rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Samsung запатентувала лінзи доповненої реальності

Samsung запатентувала лінзи доповненої реальності

 

Управління патентів і товарних знаків США опублікувало патент південнокорейської компанії Samsung на контактні лінзи доповненої реальності.

Про це повідомляє портал Patently Mobile з посиланням на документ.

«Патент був виданий раніше цього місяця», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє портал, південнокорейська компанія винайшла спеціалізовані контактні лінзи з вбудованою прихованою камерою.

Зазначається, що такі «спецлінзи», незалежно від руху користувача, здатні чітко надавати інформацію з різної фокусної відстані та збільшення кута огляду.

 

У Китаї розробили робота-ската

 

Модель має розмах плавців 80 см. Робот живиться від літієвої батареї, а його швидкість пересування становить 1,85 км за годину.

«Китайські дослідники з Північно-західного політехнічного університету розробили біоміметичного робота у формі ската роду манта, який може рухати плавцями й плавати під водою», - йдеться у повідомленні Xinhua.

За словами керівника проєкту Пана Гуанга, нині команда розробляє модель, яка могла би пірнати на глибину 1000 метрів та безперервно працювати впродовж місяця. Такий механізм може бути залучений до пошукових операцій, проводити моніторинг довкілля в океанах та здійснювати наукові дослідження під водою.

Тестування робота-ската планується розпочати незабаром у річці, а вже наступного року його хочуть запустити в океан.

 

Huawei створила власну операційну систему

 

Систему HongMeng буде оприлюднено 9 серпня на конференції у місті Донггуан, на півдні Китаю.

Про це повідомляє Global Times.

Як зазначається, спочатку операційну систему буде встановлено на «розумних» телевізорах, продаж яких розпочнеться 10 серпня.

Пізніше HongMeng можуть розширити на інші галузі, такі, як, наприклад, автономне керування автомобілем або дистанційне надання медичних послуг.

Раніше китайська компанія наголошувала, що власна операційна система буде використовуватися лише для індустрійних цілей. Однак зараз у Huawei не виключають, що якщо Google продовжуватиме відрізати їм доступ до операційної системи Android, то китайська компанія може розширити дію HongMeng також на смартфони.

Як повідомлялося, у середині травня президент США Дональд Трамп запровадив надзвичайний стан у сфері комунікацій, щоб обмежити загрозу з боку Китаю та інших країн у вигляді крадіжки технологій, промислового шпигунства та інших викликів. При цьому Huawei потрапила до «чорного списку» через підозри у промисловому шпигунстві й передаванні інформації китайському уряду. Такий крок означає фактичну заборону продажу чи передачі технологій американського виробництва китайському телекомунікаційному гіганту.

Американська компанія Google закрила для Huawei доступ до оновлень Android.

Водночас, 29 червня Трамп заявив, що дозволить компанії Huawei Technologies Co. закуповувати продукцію в американських компаній.

 

ZTE розпочала продаж перших 5G-смартфонів

 

Китайський виробник телекомунікаційного обладнання ZTE почав у понеділок продавати перші 5G-смартфони на китайському ринку.

Як повідомляє Xinhua, смартфон ZTE Axon 10 Pro 5G має, зокрема, дисплей з активною матрицею на органічних світлодіодах у 16,43 см, потрійну камеру зі сенсором у 48 мегапікселів.

Його вартість становить близько $722.

Зазначається, що після того, коли у червні китайський уряд видав дозвіл на комерційне використання інфраструктури мереж п'ятого покоління в країні, китайські телекомунікаційні компанії й виробники смартфонів намагаються швидко посилити свої позиції на ринку. 29 липня компанія Huawei оприлюднила свій перший 5G-смартфон для комерційного використання - Huawei Mate 20 X.

 

Tesla знову дозволить безлімітно заряджатися на своїх електрозаправках

 

Автомобільна компанія Ілона Маска «Tesla» знову дозволить водіям автомобілів нових моделей Model S та Model X без обмежень заряджатися на власних електростанціях.

«До всіх замовлень нових автомобілів Model S та Model X додається безкоштовна й безлімітна можливість заряджатися на електростанціях (компанії - ред.)», - повідомляє компанія у Twitter.

Як повідомляє The Verge, керівник Tesla Ілон Маск заявив, що зі січня 2017 року компанія обмежила новим власникам автомобілів безкоштовне зарядження до 1600 км на рік.

Зазначається, що на наприкінці липня Tesla показала, що її прибутки впали на 408 мільйонів доларів за останній квартал через сповільнення продажів автомобілів Model S та Model X. Ймовірно, саме тому в компанії вирішили спокусити нових клієнтів придбанням їхнього автомобіля з додатковим бонусом.

Людський інтелект проти штучного

Чи технології вбивають стосунки?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers