rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Білому домі переглядають вирок Благоєвичу

Президент Дональд Трамп заявив, що співробітники Білого дому «продовжують переглядати» можливість пом'якшення вироку колишньому губернаторові штату Іллінойс Роду Благоєвичу. Про це президент написав на своїй сторінці у Twitter.

«Род Благоєвич, колишній губернатор штату Іллінойс, був засуджений до 14 років ув'язнення. Він відбув у в'язниці 7 років. Багато людей просили, щоб я вивчив можливість пом'якшити йому вирок, оскільки він є дуже суворим. Працівники Білого дому продовжують розгляд цього питання», - написав президент. І додав: «У вас є торговці наркотиками, яким не дають навіть 30 днів, а вони вбили 25 людей. Вони ж посадили його до в'язниці на 18 років».

Цей пост з'явився через день після того, коли президент заявив журналістам на борту президентського літака, що «серйозно розглядає» пом'якшення вироку Благоєвичу.

«Я думав, що до нього поставилися неймовірно несправедливо, - зауважив президент. - Я серйозно замислююся над тим, щоб не помилувати, а пом'якшити вирок Благоєвичу».

Президент також похвалив Патті Благоєвич, яка активно докладає зусиль, аби Білий дім помилував її чоловіка або пом'якшив йому вирок з моменту вступу президента на посаду в 2017 році.

Колишній губернатор штату Іллінойс вже відбув 7 з 14 років ув'язнення. Його засудили за спробу продати місце у Сенаті, яке посідав Барак Обама до того, коли його обрали президентом. Кілька апеляцій, зокрема, одну - на адресу Верховного суду, було відхилено. Але президент натякнув, що розглядає можливість пом'якшення вироку Благоєвичу вже більше, ніж рік.

Тим часом Jordan Abudayyeh, прес-секретар губернатора Іллінойсу Дж. Р. Пріцкера, зауважив: «Губернатор вважає, що колишній губернатор перебуває у в'язниці, де він і має бути. Президент повинен замість цього зосередити свою увагу на важливіших питаннях, які стоять перед цією країною, зокрема, безпечному використанні зброї».

Дружина Благоєвича Патті написала у Twitter: «Ми дуже сподіваємося на те, що наше майже 11-річне жахіття може незабаром закінчитися».

Чикаго за тиждень

Хто ж така Ільхан Омар?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers