rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Міністерство сільського господарства проголосило надзвичайну ситуацію в Іллінойсі

 

Міністерство сільського господарства США оголосило надзвичайну ситуацію у сільськогосподарській сфері у всіх 102 округах штату Іллінойс у зв'язку з широкомасштабними повенями, які затопили штат цього року.

Це рішення дозволить фермерам, які були змушені із затримками проводити посівну кампанію, отримати доступ до федеральних фондів для відновлювальних робіт.

За даними міністерства, екстрені позики з низькими відсотками можуть бути використані для відновлення або заміни основного майна та покриття виробничих витрат. Позики також можна використати для оплати основних поточних витрат сімей, реорганізацію сільськогосподарського виробництва на сімейних фермах або рефінансування певних боргів, не пов'язаних з нерухомим майном.

Директор департаменту сільського господарства штату Іллінойс John Sullivan зазначив, що оголошення лиха є визнанням екстремальних погодних умов, з якими мають справу фермери.

Цього року в штаті Іллінойс було зафіксовано одну з найвологіших весен в історії штату, через що було затримано посівні кукурудзи та сої.

 

Conway позмагається за посаду прокурора штату в окрузі Cook

 

Bill Conway, колишній помічник прокурора штату в окрузі Cook, офіцер розвідки ВМС США в запасі, балотуватиметься на посаду прокурора штату.

Таким чином Kim Foxx, прокурор штату в окрузі Cook, отримала свого першого офіційного опонента на праймеріз демократів.

41-річний Conway заявив, що планує «провести реальну реформу кримінального правосуддя, яке має бути справедливішим та гуманнішим з порушниками закону, які скоювали правопорушення за допомогою ненасильницьких засобів, дозволить забрати нелегальну зброю з наших вулиць та зробити офіс прокурора штату аполітичним».

Conway перший офіційно приєднався до виборчих перегонів за посаду прокурора штату. Тим часом Foxx офіційно ще не оголошувала про свою участь у виборах, але впродовж останніх місяців проводила кампанії зі збору коштів.

Richard Boykin, колишній комісар округу Cook, відкрито агітує проти Foxx, проте ще не робив жодної офіційної заяви про можливу участь у виборах.

За даними джерел, один з імовірних спонсорів передвиборчої кампанії Conway - його батько William E. Conway-молодший, який є співзасновником групи «The Carlyle Group», однієї з найбільших приватних інвестиційних компаній. Як повідомляє Forbes, вартість чистих активів батька Bill Conway складає близько $3,1 млрд, що, ймовірно, дасть йому велику фінансову перевагу перед опонентами.

Foxx неодноразово критикували через різку відмову висувати обвинувачення проти Jussie Smollett, актора «Empire», звинуваченого у підробці расистського нападу на себе у Чикаго в січні цього року. Smollett було висунуто звинувачення у порушенні громадського порядку у березні, хоча пізніше того ж місяця всі звинувачення проти нього було знято.

Foxx вперше було обрано на посаду прокурора штату у 2016 році. Тоді вона перемогла Anita Alvarez, яка зазнала нищівної критики через свої дії у справі Laquan McDonald, підлітка, якого вбив поліцейський у 2014 році. Раніше Foxx працювала помічником прокурора штату округу Cook протягом 12 років. Також очолювала адміністрацію Toni Preckwinkle, президента ради округу Cook.

 

Іллінойс витратить $20 млн на перепис населення

 

Іллінойс виділить $20 млн дотацій громадським організаціям та органам місцевого самоврядування, щоб допомогти забезпечити підрахунок усіх мешканців під час перепису 2020 року.

Відповідно до кількості мешканців визначається, скільки місць у Конгресі отримає кожен штат, як розподіляються сотні мільярдів федеральних коштів, які будуть використані для формування нових адміністративних округів.

Міністерство юстиції намагалося внести у перелік запитань питання про громадянство мешканців у рамках перепису 2020 року. Верховний суд заблокував рішення міністерства.

Губернатор Іллінойсу Пріцкер розповів, що під час перепису мешканців штату Іллінойс уся увага буде зосереджена на «складних для підрахунку» громадах з низьким рівнем участі респондентів під час перепису, який відбувся у 2010 році.

 

Влада округу Lake попередила про збільшення афер з використанням комп'ютерів

 

У передмістях Чикаго спостерігається збільшення кількості повідомлень про афери з використанням комп'ютерів. Про це завила влада округу Lake.

Офіс шерифа округу Lake закликав громадськість насторожено ставитися до тих, хто пропонує отримати кошти чи подарункові картки або просить завантажити невідому комп'ютерну програму.

Влада заявляє, що існують декілька видів афер за участю шахраїв, які телефонують і заявляють, що працюють у компаніях з ремонту комп'ютерів. Шахраї переконують, що «випадково» внесли кошти на банківський рахунок потенційної жертви. Іноді шахраї кажуть людині, що єдиний спосіб вирішити проблему - купити подарункові картки та надати їм номер телефоном.

Іноді шахраї переконують людину завантажити комп'ютерну програму, яка надає доступ до комп'ютерних даних. Тоді вони можуть зайти на банківський рахунок жертви та вкрасти кошти.

 

Чиновники попереджають про можливість інфікування сальмонелою у продуктовому магазині

 

Особи, які нещодавно купували продукти зі свинини у продуктовому магазині Sunview, можуть захворіти на сальмонелу. У липні чотири покупці цього магазину захворіли на цю небезпечну хворобу, - розповіли чиновники з департаменту охорони здоров'я штату Іллінойс.

За інформацією департаменту охорони здоров'я Чикаго, постраждали клієнти, які придбали тамалі зі свинини чи карнітас починаючи з 1 липня у відділі кулінарії за адресою: Sun View Produce, 6110 W. 63rd St.

Рекомендовано викинути продукти, придбані там з 1 липня, у випадку, якщо ви тримали їх у морозильній камері.

Станом на 5 серпня забруднені харчові продукти вже забрали з полиць магазину. Наразі немає жодних доказів того, що їжа, виготовлена після 5 серпня, становить небезпеку, - заявили чиновники. Департамент співпрацює з магазином, щоб проконтролювати обробку безпечної харчової продукції та очищення субпродуктів, аби запобігти подальшому поширенню захворювання.

У Sun View Produce відмовилися коментувати ситуацію.

Симптоми сальмонели - діарея, лихоманка та спазми в шлунку - зазвичай - тривають чотири-сім днів. Більшість людей одужують без будь-якого лікування, - запевнили у департаменті. Якщо ви відчули будь-який із цих симптомів після вживання продуктів з цього магазину, зверніться до департаменту за номером 312-746-7425, щоб подати скаргу з підозрою на харчове отруєння.

 

Midway визнали найгіршим аеропортом в Америці

 

За даними веб-сайта The Points Guy, чиказький міжнародний аеропорт Midway має найнижчий рейтинг з-поміж 50 найпотужніших туристичних центрів у США. Автори рейтингу зважали на елементи інфраструктури, доступність і графік відправлення та прибуття літаків.

«У Midway є лише один зал, ресторани та інші послуги економ-класу, незважаючи на оновлення вартістю $75 млн, - йдеться на веб-сайті, -  Це не зовсім зручно для центру Чикаго, щоб аеропорт був фактично у межах міста».

Веб-сайт зазначає, що під час формування цьогорічного рейтингу приділялося більше уваги кількості залів відпочинку та іншим елементам інфраструктури. Автори рейтингу також наголосили на незадовільній статистиці аеропортів, яка стосується графіків відправлення та прибуття літаків. Загалом, автори оцінювали аеропорти за 33 критеріями.

Міжнародний аеропорт O'Hare посів 30-у позицію в рейтингу. Перед ним відповідні сходинки посіли аеропорти Cincinnati, Minneapolis-St. Paul та Ronald Reagan Washington National Airport.

У п'ятірку найкращих аеропортів країни увійшли аеропорти San Diego, Phoenix Sky Harbor, Portland International, Atlanta's Hartsfield Jackson Airport та Sacramento Inter­na­tional Airport.

У Білому домі переглядають вирок Благоєвичу

Хто ж така Ільхан Омар?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers