rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ До Києва прибув новий посол Франції

До Києва прибув новий посол Франції

Новопризначений посол Франції в Україні Етьєн де Понсен у понеділок прибув до Києва.

«Благополучно прибув до Києва. Моя місія на чолі посольства Франції в Україні може розпочатися», – написав де Понсен на своїй сторінці у Twitter.

Етьєн де Понсен призначений послом Франції в Україні указом президента Емманюеля Макрона від 24 липня. До цього часу він кілька років працював інспектором МЗС Франції, а перед цим – у Європейській службі зовнішніх дій, був послом Франції у Кенії та Болгарії.

«Голос» відмовився від посади віце-спікера

Таку інформацію журналістам підтвердив заступник голови партії «Голос» Ярослав Юрчишин.

«Так, це відповідає дійсності», – відповів він на запитання, чи справді «Голос» відмовляється від посади віце-спікера ВРУ.

Він пояснив, що віцеспікер має «головним чином, церемоніальні позиції», тож партію «Голос» це не цікавить.

«Нас цікавлять професійні посади. Тому ті політичні сили, для яких політичне позиціювання більш важливе, ніж власне професійне, можуть претендувати на посаду віцеспікера», – зазначив він.

При цьому Юрчишин зауважив, що їхня політсила була б готова поборотися за посаду першого віцеспікера. «Якби було віддано позицію першого віцеспікера, який має не лише політичні, а й управлінські функції, тобто, професійні, то за таку посаду можна було би, власне, позмагатися. Гідні кандидатури у нас є», – сказав політик.

На прохання журналістів назвати конкретні імена заступник голови партії сказав, що «у випадку, коли не пропонують, то коментувати те, що не відбувається, немає сенсу».

ВРП відмовилася відсторонити суддю Вовка

Вища рада правосуддя відмовила у задоволенні клопотання заступника генерального прокурора Сергія Кізя про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Київ Павла Вовка від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Таке рішення ухвалено на засіданні ВРП у вівторок, – повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вища рада правосуддя ухвалила: в задоволенні клопотання заступника генерального прокурора про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Київ Вовка Павла В’ячеславовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відмовити», – озвучив рішення голова ВРП Володимир Говоруха.

Раніше Вища рада правосуддя відмовила захисникам судді у задоволенні клопотання про проведення засідання у закритому режимі.

До того представник Генеральної прокуратури Юлія Малашич внесла клопотання про відвід членів ВРП Олега Прудивуса та Миколи Худика. ВРП задовольнила клопотання щодо відводу Прудивуса і відмовила – щодо Худика.

Як повідомлялося, 26 липня детективи НАБУ спільно зі слідчими Управління спеціальних розслідувань ГПУ провели обшуки у приміщеннях Окружного адмінсуду Києва та Суворовського райсуду Одеси в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

2 серпня судді Окружного адмінсуду Києва Євген Аблов, Ігор Погрібніченко і його голова Павло Вовк, а також суддя Суворовського райсуду Одеси Іван Шепітко прийшли на допит до Першого слідчого відділу Управління спецрозслідувань Генпрокуратури, де їм вручили повідомлення про підозру.

Слідство вважає, що голова та деякі судді ОАСК організували ухвалення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі ВККСУ задля уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

14 серпня 2019 року у ВРП повідомили, що до них надійшли клопотання заступника генерального прокурора про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя суддів Окружного адміністративного суду України Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка та судді Суворовського районного суду міста Одеса Івана Шепітка.

Міноборони передало ДБР та ГПУ матеріали щодо закупівлі бронетранспортерів для армії

Міністерство оборони України передало до ДБР та ГПУ матеріали стосовно виконання контрактів ДП «ХКБМ ім. О. О. Морозова» на постачання бронетранспортерів БТР-4Е для потреб Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

«З метою захисту інтересів Міністерства оборони України, неупередженого та об’єктивного розгляду стану виконання контрактів ДП «ХКБМ ім. О. О. Морозова» на постачання бронетранспортерів БТР-4Е для потреб Збройних сил України, оборонним відомством надіслано звернення до Державного бюро розслідувань, а також передані відповідні матеріали до Генеральної прокуратури України», – йдеться в повідомленні.

В міністерстві наголошують, що жодним чином не намагаються приховати фактичний стан справ та готові у повному обсязі співпрацювати з правоохоронними та слідчими органами.

15 серпня 2019 року на офіційному сайті Міноборони України було опубліковано заперечення на звинувачення щодо «блокування» з боку відомства закупівлі бронетранспортерів БТР-4Е та доведення ДП «ХКБМ ім. О. О. Морозова» до банкрутства.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня 2019 року державний концерн «Укроборонпром» звинуватив Міністерство оборони України в ухваленні низки рішень, які, начебто, призведуть до знищення одного з підприємств оборонної промисловості – «Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. О. Морозова».

У Чорнобилі помітили унікального метелика

Про це повідомив Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник на своїй сторінці у Facebook.

«Є таке сімейство нічних метеликів – «ведмедиці». Той, що потрапив в об’єктив нашого фотографа, має красиву назву – Ведмедиця Кайя. В нього дійсно волохата бура голова, ніби покрита густою шерстю ведмедя. Та ще більш волохаті гусені цих метеликів. Звідси – й назва сімейства. Краса цих комах – оманлива. Якщо якась тваринка або птах не зрозуміли сигналу строкатих крилець метелика і зважились його з’їсти – їх чекає, як мінімум, розчарування: кров (гемолімфа) «ведмедиць» має гіркуватий присмак. Вона містить отруту, яка може викликати подразнення у травній системі або алергію», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метелик цілком безпечний для людини, якщо його не чіпати. А от гусінь цього метелика для людини небезпечна. Її шерстинки можуть викликати подразнення шкіри, а потрапляння їх в очі призводить до кон’юнктивіту.

Уточнюється, що комаха досить велика – розмах її крил складає від 60 до 70 мм. Вона п`є нектар із квітів, а гусінь живиться низькорослими трав`янистими рослинами, листям яблуні, груші, сливи, малини, ожини, чорниць, жимолості й навіть вересу.

Лінія фронту: РФ активно постачає на Донбас зброю і боєприпаси залізницею

Окупанти активно завозять залізницею на тимчасово неконтрольовану територію Донецької та Луганської областей зброю і боєприпаси, і там уже зосереджено запас, що дозволяє проводити бойові дії без підкріплення впродовж 14 діб.

Про це повідомив речник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький спецпроєкту Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

Як ідеться у сюжеті, ОБСЄ моніторить ділянку українсько-російського кордону лише вдень і лише на пунктах пропуску, проте за допомогою безпілотників спостерігачі все ж фіксували колони техніки в обхід пунктів пропуску. Зокрема, у 2018 році таких випадків було не менше, ніж вісім, повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні у 2014-2018 рр. Александр Хуг. «Колони були високоорганізовані, їхали вночі на ділянках, де немає офіційних пунктів пропуску. Ці колони, схоже, складались з машин військового типу», – каже він.

Аналогічні випадки зафіксовані й у 2019 році. За словами голови прес-служби СММ ОБСЄ в Україні Драгани Ніколич-Соломон, останній такий випадок зафіксований уночі 22 липня, коли безпілотник місії виявив колону з восьми вантажівок, що стояли розвернутими у східному напрямку на ґрунтовій дорозі вздовж лісосмуги поблизу з неконтрольованою ділянкою кордону поруч з Російською Федерацією, орієнтовно на відстані 2 км на південний захід від населеного пункту Степне, Донецької області.

Крім того, за даними Управління розвідки, російські літаки проводять постійний моніторинг території України.

«З початку цього року ми зафіксували більше, ніж 70 випадків, коли застосовувались літаки-розвідники, насамперед, Су-24МР та Іл-20, які здійснювали розвідку нашої території. А в окремих випадках наближення до нашого державного кордону становило 15 км. Противник, по суті, бачить і може проводити розвідувальну діяльність стосовно угруповання наших військ», – розповів Скібіцький.

У вівторок, 20 серпня, від 00:00 до 18:00 окупанти три рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Зазначається, що ворог обстрілював позиції підрозділів ЗСУ з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів 1 військовослужбовець отримав поранення. Наразі його доправлено до військового мобільного шпиталю.

У неділю, 18 серпня, з боку ЗФ РФ з напрямку Доломітне – у напрямку Новолуганського було обстріляно цивільну інфраструктуру на території ПрАТ «Бахмутський аграрний союз».

«Прибувши на місце обстрілу, спостережна група УС СЦКК зафіксувала, що внаслідок влучення боєприпасів стрілецької зброї калібру 5.45 мм у службових приміщеннях свиноферми агрофірми «Бахмутський аграрний союз» розбиті вікна. Постраждалих працівників не виявлено», – повідомляють у штабі ООС.

Українська сторона СЦКК закликала збройні формування Російської Федерації та їхніх найманців припинити свої провокації та дотримуватися досягнутих домовленостей, – повідомляють у прес-службі ООС.

 

Лінія фронту: окупанти і далі порушують «тишу»

Парубій підписав Виборчий кодекс із відкритими списками

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers