rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп призначив в. о. директора Нацрозвідки США

Трамп призначив в. о. директора Нацрозвідки США

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що призначив виконувачем обов'язків директора Національної розвідки Джозефа Магвайра і прийняв відставку заступниці директора Сью Гордон.

Про це він повідомив у Twitter.

«Я радий повідомити вам, що шановний Джозеф Магвайр, чинний директор Національного контртерористичного центру, буде призначений виконувачем обов'язків директора Національної розвідки з 15 серпня», - написав Трамп.

Президент США зазначив, що Магвайр може пишатися «багаторічною видатною кар'єрою» в складі ВМС США, де обіймав керівні посади різних рівнів, включно з посадою голови Командування спеціальних операцій, що здійснює оперативне планування.

Джозеф Магвайр 2010 року подав у відставку, завершивши службу в американських ВМС. Крім того, претендент на посаду ODNI є стипендіатом Гарвардського університету в галузі національної безпеки.

«Не сумніваюся, що він на «відмінно» впорається зі своїми обов'язками», - резюмував Трамп.

Нагадаємо, раніше у відставку подали голова ODNI Деніел Коутс, який посів цю посаду в березні 2017 року і неодноразово демонстрував розбіжності з керівником держави в питаннях, пов'язаних з РФ, КНДР та Іраном, а також його заступниця Сью Гордон. У записці, поданій Трампу, вона пояснила, що воліла б не йти, але зберігає вірність «своїй команді». Голова спецкомітету з розвідки Палати представників Адам Шифф назвав відтік кадрів «нищівною втратою» для національної розвідки.

Раніше конгресмен-республіканець Джон Реткліфф, якому Трамп запропонував очолити Нацрозвідку, зволів залишитися в Конгресі.

 

Президент зреагував на вибух ракети в Росії

 

Вибух російської ракети «Буревісник» на ядерному паливі викликав у Трампа занепокоєння щодо стану довкілля і, водночас, упевненість, що США мають кращі технології.

Про це Дональд Трамп написав у Twitter.

«Вибух російської ракети Skyfall (назва ракети «Буревісник» за класифікацією НАТО - ред.) викликає занепокоєння щодо стану повітря навколо об'єкта та далеко за його межами. Погано!» - зауважив президент США.

Він додав, що Сполучені Штати роблять власні висновки з вибуху внаслідок невдалого випробування ракети.

«У нас є схожі, але більш розвинені технології», - написав він.

Раніше у коментарі New York Times джерела в американських силових структурах підтвердили, що, за їхніми даними, в Білому морі вибухнув саме «Буревісник» - експериментальна російська ракета з двигуном на ядерному паливі.

8 серпня міністерство оборони РФ заявило про загибель двох і поранення шести осіб у результаті вибуху на ракетному полігоні Біломорської військово-морської бази поблизу села Ньонокса, в Архангельській області. Відомство зазначило, що НП сталася під час випробувань рідинної реактивної рухової установки.

10 серпня російська держкорпорація Росатом заявила про загибель п'ятьох своїх співробітників і поранення ще трьох у результаті вибуху на військовому полігоні в Архангельській області.

 

Смертельна стрілянина:магазинам Walmart далі погрожують

 

Протягом тижня кілька супермаркетів торговельної мережі Walmart отримали погрози про збройний напад.

Про це повідомляє CNN із посиланням на правоохоронні органи.

«Щонайменше, вісім магазинів Walmart отримали погрози за останній тиждень після смертельної стрілянини у двох магазинах, що сталася протягом останніх тижнів», - йдеться у повідомленні.

Представники влади та поліції повідомили про випадки фейкових погроз на адресу магазинів Walmart в окрузі Гіллсборо, штат Флорида, двох містах штату Техас - Гарлінген та Веслако, у двох містах штату Міссурі - Спрінґфілд і Канзас-Сіті, у Нью-Йорку та кілька разів у Вілксборо, штат Північна Кароліна.

Більшість дзвінків з погрозами були анонімними.

3 серпня у м. Ель-Пасо, штат Техас, стрілець відкрив вогонь по людях біля торговельного центру Walmart і застрелив 22 людини, поранив більше, ніж 20. Восьмеро з убитих були мексиканцями за походженням.

9 серпня поліція американського штату Флорида заарештувала 26-річного Річарда Клейтона, який у соцмережі погрожував вчинити стрілянину в торговельному центрі Walmart, - повідомляє АВС.

У департаменті законодавчого нагляду штату заявили, що Клейтон вірив у ідеологію переваги білої раси і неодноразово залишав погрози у Facebook, використовуючи фейкові акаунти.

 

США підтримають жорсткий Brexit, - Болтон

 

«Сполучені Штати підтримають вихід Великої Британії з Євросоюзу без угоди з Брюсселем, якщо так вирішить уряд у Лондоні. Про це заявив у понеділок, 12 серпня, радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон», - ідеться в повідомленні DW.

За словами Болтона, якщо таким буде рішення британського уряду, «ми підтримаємо його з ентузіазмом».

Радник Трампа також зазначив, що адміністрація президента США прагне бути корисною Лондону: «Ми хочемо допомогти з Brexit».

Болтон додав, що Велика Британія та США зможуть домовлятися про спільну торговельну угоду сектор за сектором, залишивши найскладніші сфери наостанок. При цьому одним з найскладніших питань може стати угода щодо фінансових послуг.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що країна мусить покинути ЄС до 31 жовтня за будь-яких обставин. «Швидка й негайна підготовка до виходу з Євросоюзу без угоди є моїм пріоритетом, а також стане найвищим пріоритетом для всіх державних службовців», - наголосив Джонсон.

 

Через пожежу в Пенсильванії загинули п'ятеро дітей

 

В місті Ері, штат Пенсильванія, в неділю, 11 серпня, сталася пожежа в дитсадку, в результаті чого загинули п'ятеро дітей.

Про це повідомляє AP.

За словами начальника пожежної охорони Гая Сантона, загиблим було від восьми місяців до семи років.

У результаті інциденту постраждала також власниця закладу і ще одна людина - місцевий мешканець, який проживає неподалік.

Причини загоряння не вказуються. Поліція з'ясовує всі обставини трагедії.

 

Universal Pictures скасувала прем'єру фільму через масові розстріли

 

Американська компанія Universal Pictures скасовує прем'єру фільму «Полювання» (The Hunt) через масові розстріли в США.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Після ретельного вивчення студія вирішила скасувати наші плани щодо фільму. Ми підтримуємо наших режисерів і продовжимо розповсюджувати фільми в партнерстві зі сміливими й новаторськими авторами, на зразок тих, які пов'язані з цим сатиричним соціальним трилером, але ми розуміємо, що зараз невідповідний час, щоб випускати фільм», - ідеться в повідомленні на сайті стрічки.

Прем'єра фільму «Полювання» була запланована на 27 вересня.

 

Соцмережу Tumblr, яку Yahoo купила за $1,1 млрд, продають власнику WordPress за кілька мільйонів

 

Компанія Automattic Inc, якій належить система управління контентом WordPress, купує соціальну мережу Tumblr.

Про це йдеться на сайті Verizon, яка придбала Tumblr у 2017 році в рамках поглинання Yahoo. У 2013 році Yahoo виклала за Tumblr 1,1 млрд доларів.

Вартість продажу офіційно не розкривають. Джерела американського видання Axios оцінили ціну угоди «значно нижче», ніж 20 млн доларів, а один співрозмовник сказав, що йдеться менш, ніж про 10 мільйонів.

Tumblr - збиткова компанія, незважаючи на те, що налічує 450 млн блогів і колись вважалася провідною соцмережею. Зараз соцмережа багато в чому втратила свою популярність.

Близько 200 співробітників Tumblr перейдуть на роботу в Automattic Inc.

У Білому домі переглядають вирок Благоєвичу

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers