rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

У Чикаго за вихідні від вогнепальної зброї загинуло 7 осіб, 48 отримали поранення

 

Тільки за ранок неділі, 4 серпня, протягом чотирьох годин від вогнепальної зброї отримали поранення 25 осіб.

Після інциденту семеро людей були доправлені до районних лікарень. Зранку в неділю в районі дитячого майданчика в міському мікрорайоні Douglas Park було відкрито вогонь по групі людей. За даними поліції, під час інциденту було зафіксовано майже 75 пострілів, причому, зі зброї стріляли, щонайменше, чотири-п'ять осіб.

Через кілька годин сталася друга масова стрілянина біля школи в міському мікрорайоні Lawndale. Внаслідок стрільби одна людина загинула та ще семеро отримали поранення, серед них - 14-річний юнак.

Останній інцидент у вихідні стався о 22 год. у неділю. У двох людей стріляли під час руху авто в блоці 6900 в South Wentworth. Водій отримав поранення в тулуб. За повідомленням представників влади, він загинув на місці події, а його 20-річну пасажирку доправили до лікарні University of Chicago з вогнепальним пораненням у ліву руку.

Через кілька хвилин було поранено 21-річного чоловіка. Він перебував у припаркованій машині на автозаправній станції в 5600 блоці South Bloomingdale, коли двоє людей підійшли до нього та відкрили вогонь.

Чоловіка доправили у критичному стані з вогнепальними пораненнями грудей та сідниць до районної лікарні, проте лікарям не вдалося його врятувати. 21-річна жінка також отримала поранення в ногу та руки. Медики надали їй допомогу на місці події.

Двох чоловіків було застрелено на тротуарі у кварталі 1900 у West Garfield приблизно о 5:46. Невідомий чоловік підійшов до них і відкрив вогонь, - повідомляє поліція.

56-річного чоловіка було поранено у шию. Від отриманих поранень він помер у медичному центрі University of Chicago. Ще один 47-річний чоловік отримав поранення у лікоть. Його негайно відвезли до University of Chicago. Його стан - стабільний.

 

Депутати Іллінойсу вивчатимуть випадки фальшивого опікунства

 

Депутати штату Іллінойс будуть досліджувати використання дірки в законі штату про опікунство, якою скористалися заможні сім'ї, щоб отримати фінансову допомогу від навчальних закладів для своїх дітей.

За даними останніх звітів, деякі батьки передавали опіку над дітьми своїм біднішим друзям чи родичам, щоб фальсифікувати їхнє походження. Про використання такої схеми розповіли працівники University of Illinois.

Члени Комітету з питань вищої освіти Палати представників Іллінойсу зустрінуться 8 серпня, щоб вивчити наявні прецеденти.

Члена Палати представників, чиказького демократа La Shawn Ford обурює, що деякі заможні сім'ї вирішили обійти закон «за рахунок тих, кому справді потрібна допомога, яка надає можливість отримати освіту».

Губернатор Дж. Б. Пріцкер доручив своєму офісу провести розслідування таких випадків.

 

Сенатора Тома Каллертона обвинувачують у розкраданні

 

Сенатора штату Іллінойс Тома Калертона обвинувачують у розкраданні. За даними прокуратури США, він отримував зарплату та пільги від профспілки, не виконуючи жодної фактичної роботи.

Зокрема, згідно з одним пунктом обвинувачення, 49-річного Каллертона звинувачують у змові з метою розкрадання профспілкових коштів та соціальних виплат. 39 пунктів обвинувачення стосуються присвоєння коштів профспілки. Ще один пункт - це звинувачення у розповсюдженні неправдивих відомостей, які стосуються медичного забезпечення. Про це йдеться у прес-релізі прокуратури США Північного округу штату Іллінойс.

Каллертон - демократ, який із 2013 року презентував інтереси західного приміського 23-го району (до якого входять частини Villa Park, Glendale Heights, Bloomingdale та багато інших). Прокурори кажуть, що до вступу на цю посаду він був членом Teamsters Local Union 734, але втратив право на медичне та пенсійне страхування після того, коли завоював місце у Сенаті в 2012 році.

Згідно з обвинувальним висновком, президент Teamsters Joint Council 25 найняв Каллертона як організатора профспілки в березні 2013 року, через два місяці після того, коли той вступив на посаду сенатора. Робота у профспілці дозволила Каллертону отримувати пільги з медичних та пенсійних фондів Local 734 завдяки угоді, яку було підписано того ж місяця з Joint Council 25.

Прокурори стверджують, що Teamsters Joint Council 25 виплачувала Каллертону заробітну плату, щомісячну компенсацію за транспортні та телефонні витрати, а також багаторазові премії протягом наступних трьох років - з березня 2013 до лютого 2016 року. Виплати здійснювалися, навіть якщо сенатор «мало працював або взагалі не працював» в інтересах профспілки, - йдеться в обвинувальному акті. Каллертон проігнорував запити наглядової ради Joint Council 25, які стосувалися виконання його посадових обов'язків, - запевняють прокурори, і використовував отримані кошти для оплати особистих витрат, зокрема, іпотеки, комунальних послуг та продовольчих товарів.

Згідно з обвинувальним актом, Каллертон «обманним шляхом отримав і неправомірно привласнив на свою користь» приблизно $188,320 заробітної плати, надбавок, премій та інших виплат, а також близько $64,068 у вигляді медичного страхування, соціальних пільг та підприємницьких внесків у пенсійний фонд від Teamsters Joint Council 25. До того ж, рада, як йдеться в акті, виплатила компенсації приблизно на $21,678 на медичні витрати з благодійного фонду та фонду охорони здоров'я профспілки.

Адвокат Каллертона John Theis заявив, що звинувачення «просто не відповідають дійсності» і він оскаржуватиме їх у суді.

«Як почесно звільнений ветеран армії Сполучених Штатів і високоповажний службовець штату, Том Каллертон - це людина, яка віддана своїй родині, виборцям та всім мешканцям Іллінойсу», - йдеться у заяві Theis.

«Дії Міністерства юстиції США не мають нічого спільного з діяльністю містера Каллертона у Сенаті штату Іллінойс, натомість, є результатом необґрунтованих заяв John Coli, опального боса Teamsters, який насправді намагається уникнути покарання за свої порушення».

Федеральні слідчі у лютому викликали в суд представника Сенату Іллінойсу за записи, пов'язані з Каллертоном, під час розслідування, яке призвело до звинувачення John Coli, колишнього президента Teamsters, - повідомила у квітні Chicago Tribune.

Coli визнав свою вину у тому, що привласнив $325 тис. незаконних фінансових платежів від чиказьких бізнесменів та не повідомив про виплати у своїх федеральних податкових деклараціях, - йдеться у прес-релізі прокуратури США.

 

Громада Willowbrook організувала ще один пікет проти Sterigenics

 

Понад 100 людей взяли участь у пікеті у передмісті Willowbrook. Вони вкотре вимагали закриття стерилізаційного заводу Sterigenics.

Завод, який було закрито на початку цього року через викиди газу, що викликає рак, може відкритись вже незабаром - після укладання нової угоди з Генеральним прокурором штату Іллінойс. Натомість, мешканці містечка закликають владу не дозволити власникам відновити роботу заводу.

«Страшно, що у нас є ця безбарвна отрута, яка не має запаху і є в нашому повітрі», - каже Brenda Boettcher Smith, мешканка Downers Grove.

Мешканці містечка були переконані, що зробили все можливе, аби завод було закрито. Але відділення EPA у штаті Іллінойс у липні досягло компромісу зі Sterigenics, і оголосило, що компанія знову відновить роботу заводу, якщо він буде дотримуватися суворих норм стосовно викидів.

Кілька громад, серед яких Willowbrook, Darien та Burr Ridge, об'єдналися та подали клопотання до суду, вимагаючи цілковитого закриття заводу.

«Ви - EPA!, - наголосив Gary Gras­so, мер Burr Ridge. - Будь ласка, захистіть нас!»

Тепер доля Sterigenics залежить від судді та влади штату Іллінойс, а також від кількох десятків людей, зокрема, дітей, які побоюються, що через забруднене повітря біля своїх помешкань можуть захворіти.

«Я маю право жити, - каже Jana Conev, жителька Willowbrook. - На моїй могильній плиті повинно бути написано «Тут лежить Jana. Любить співати, «не є жертвою Sterigenics».

У компанії ніяк не прокоментували пікет з вимогою закрити завод у Willowbrook.

 

В озері Мічиган втонули 28 осіб

 

Цьогоріч в озері Мічиган загинуло на 87% більше осіб, порівняно з минулим роком. Про це йдеться у звіті неприбуткової організації The Great Lakes Surf Rescue Project.

За даними організації, з 2010 року на Великих озерах загинули 794 особи. Наприкінці липня чиказькі «надзвичайники» закликали людей вживати додаткових заходів обережності після кількох нещасних випадків.

Під час останнього інциденту в озері Мічиган позаминулого тижня загинула людина, яка пропала безвісти під час катання на човні, - повідомляє Chicago Tribune.

31-річний чоловік загинув після того, коли разом із другом стрибнув в озеро Мічиган з човна приблизно за півмилі від берегової лінії.

Під час іншого нещасного випадку, що стався 11 липня, одна жінка загинула та ще двоє людей постраждали після того, коли їхній човен врізався у пристань, що розташована на південь від Fullerton.

Ще п'ятеро осіб постраждали 17 липня. Їхній човен було пошкоджено на озері Мічиган, поблизу Randolph Street.

Згідно зі звітом The Great Lakes Surf Rescue Project, цьогоріч в озері Мічиган потонуло 28 людей, минулого року - 15.

Не зброя є збудником насильства, а психічні розлади, – Трамп

Пріцкер підписав законопроект, який заборонив роботодавцям вимагати дані про доходи

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers