rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Не їжте сирої моркви, не починайте трапези з хліба…

Оригінальні поради, як перетворити звичайну їжу на клондайк вітамінів і поживних речовин.

 

Їсте «за розкладом» і лише корисні продукти, проте ефект такий, наче харчуєтеся виключно канапками? «Можливо, ви просто неправильно готуєте або неправильно зберігаєте їжу», - припускають фахівці порталу AARP RealPossibilities.

Мікс салатів: остерігайтеся зім'ятих листків

 

Чим довше пакетовані салати зберігаються у холодильнику, тим більший ризик підхопити... сальмонелу. Британські науковці встановили: через п'ять днів ймовірність активного розмноження бактерії зі соку з ушкоджених листків зростає на 110%.

Учені звертають увагу: перед вживанням всю пакетовану зелень треба ретельно вимити під проточною водою - навіть якщо виробник вказує, що зелень мита і готова до використання.

Бекон: готуйте у мікрохвильовці

 

При смаженні на сковорідці до утворення хрусткої скоринки утворюються нітрозаміни - сполуки, які провокують рак. За інформацією Департаменту безпеки та контролю сільськогосподарської продукції США (United States Department of Agriculture Food Safety and Inspection Service), готування бекону у мікрохвильовці зменшує вміст цієї небезпечної хімічної речовини у кінцевому продукті. Відповідно, таке м'ясо буде менше шкодити здоров'ю.

Білий рис: додайте до води олію й охолодіть

 

Title  

Оброблений парою рис містить багато крохмалю, який організм швидко конвертує у вуглеводи. Як наслідок, зростає рівень цукру в крові. Ось чому надмірне споживання рису пов'язане з підвищенням ризику виникнення діабету. Проте, якщо змінити спосіб приготування, білий рис можна перетворити на корисний продукт.

Учені підрахували: додавання лише 2 ч. л. олії (під час дослідження, яке проводили у 2015 році, використовували кокосову) до води, в якій вариться рис, а потім охолодження приготованого рису на 12 годин перед повторним нагріванням, конвертує швидкозасвоюваний крохмаль у повільнозасвоюваний (резистентний, тобто такий, який організм не перетворює у цукор). Додатковим бонусом такого методу приготування є те, що олія + охолодження допомагають зменшити калорійність страви.

Морква і червоний болгарський перець: швидко смажте на розпеченій олії, постійно помішуючи

 

Овочі просто «вибухнуть» антиоксидантами (порівняно з тією кількістю, яку вдасться з них «витягнути», якщо споживати їх у сирому вигляді). Вчені стверджують: організм засвоює лише 11% бета-каротину зі сирої моркви, у той час як із підсмаженої нашвидкуруч - 75%.

Щодо перцю, то дослідження показали, що найменша кількість вітаміну С та бета-каротину втрачається під час приготування овочу методом, описаним вище. Для порівняння, під час варіння втрачається до 60% антиоксидантів. Під час швидкого смаження - не більше, ніж 18%.

Йогурт - зі сироваткою

 

Сироватка - це водяниста речовина на поверхні йогурту, яку ви, зазвичай, виливаєте. Не робіть цього! Навпаки, змішайте її з йогуртом.

Сироватка - це продукт переробки молока. Вона утворюється, коли молоко нагрівається і згортається. Зливаючи сироватку, ви позбавляєте себе білків, вітаміну В12 та інших поживних речовин, таких, як калій і кальцій.

Цвітна капуста: не готуйте у мікрохвильовці

 

Приготування овочів у мікрохвильовці є одним з найкращих способів, оскільки ви використовуєте мало води, а швидке приготування допомагає зберегти поживні речовини. За винятком одного овочу - цвітної капусти.

Науковці наголошують: цвітна капуста втрачає понад 50% своїх антиоксидантів під час приготування у мікрохвильовці.

Під час запікання, смаження в олії чи приготування у мікрохвильовці овочі (крім цвітної капусти) втрачають найменше антиоксидантів, а під час варіння чи приготування у швидковарці втрати є найбільшими.

Хліб - тільки «на десерт»

 

Якщо спочатку з'їсти білкову їжу й овочі, а вже потім вуглеводи (такі, як хліб), рівень глюкози у крові через дві години після споживання їжі буде на 30-40% нижчий, що сприятиме кращому самопочуттю.

 

Автор: Андрій Гелий

Джерело: «Високий Замок»

Магній – мов магніт для здоров’я…

Родимка: окраса чи прихована загроза?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers