rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Перекваліфікація: які пошукачі нею цікавляться та в яких профсферах хочуть себе реалізувати

«Останніми роками працював за іншою спеціальністю. У даній спеціальності досвіду немає», - дедалі частіше у резюме пошукачів можна знайти подібну фразу.

 

Title  

Hh.ua|grc проаналізував, які кандидати активніше дивляться в бік перекваліфікації, яка робота їх цікавить та на яку заробітну плату вони претендують.

Абсолютна більшість (64%) респондентів, згідно з опитуванням, проведеним кілька років тому серед користувачів порталу hh.ua|grc, не працюють за спеціальністю, яку опанували у ВНЗ: 44% працюють зовсім в іншій сфері, а ще 20% частково пов'язані з отриманим дипломом. А опитування 2016 року показало, що кожен десятий працював за профілем деякий час після випуску з вишу, але вже згодом змінив професію.

Так, згідно з аналізом бази резюме, серед користувачів, які мають за плечима певний досвід і наразі намагаються реалізувати себе в іншій сфері, найбільшим попитом користуються такі галузі, як «IT, Інтернет, Мультимедіа», «Адміністративний персонал» та «Продажі». Майже кожен десятий пошукач цікавився вакансіями маркетологів і PR-менеджерів, а 7% - роботою у банківській галузі.

При цьому абсолютну більшість серед пошукачів, які зазначають про бажання реалізувати себе у новій сфері, складають кандидати віком 18-30 років, трохи менше (43%) припадає на категорію 31-40 років. Найактивнішими у питанні пошуку такої роботи є досвідчені фахівці, за плечима яких понад 6 років стажу, 28% становлять кандидати з досвідом від 3 до 6 років, а майже кожен п'ятий є спеціалістом зі стажем до 3 років.

Якщо йдеться про зарплатні очікування, то чверть пошукачів розраховують на оплату у діапазоні від 4 000 до 9 000 грн., 30% - від 9 000 до 14 200 грн., а майже кожен третій - від 14 500 до 19 400 грн. При цьому треба враховувати, що на зарплатні очікування впливає як досвід роботи у конкретній сфері, так і побажання щодо графіка роботи. Наприклад, серед кандидатів, які розглядають перекваліфікацію, лише трохи більше, ніж половина (54%) готові працювати повний день, а кожен третій цікавиться дистанційною роботою або зайнятістю з гнучким графіком.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Гарантія отримання кредиту

Коли ви вирішили купити власне житло…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers