rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Українсько-турецьке підприємство вже має 4 оборонні проєкти – Букін

Спільне підприємство, створене держкомпанією «Укрспецекспорт», що входить до складу «Укроборонпрому», та турецькою компанією Baykar Defence, вже має в роботі чотири проєкти з виробництва озброєння та військової техніки (ОВТ).

Про це Укрінформу повідомив гендиректор концерну «Укроборонпром» Павло Букін.

«Логіка такої співпраці наступна. Якщо в загальному, без розголошення деталей, у нас є якийсь вид озброєння, у турецької сторони є багато напрацювань в електроніці. Ми беремо наш зразок, турецька сторона надає сучасні електронні системи. Ми створюємо новий продукт. У нас в роботі вже є чотири такі проєкти», - розповів Букін.

За його словами, виробничі площі будуть розміщені в Туреччині, а перші проєкти реалізуватимуться у сфері створення високоточної зброї.

«Створюючи це спільне підприємство, ми бачимо конкретну перспективу в конкретних кейсах. Насамперед, це - протитанкові системи та кероване озброєння. Це будуть нові зразки спільного українсько-турецького виробництва, у цих продуктів буде велика конкурентна здатність», - сказав гендиректор «Укроборонпрому».

Перспектива співпраці у цьому проєкті - забезпечення потреб Збройних сил України та Туреччини, а також експорт на ринки третіх країн.

«Це підприємство створюється саме для спільної розробки нових видів озброєння та військової техніки, постачання їх Збройним силам України та Туреччини, насамперед, та на експорт... Це - взагалі перше спільне підприємство «Укроборонпрому» з іноземними партнерами. Це - повноцінна військова компанія з паритетною участю двох сторін», - пояснив Букін.

Держкомпанія «Укрспецекспорт», що входить до складу «Укроборонпрому», та турецька компанія Baykar Defence, яка є одним із провідних виробників безпілотників, створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій. Угоду про це було підписано під час візиту президента України Володимира Зеленського до Туреччини.

Джерело: «Укрінформ»

Результати вступної кампанії-2019: чи буде задоволено попит роботодавців

Корвет нової надії. Чи відновиться кораблебудування у Миколаєві?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers