rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Росія порушила санкції і таємно перевезла зброю через Словаччину, – ЗМІ

Росія порушила санкції і таємно перевезла зброю через Словаччину, - ЗМІ

 

Російська Федерація перевозила зброю до Сербії через Словаччину без сповіщення Братислави про вміст вантажу. Про це повідомляє SME.

«Словаччина могла допомогти Росії з посиленням її військової бази в Сербії, не знаючи про (вміст російського вантажу - ред.)», - йдеться у повідомленні.

У Братиславі не спростовували, що надали російській авіакомпанії «Авіакон Цитотранс» дозвіл на переліт через країну.

Водночас, компетентні органи Словаччини стверджують, що вони не знали про наявність 10-ти броньованих машин всередині літаків.

Зазначається, що транспортування російської військової техніки заборонено санкціями ЄС, які були запроваджені проти РФ за анексію Криму в 2014 році. Тоді Словаччина підтримала ці санкції.

Словацький прем'єр Петр Пеллігріні ще не прокоментував новину.

26 липня румунські ЗМІ поінформували, що Бухарест заблокував транзитний вантаж військової техніки, яка прямувала з Росії до Сербії по Дунаю.

Пізніше Міністерство оборони Росії відповіло, що не відряджало судно з військовою технікою Дунаєм до Сербії.

 

У Японії через спеку загинули 57 людей, ще понад 18 тисяч - госпіталізовані

 

За минулий тиждень у Японії загинуло 57 людей, ще 18347 осіб були госпіталізовані у результаті тривалої спеки в країні.

Про це повідомляє Kyodo з посиланням на дані Управління по боротьбі зі стихійним лихом Японії.

«57 людей загинули від медичних симптомів, пов'язаних зі спекою в Японії за минулий тиждень, у той час, коли кількість госпіталізованих зросла більш, ніж утричі порівняно з попереднім тижнем - з 5664 до 18347 людей», - йдеться у повідомленні.

Найбільше людей було госпіталізовано в Токіо (1857), Айчі (1342) та Сайтамі (1307).

Як зазначають в Управлінні, спека в Японії затрималася через високий тиск в атмосфері над японським архіпелагом.

 

У Франції мера містечка на смерть збила машина зі сміттям, яку він намагався зупинити

 

Мер французької комуни Сіньє, що у департаменті Вар, Жан-Матьє Мішель загинув після того, коли його збив автомобіль з будівельним сміттям, яке невідомі намагалися скинути на дорогу. Про це повідомляє портал France Bleu.

«Жан-Матьє Мішель, мер Сіньє з 1983 року, загинув у другій половині дня у понеділок після того, коли його переїхав фургон на приватній дорозі його комуни», - йдеться у повідомленні.

76-річний Мішель їхав із друзями, коли побачив, як невідомі намагаються скинути будматеріали на дорозі.

Він одразу зупинився й попросив двох чоловіків забрати вивантажене ними сміття.

Вони виконали вимогу, проте, від'їжджаючи, їхнє авто переїхало мера.

Нині поліція вирішуватиме, була це випадковість чи наїзд був умисним.

Водія автомобіля та його пасажира затримали.

 

У Новій Зеландії мають намір легалізувати аборти

 

Уряд Нової Зеландії оприлюднив законопроєкт про легалізацію абортів у країні.

Про це заявив міністр юстиції Ендрю Літтл, - повідомляє The Guardian.

«Аборт - єдина медична процедура, яка все ще залишається злочином у Новій Зеландії. Час змінити це... Безпечний аборт слід розглядати і регулювати як питання охорони здоров'я; жінка має право вибирати, що відбувається з її тілом», - сказав він.

Як зазначається, перше читання законопроєкту заплановане на 8 серпня.

Передбачається, що вагітні на терміні до 20 тижнів можуть робити аборт без обмежень. Жінкам рекомендуватимуть пройти консультацію. На більш пізніх термінах будуть потрібні рекомендації лікарів. Вони повинні підтвердити, що «аборт - відповідне рішення з точки зору фізичного і психічного здоров'я вагітної жінки».

Відповідно до чинного законодавства, аборт у Новій Зеландії дозволений лише у випадках інцесту, аномалії плода або коли фізичне чи психічне здоров'я матері є під серйозною загрозою.

Є також два фактори, які не є достатньою підставою для аборту, але які можуть взяти до уваги під час обговорення: сексуальний злочин і вік матері.

 

Болгарські фермери отримають €800 тисяч на боротьбу з африканською чумою свиней

 

Уряд Болгарії надасть кільком великим комплексам з вирощування свиней у Русенській і Разградській областях фінансову компенсацію у розмірі близько 800 тисяч євро: кошти підуть на усунення наслідків африканської чуми свиней.

Інформацію про це підтвердили в регіональному Управлінні продовольчої безпеки, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Три свинокомплекси в Русенській області отримають від 150 до 300 тисяч євро, а ще 360 тисяч євро виділені фермерам з Разградської області. Кошти виділені на дезінфекцію підприємств і знищення заражених тварин», - зазначив представник Управління лікар Георгі Дяков.

Відомо також, що в болгарському місті Свіштов через африканську чуму свиней було оголошено надзвичайну ситуацію. Як повідомляють болгарські ЗМІ, на контрольно-пропускних пунктах при в'їзді в Болгарію на Дунайському мосту посилені заходи безпеки. Зокрема, категорично заборонено ввезення на територію країни м'ясних продуктів.

Економічні експерти Болгарії зазначають, що у зв'язку зі збільшенням осередків зараження африканської чуми свиней ціна на м'ясо свинини до кінця нинішнього року зросте майже на 50% і становитиме близько 3,5 євро за кілограм.

 

Французький винахідник перетнув Ла-Манш на реактивному флайборді

 

Френкі Запата у неділю вперше перетнув протоку Ла-Манш на реактивному флайборді.  Про це пише ВВС.

«Запата вилетів із пляжу Сангатта, поблизу Кале, о 6:17 у неділю і приземлився у бухті Сент-Маргарет, в англійському Дуврі», - йдеться у повідомленні.

Перша спроба 25 липня не вдалася, тому що Запата не зміг точно приземлитися на платформу для дозаправки палива.

Для наступної спроби були використані човен більшого розміру і велика платформа для заправки. Запата подолав 35,4 км над Дуврською протокою за 20 хвилин.

Винахідник отримав широку увагу ЗМІ після щорічного параду до Дня взяття Бастилії у Парижі на початку липня. Він взяв участь у параді на своєму футуристичному флайборді.

Винахід розміром зі скейтборд обладнано п'ятьма маленькими реактивними двигунами, і він працює на гасі, який міститься в балоні у наплічнику пілота. Флайборд може розвивати швидкість до 190 км/год.

 

У Бурунді від малярії загинули понад 1800 осіб, - ООН

 

Про це з посиланням на Офіс ООН з координації гуманітарних питань повідомляє AFP.

«Малярія вбила 1800 людей у Бурунді цього року», - йдеться у повідомленні. Зокрема, за даними Офісу ООН, в період з 1 січня до 21 липня загинула 1801 людина.

Загалом, у Бурунді було зафіксовано 5,7 мільйона випадків заражень малярією.

Зазначається, що в цій країні на сході Центральної Африки з населенням 11 мільйонів громадян досі не оголосили надзвичайний стан через епідемію малярії.

У травні Алжир і Аргентина отримали сертифікат Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), що підтверджує статус країн, «вільних від малярії».

 

Туреччина за три місяці заробила на туризмі майже $8 мільярдів

 

Доходи Туреччини від туризму в II кварталі зросли на 13,2% порівняно з тим самим періодом минулого року - до $7 млрд 974 млн. Про це повідомляє Анадолу з посиланням на Інститут статистики Туреччини.

«Більшу частину доходів забезпечили іноземні туристи - 87,8%. 12,2% доходів припало на турецьких громадян, які проживають за кордоном», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що особисті витрати туристів у Туреччині за II квартал сягнули $5,576 млрд., а витрати на придбання турпакетів перевищили $2,397 млрд.

Витрати одного туриста у Туреччині, в середньому, становили $625. Цікаво, що іноземні туристи витрачали, в середньому, $607, а представники турецької діаспори - $766.

 

М'янма заборонила туристам підніматися на храми

 

М'янма приєдналася до низки країн, які останнім часом запроваджують заборони та обмеження для туристів. Відтепер тут не можна підніматися на храми стародавнього міста Паган.

Такими кардинальними заходами місцева влада має на меті зберегти історичні пам'ятки від руйнування, - пише Independent.

На початку липня місто Паган, яке свого часу було столицею давнього однойменного царства, потрапило до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. А це, зокрема, передбачає низку заходів зі збереження 3500 місцевих ступ, храмів, монастирів, укріплень та інших пам'яток, зокрема, обмеження доступу туристів.

Біля споруд уже посилили охорону. Це неабияк розчарувало мандрівників, які спеціально приїхали сюди, щоб зробити фото, зустрічаючи світанок чи захід сонця на місцевому храмі.

Крім цього, уряд М'янми зобов'я­зався до 2028 року перемістити всі готелі якомога далі від археологічних об'єктів до спеціалізованої готельної зони.

Лукашенко призначив парламентські вибори на листопад

Канада виділила $20 мільйонів на юридичну допомогу біженцям

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers