rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ В Аргентині поразка президента на праймеріз обвалила фінанси

В Аргентині поразка президента на праймеріз обвалила фінанси

 

Акції аргентинських компаній та курс нацвалюти впали до найнижчого за 18 років рівня, після того, коли чинний президент Маурісіо Макрі програв попередні вибори глави держави.

Про це інформує DW.

«Фондовий ринок Аргентини та її національна валюта у понеділок, 12 серпня, впали до рекордно низького за десятиріччя рівня, після того, коли чинний глава держави Маурісіо Макрі програв попередні президентські вибори», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами обробки бюлетенів майже з 90% дільниць, він отримав лише 32% голосів виборців. А перемагає популіст Альберто Фернандес, якого підтримали 47% учасників праймеріз.

Після оголошення результатів провідний аргентинський фондовий індекс Merval упав на 31%. Близько третини компаній країни, акції яких торгуються на біржах у США, втратили половину вартості.

Національна валюта подешевшала на 30% і опустилася до рівня 65 песо за 1 долар США. Однак, Центробанк продав $50 мільйонів - і курс виріс до 55 песо. Як зауважує DW, це стало найбільшим падінням фондового ринку й національної валюти з часів економічної кризи та дефолту 2001 року.

Загальнонаціональне голосування на виборах президента Аргентини відбудеться 27 жовтня.

 

На президентських виборах у Гватемалі переміг екскерівник в'язниць Джамматтей

 

«Консерватор Алехандро Джамматтей був обраний президентом Гватемали в неділю, перемігши колишню першу леді Сандру Торрес у другому турі», - повідомляє AFP з посиланням на суд з питань виборів у Гватемалі.

Джамматтей отримав майже 58,5 відсотка або 550 тисяч голосів виборців.

Він змінить на посаді президента Гватемали Джиммі Гонсалеса, якого звинуватили у корупції.

Як зазначається, Джамматтей може опинитися під загрозою величезного тиску з боку президента США і його адміністрації. У липні Гватемала підписала угоду зі США, за умовами якої вона стане так званою безпечною третьою країною. Мігранти, які бажають отримати притулок у США, повинні подавати заяву в одній з таких країн, перш ніж перетинати кордон. Крім Гватемали, до списку «безпечних третіх країн» повинні ввійти Сальвадор і Гондурас.

Як відомо, Алехандро Джамматтей - гватемальський політик, який балотувався від заснованої ним партії «Вперед» (повна назва «Вперед за іншу Гватемалу»). У минулому був директором Пенітенціарної системи Гватемали (2006-2008).

Також виступав кандидатом у президенти країни на виборах 2007, 2011, 2015 і 2019 років.

 

Британці скупили напоїв, харчів та ліків про запас на Ђ4,3 мільярда

 

Про це інформує Euobserver з посиланням на дослідження компанії Premium Credit.

«Близько 800 000 британців витратили 4,3 млрд євро, запасаючись їжею, напоями та ліками на випадок, якщо 31 жовтня відбудеться Brexit без угоди, що спричинить проблеми з постачанням», - йдеться у повідомленні.

Водночас, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що британці постраждають найбільше від жорсткого Brexit.

«Ми (ЄС - ред.) добре підготовані до такого розвитку подій», - додав він.

Як повідомлялося, Британія має вийти зі складу ЄС 31 жовтня 2019 року.

 

Британським військовим льотчикам дозволили відпускати бороду, але охайну

 

Представникам Королівських повітряних сил Великої Британії (RAF) вперше в історії дозволили відпускати бороду.

Про це повідомляє ВВС.

«Цей крок сприятиме відкритості та допоможе розширити кадровий резерв і зберегти наш висококваліфікований персонал», - цитує агентство заяву RAF.

Зазначається, що правило, який набере чинності 1 вересня, дозволяє військовослужбовцям мати «охайну, акуратно підстрижену густу бороду». За словами представника міноборони, недоглянуті або ріденькі бороди - неприйнятні.

Що ж до решти британського війська, де дозволені тільки вуса, тут правила зовнішнього вигляду пер­со­налу переглядатися не будуть. Від­рощувати бороди можна буде виключ­но з оперативних причин, наприклад, під час секретних операцій.

Як відомо, свого часу принц Гаррі, аби одягнути форму військового льотчика на весілля, мусив просити про спеціальний дозвіл, оскільки має бороду.

 

У Португалії через страйк спорожніли автозаправки

 

У понеділок, 12 серпня, у Португалії розпочався безтерміновий страйк перевізників пального, через що у Лісабоні та багатьох містах країни автозаправки стоять порожніми

Про це повідомляє Bangkok Post.

«Багато португальських автозаправних станцій розпродали пальне у неділю після того, коли водії поквапилися заправитися перед страйком перевізників пального, що розпочався у розпал літніх відпусток. Вивіски з надписом «Порожньо» висіли на бензоколонках у Лісабоні та в інших регіонах країни за кілька годин до початку страйку опівночі (в понеділок - ред.)», - йдеться у повідомленні.

На веб-сайті, який збирає звіти водіїв, йдеться про те, що майже 15 відсотків із трьох тисяч автозаправок в країні вже частково або повністю розпродали пальне.

За інформацією ЗМІ, безтерміновий страйк оголосили після того, коли перемовини профспілок з Асоціацією національних перевізників товарів (ANTRAM) зазнали поразки.

Профспілки наполягали на підвищенні заробітної платні для водіїв та покращенні умов праці. Водночас, речник ANTRAM назвав рішення про страйк «перемогою лідерів профспілок», однак «поразкою для працівників».

Влада Португалії оголосила надзвичайний стан в області енергетики з 10 до 21 серпня.

Попередній чотириденний страйк перевізників пального відбувся у Португалії у квітні. Тоді протест призвів до дефіциту пального на приблизно двох тисячах заправок і викликав паніку серед автомобілістів.

 

У ПАР на боротьбу зі змінами клімату вийшли школярі-«ековоїни»

 

У рамках програми Організації Об'єднаних Націй південноафриканські школярі стають «ековоїнами», які борються зі змінами клімату.

Про це повідомляє служба новин ООН.

«Молоді «воїни» провели кампанії прибирання сміття довкола своїх шкіл, розібравши понад тисячу нелегальних сміттєзвалищ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках Проєкту воїнів проти змін клімату (Climate Change Warriors Project, CCWP) за підтримки молодіжного Конгресу майбутніх лідерів громади та школи у містах і селах ПАР провели вже п'ять кампаній прибирання.

«Завдяки програмі малих грантів ООН також створені шість невеличких сільськогосподарських кооперативів, де молодь навчають основ сталого сільського господарства», - зазначається у повідомленні.

В ООН уточнюють, що в таких об'єднаннях школярів навчають, як займатися сільським господарством в умовах змін клімату та деградації довкілля.

 

У Канаді під час пожежі загинули 800 корів

 

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у пожежному відділенні міста Стейнбах (провінція Манітоба), поблизу якого розташована ферма.

Вогонь охопив чотири з'єднані будівлі ферми Пенвуд, що на відстані 50 км на південний схід від столиці провінції - міста Вінніпег. Усього на фермі утримувалося близько 1000 корів, з яких лише 200 вдалося урятувати.

З огляду на масштаб пожежі, для її гасіння прибули пожежні бригади з п'яти відділень загальною кількістю у 60 осіб. Вогонь вдалося загасити за кілька годин, але більшість будівель були виготовлені з дерева, тож не підлягають відновленню.

Причина пожежі наразі невідома, триває розслідування.

За інформацією спілки виробників молока Манітоби, ферма Пенвуд була однією з найбільших у провінції.

 

Південний схід Австралії засипало снігом

 

На південному сході Австралії вирують снігопади та дме сильний вітер.

Про це інформує Weather Channel.

«Водіїв у штатах Вікторія та Новий Південний Уельс попередили утриматися від поїздок, оскільки полярний вітер приніс снігопад на південний схід Австралії. Снігопад, що розпочався у п'ятницю, місцями супроводжувався вітром швидкістю до 120 км/год.», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок негоди на схід від Мельбурна дерево впало на автомобіль, внаслідок чого загинула жінка, а чоловіка і двох дітей віком 4 та 6 років госпіталізували. Державна служба з надзвичайних ситуацій у Новому Південному Уельсі отримала понад 1165 звернень про допомогу від моменту початку негоди.

А у Ньюкаслі рятувальникам довелося евакуювати близько 30 людей.

 

Канада виділила $20 мільйонів на юридичну допомогу біженцям

Суд залишив під арештом експрезидента Киргизстану

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers