rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ «Пластик» фінансує бізнес – потенціал кредитних карток

Коли в одному з попередніх матеріалів про «Self-finance» ми зачепили ідею формування Start-up money за рахунок коштів Аварійного фонду, багатьом читачам ця ідея здалася витвором хворої уяви автора - не більше. Не скажу, що «честь мундира» для мене - порожні слова, але головне, що мене турбувало, - це те, що підпадала під сумнів сама Ідея використання потенціалу кредитних карток.

 

Трохи теорії. Кредитні картки у бюджеті сім'ї та корпорації відіграють ту ж роль, що й облігації на Stock Market.

Відомо, що облігації як фінансовий інструмент і з'явилися на Ринку як фінансовий ресурс нових виробництв і проєктів на макрорівні. Оскільки кредитні картки - це ті ж облігації, то в бюджеті сім'ї вони виконують ту ж функцію, що й облігації на Stock Market. Отже, сумніватися у фінансовому потенціалі кредитних карток підстав немає.

Але є шлейф банкрутств, який супроводжує кредитні картки (КК) і неабияк лякає. Це наївно заперечувати, але і плутати причину з наслідком теж не варто. Якщо рушниця вистрілила не туди - не звинувачуйте рушницю...

Основне - «системні помилки».

Щоб їх не припускатися, нагадаємо правила користування кредитними картками (КК):

  • КК цікава і прибуткова у використанні тільки при інтересі 0%;
  • КК зберігає нульовий відсоток тільки «перші» 12 місяців;
  • фонд КК повинен бути використаний не більше, ніж на 30%;
  • КК повинні бути виплачені протягом «перших» 10 (!!!) місяців незалежно від пропозицій банку;
  • процедура змін розміру місячних платежів - наступна:

- протягом перших 6 місяців можна платити як Min платіж;

- наступні 6 платежів повинні складати 1/6 решти балансу кожен. Це ніде не декларується, але ця умова закладена у розрахунок Credit Score. Мається на увазі повне погашення заборгованості 12-ма платежами;

  • під час користування КК відкриття нових карток повинно відбуватися регулярно. Такий «хід» приховає від FICO зловживання Min платежами, коли низький рівень зниження відсотка заборгованості може «вдарити» по credit score.

Наступна проблема: мати баланс у межах 30% і зберігати credits score на рівні 740 і вище.

Приклад: якщо нам потрібно 100K, то сумарно на КК повинен бути ліміт $300K.

Якщо одна людина може відкрити у перший рік КК на загальну суму близько $80K, то 4 людини зможуть створити за рік фонд на суму $300K. Причому, участь 4-х осіб у проєкті має кілька додаткових бонусів. Головний з них - практика взаємного залучення одне одного на нововідкриті картки як Authorized User. Ефект від цієї практики важко переоцінити. Порівняймо, пам'ятаючи про те, що credit score, насамперед, визначається співвідношенням сумарного ліміту і сумарного балансу.

Якщо одна людина відкриває одну КК, то в її кредитній історії з'являється одна кредитна картка. До прикладу, відкривши картку з лімітом $10K, ми побачимо у кредитному рапорті $10K. Якщо ж та сама людина відкриває одну картку в компанії 4-х інших, і кожен із них поставить одне одного на свою картку як Authorized User, то у кожного в кредитній історії з'являться $40K замість $10K. Не важко підрахувати, що після відкриття 4-ї картки всі учасники цього проекту будуть мати у своєму кредитному рапорті КК із сумарним лімітом $160K. Це гарантує зростання credit score до рівня 800 і вище, що і потрібно для успішної роботи проєкту.

 

Стосовно всіх питань, пов'язаних
із сімейним бюджетом і
його стабільністю,
телефонуйте:
847-520-7030.

e-mail: [email protected]

www.drfgroup.net

 

З повагою - Йосип Розенберг,
Common Sense Club

Градієнтна заробітна плата: як пошукачі розуміють поняття «сірої» та «чорної» зарплат

Найгостріші виклики для роботодавців: думка HR-спільноти

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers