rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ТЕНІС

ТЕНІС

 

Ястремська обіграла експершу «ракетку» світу на старті турніру в Цинциннаті

 

Друга «ракетка» України 19-річна одеситка Даяна Ястремська вийшла до другого кола представницького турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Premier 5 - Western & Southern Open - в Цинциннаті (США) з призовим фондом $2,945 млн.

Як повідомляє btu.org.ua, у першому колі змагань 19-річна Даяна Ястремська (№ 32 рейтингу WTA) за 1 годину 40 хвилин у двох сетах завдала поразки експершій «ракетці» світу 29-річній Каролін Возняцкі з Данії (№ 19 WTA) - 6:4, 6:4.

У першому сеті українка втратила свою перевагу з рахунку 4:1, але зуміла зробити ще один брейк у десятому геймі, коли Возняцкі подавала, щоб продовжити боротьбу за перемогу в стартовій партії.

У другому сеті тенісистки в перших чотирьох геймах брали свої подачі, а в наступних чотирьох - обмінювалися брейками. Як і в першій партії, Ястремська втримала свою подачу в дев'ятому геймі і зробила брейк у наступному, який став останнім у цьому поєдинку.

Зазначимо, що суперниці вперше зустрілися на тенісному корті в очному протистоянні. Каролін Возняцкі очолювала рейтинг WTA у 2010-2011 роках.

Також зауважимо, що одеситка другий тиждень поспіль перемагає екслідера світового рейтингу. Минулого тижня в Торонто (Канада) вона завдала поразки білоруській зірковій тенісистці Вікторії Азаренко.

За вихід до третього кола турніру Даяна Ястремська зустрінеться з володаркою «wild-card» росіянкою Світланою Кузнєцовою (№ 153 WTA), яка в трьох сетах взяла гору над посіяною під 11-м номером Анастасією Севастовою з Латвії - 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 6:4.

Нагадаємо, що на Western & Southern Open, який триватиме у Цинциннаті до 18 серпня, виступлять також українки Еліна Світоліна і Леся Цуренко.

СТРИБКИ У ВОДУ

 

13-річний Олексій Середа став наймолодшим в історії чемпіоном Європи

У Центрі спорту «Ліко» в Києві завершився чемпіонат Європи-2019 зі стрибків у воду. Сьому медаль для України на турнірі виграв 13-річний Олексій Середа, який посів перше місце у стрибках з 10-метрової вишки.

  Title
  Фото fina.org
 

Як повідомляє xsport.ua, українець Олексій Середа не просто впевнено переміг у фіналі, але й встановив унікальне досягнення. Вихованець Тетяни Погрібної став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду в історії. Середа перевершив досягнення британця Томаса Дейлі, який перемагав на Євро-2008 у віці 13 років і 10 місяців. Середі на момент Євро-2019 13 років і 7 місяців.

«Найбільше зараз я хочу відпочити. Я щасливий, що мені вдалося посісти перше місце. Мій третій стрибок був не таким вдалим, але інші вийшли добре. Я б не сказав, що я не нервував перед змаганнями. Якщо збоку здавалося інакше, то це не так. Я нервував, як і всі інші. Просто продовжував обмірковувати свої стрибки, намагався зосередитися і виключити можливість будь-якої помилки. Я не звертав увагу на коефіцієнт складності інших учасників. Вперше я змагався зі старшими на чемпіонаті світу, але це не вплинуло на мою підготовку до чемпіонату Європи і на мої виступи. Я просто намагаюся виконувати свою роботу якнайкраще і не дуже турбуюся про результати. Але, звичайно, я щасливий, що переміг. Це дуже приємно», - цитує Середу XSPORT.

Додамо, що інший українець Олег Сербін, якому в день фіналу виповнилося 18 років, у підсумку показав шостий результат.

Варто додати, що медаль Олексія Середи стала сьомою для збірної України на турнірі. До цього в активі збірної України було шість нагород - два «золота», три «срібла» та одна «бронза». Чемпіонами Євро-2019 стали наш дует у синхронних стрибках із трампліна (Вікторія Кесар/Станіслав Оліферчик) і Софія Лискун, яка перемогла в стрибках із триметрової вишки.

Срібні медалі виграли Олег Колодій (метровий трамплін), Олена Федорова (метровий трамплін) і дует у синхронних стрибках з вишки у складі Олексія Середи/Олега Сербіна). Бронзові медалі в активі пари у синхронних стрибках із трампліна - Вікторії Кесар/Анни Письменської.

БОКС

 

Провідні українські боксери-аматори відмовились їхати на ЧС-2019 у Росію

На чемпіонаті світу з боксу 2019 року серед аматорів, який восени прийматиме російський Єкатеринбург, Україну можуть представити резервісти - найсильніші вітчизняні боксери відмовилися від участі в світовому форумі.

Федерація боксу України не делегуватиме офіційну делегацію на чемпіонат світу-2019 з боксу в російський Єкатеринбург. Про це повідомляє xsport.ua з посиланням на керівника прес-служби ФБУ Олександра Подаваленка.

«Члени національної збірної України, які брали участь в останніх Європейських іграх, чемпіонаті Європи в Харкові, ті хлопці, які є першими-другими номерами збірної України, - точно брати участь у змаганнях у Росії не будуть», - заявив Олександр Подаваленко.

Чемпіонат світу-2019 з боксу пройде зі 7 до 21 вересня.

 

На бій Ломаченко - Кемпбелл усі квитки продано

Едді Гірн, промоутер британського боксера Люка Кемпбелла, повідомив у своєму Twitter, що всі квитки на бій з Василем Ломаченком уже продано.

Ломаченко і Кемпбелл битимуться за титул чемпіона світу в легкій вазі за версією WBC, який став вакантним після відмови від нього Майки Гарсії. Бій відбудеться 31 серпня в Лондоні на арені О2.

Раніше стало відомо, що гонорар, який отримає Ломаченко за майбутній бій, стане рекордним у його кар'єрі.

У минулому бою Ломаченко бився з британцем Ентоні Кроллою, якого нокаутував у четвертому раунді, захистивши чемпіонські титули WBO і WBA.

 

Українці привезли з Тбілісі 25 медалей чемпіонату Європи серед школярів

Протягом тижня у столиці Грузії проходив чемпіонату Європи з боксу серед школярів, під час якого збірна України здобула найбільшу кількість нагород - 25.

В активі наших спортсменів шість золотих, дев'ять срібних та десять бронзових медалей, - повідомляє прес-служба Федерації боксу України.

На вищу сходинку п'єдестали у Тбілісі зійшли Ауріка Кострицька (вагова категорія до 42 кг), Поліна Міщенко (до 44 кг), Богдан Челдик (56 кг), Олексій Степанов (до 72 кг), Ілля Павлов (76 кг) та Єгор Ткаченко (до 80 кг).

Команду привітав з чудовим виступам на рингу президент Федерації боксу України Володимир Продивус.

«Ми вкотре підтвердили, що український бокс посідає передові позиції у Європі та світі, - зазначив він. - Радію з того, що наша молодь здобула таку велику кількість нагород у чесній та безкомпромісній боротьбі. Фактично для кожного з наших боксерів це був один з найперших та гарантовано - найбільш відповідальним стартом на початку їхнього спортивного шляху. Переконаний, що такий початок стане відправною точкою для успішного майбутнього».

СУЧАСНЕ П'ЯТИБОРСТВО

 

Українці вибороли «срібло» Євро-2019 у чоловічій естафеті

На чемпіонаті Європи-2019 зі сучасного п'ятиборства, що триває в британському місті Бат, збірна України завоювала срібну медаль і тим самим відкрила лік нагородам у «синьо-жовтій» скарбничці на континентальному форумі.

Як повідомляє ldufk.edu.ua, український дует у складі дніпрянина Владислава Ридванського та випускника Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Андрія Федечка фінішував другим у чоловічій естафеті, набравши 1489 очок.

Перше місце вибороли господарі турніру, британці Олівер Маррей і Майлз Пілладж, а третіми фінішували угорці Ріхард Беречкі та Іштван Малиц.

Нагадаємо, на Євро-2019 зі сучасного п'ятиборства спортсмени розігрують загалом сім комплектів нагород, а також 16 ліцензій (по вісім у жінок та чоловіків) на ХХХІІ літні Олімпійські ігри-2020, які за рік прийматиме столиця Японії Токіо.

На головному старті сезону-2019 лицарів п'яти чеснот Старого Світу Україну представляють дев'ять спортсменів, які виступатимуть в особистій та командній першостях і чоловічій естафеті.

СУМО

 

Українці здобули 22 медалі Кубка Європи у Польщі

У польському місті Кротошин завершилися змагання Кубка Європи із сумо, в яких взяли участь понад 100 учасників з 9-ти країн континенту.

Українська команда здобула 22 нагороди, - повідомила прес-служба Мінмолодьспорту.

Золоті медалі, зокрема, виграли Світлана Колесник (вагова категорія до 80 кг), Марина Максименко (до 95 кг), Світлана Ярьомка (понад 95 кг), Іванна Березовська (абсолютна вага), Святослав Семикрас (до 85 кг), Важа Даіаурі (115 кг) та Олександр Вересюк (понад 115 кг і абсолютна вага).

ФУТБОЛ

 

«Карпати» у матчі з «Маріуполем» здобули перше в сезоні очко у Прем'єр-лізі

Львівські «Карпати» зіграли внічию 1:1 з «Маріуполем» у матчі 3-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги.

На гол форварда приазовців Дмитро Топалова, який на 25-й хвилині скористався пасом Віктора Корнієнка, «Карпати» на 30-й хвилині відповіли влучним ударом хорвата Фране Войковича, якому асистував Олексій Гуцуляк.

У 4-му турі національної першості «Карпати» 18 серпня на виїзді зіграють з донецьким «Олімпіком». Наступний поєдинок «Маріуполя» з київським «Динамо» перенесено на 25 вересня у зв'язку зі щільним графіком команд в єврокубках.

Результати інших матчів 3-го туру Прем'єр-ліги:

«Динамо» (Київ) - «Шахтар» (Донецьк) - 1:2

голи: Жерсон Родрігес (39-а хвилина) - Жуніор Мораес (21), Марлос (65);

«Олександрія» - «Олімпік» (Донецьк) - 2:1

голи: Антон Шендрик (23), Денис Безбородько (61) - Матар Діє (57);

«Ворскла» (Полтава) - ФК «Львів» - 3:2

голи: Едін Шехич (2, 27), Деніс Васін (90+6, з пенальті) - Бруно Дуарте (21), Шина (60);

«Дніпро-1» - «Десна» (Чернігів) - 0:1

гол: Олександр Філіппов (67);

«Колос» (Ковалівка) - «Зоря» (Луганськ) - 1:3

голи: Денис Костишин (34) - Богдан Леднев (27), Назарий Русин (45+1), Владислав Кабаев (46).

Турнірне становище:

«Шахтар» - 9 очок, «Зоря» - 7, «Динамо» - 6, «Десна» - 6, «Колос» - 6, «Дніпро-1» - 4, «Маріуполь» - 4, «Ворскла» - 3, «Олександрія» - 3, «Львів» - 3, «Карпати» - 1, «Олімпік» - 0.

Олексій Касьянов: «Наш тренер подався у США. Тож ми з дружиною вирішили тренувати одне одного»

Тетяна Погребна, тренер наймолодшого чемпіона зі стрибків у воду Олексія Середи: «Олексій й досі не усвідомлює, що він – феномен»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers