово спроможними забезпечити своє життя.

 

Президент обіцяє не будувати свої фірмові хмарочоси у Гренландії

Президент США опублікував фотоколаж гренландського краєвиду, на якому розмістив хмарочос із написом TRUMP, – і пообіцяв не робити такого з найбільшим островом у світі.

Так Дональд Трамп пожартував у Twitter.

«Обіцяю, що не вчиню так із Гренландією», – підписав він жартівливу картинку.

На колажі зображене узбережжя Гренландії з маленькими хатами, серед яких височіє гігантський золотий хмарочос з літерами TRUMP нагорі: приблизно такий вигляд мають численні будинки Трампа в США.

Як повідомлялося, президент США виявив зацікавленість у купівлі Гренландії, яка є частиною Данії.

Джерела в Білому домі повідомили, що Трамп неодноразово запитував радників, що для цього потрібно, і з цікавістю слухав дискусії стосовно геополітичного значення найбільшого у світі острова, а також його ресурсів. Крім іншого, обговорювалася тема розширення присутності військових США в Арктиці.

За інформацією ЗМІ, Трамп планує здійснити свій перший візит до Данії на початку наступного місяця.

Данські політики, здебільшого, зреагували на ідею купівлі президентом Трампом Гренландії або з усмішкою, або вельми негативно.

У штаті Нью-Йорк невеликий літак впав на будинок, є жертви

В результаті авіакатастрофи з легкомоторним літаком, який у суботу впав на будинок в окрузі Дачесс, Нью-Йорк, загинула одна людина, ще одна отримала травми, також тривають пошуки ще однієї особи, яка на момент аварії була в будинку.

Про це повідомляє NBC New York із посиланням на місцевих чиновників.

За даними чиновників, йдеться про літак моделі Cessna 303.

Сам інцидент стався о 16.15 за місцевим часом коли літак, після дозаправки, прямував з аеропорту Градвіля до Фармінгдейла й під час польоту впав у житловому районі.

Зазначається, що у середині літака на момент авіакатастрофи було три людини. Одна особа загинула, а дві вижили.

У будинку також перебували три людини на момент трагедії. Серед них одна особа отримала важкі травми, а ще одну шукають.

Нині аварію розслідуватимуть Федеральне управління цивільної авіації США разом з Національною радою з безпеки на транспорті США.

 

Комп’ютерна система прикордонного та митного контролю в аеропортах дала збій

У п’ятницю, 16 серпня, комп’ю­терна система митного контролю та захисту кордону США вийшла з ладу, спричинивши незручності в аеропортах Нью-Йорка та Лос-Анджелеса.

Нині прикордонники обслуговують пасажирів вручну, – повідомляє CNN.

«Комп’ютерна система митниці та захисту кордону США не працює», – інформує CNN, посилаючись на повідомлення у Twitter аеропорту ім. Джона Кеннеді у Нью-Йорку та Міжнародного аеропорту Лос-Анджелеса.

У Нью-Йорку додали, що це – проблема загальнонаціонального масштабу: «Хочемо повідомити, що митниця зіштовхнулася із загальнонаціональним збоєм».

Вони пояснили, що співробітники обслуговували пасажирів у «ручному режимі», допоки робота системи не була відновлена.

Водночас, у Лос-Анджелесі не повідомляли про збій на всій території США, а лише попросили пасажирів сконтактуватися з власними авіалініями для перевірки змін у графіку польотів.

Причини збою наразі не повідомляються.

 

У Пенсильванії закриють аналог ЧАЕС

Влада США вирішила закрити атомну електростанцію Трі-Майл-Айленд у місті Міддлтаун, штату Пенсильванія, на якій 30 років тому сталася одна з найбільших аварій в історії ядерної енергетики.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Аварія на Трі-Майл-Айленд налаштувала суспільство проти ядерної енергії. Зараз горезвісний комплекс закривається, хоча дехто каже, що він усе ще має працювати», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, власник АЕС компанія Exelon Corp планує закрити всі потужності станції «Трі-Майл-Айленд» ще за 15 років до того, коли закінчиться термін дії її ліцензії.

Один реактор цієї АЕС був вимкнений через аварію 1979 року.

Загалом, уже сім атомних електростанцій у США припинили роботу, починаючи з 2013 року, оголошено про плани закрити ще декілька.

Аварія на АЕС Трі-Майл-Айленд сталася 28 березня 1979 року. До Чорнобильської катастрофи, що сталася через сім років, вона вважалася найбільшою в історії світової ядерної енергетики і досі вважається найважчою ядерною аварією в США, під час якої була серйозно пошкоджена активна зона реактора, частина ядерного палива розплавилася.

 

У Алабамі сталася стрілянина біля університету, є жертви

Двоє людей загинули, ще троє отримали ушкодження у результаті стрілянини біля державного університету американського штату Алабама.

Про це інформує New York Post.

Ректор Державного університету Алабами Квінтон Росс заявив, що стрілянина відбулася у четвер ввечері за межами університетського кампусу.

У поліції зазначили, що один чоловік був смертельно поранений на місці події. Друга людина померла від поранень у лікарні. Ще двоє інших постраждалих отримали серйозні травми. Одна людина отримала легкі ушкодження.

Стрільця наразі не затримали.

 

 

Чикаго за тиждень

Республіканець Джо Волш кинув виклик Трампу в боротьбі за президентське крісло

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers