rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Храмове свято та український фестиваль в Українському Православному кафедральному соборі святого князя Володимира у Чикаго

Минув уже 1031 рік від Дня Хрещення нашої Батьківщини великим славним князем і просвітителем Руси-України Володимиром Великим. Ця історична подія в житті України важлива не тільки в духовному аспекті - це ще і важливий фактор долучення нашої країни до спадщини Візантії з її багатогранною культурою і розкритим вселенськими соборами богословським православним словом.

Title Title

 

Важливість цієї події цілком правильно відображається нашим народом, а саме: величною багатолюдною хресною ходою, молебнями та святковими літургіями.

Title Title
TitleTitle

 

В цей урочистий день до спільноти православної громади України приєднується і єпископат інших помісних православних церков. Починаючи з цього дня, в Україні назавжди залишається частинка мощей святого апостола Андрія Первозванного, дарована нещодавно Вселенським патріархатом нашій новоствореній помісній Православній церкві України як знак євхаристичного єднання з Матір'ю-Церквою. Це є справді важливий історичний момент, бо ще ніколи в історії Україна не мала святих мощей нашого апостола Андрія, який проповідував слово Євангелія на наших київських горах. Це стало можливим завдяки великій справі, яку втілив у життя Константинопольський патріарх Варфоломій І, надавши канонічну автокефалію Українській православній церкві. Воістину, живемо в історичні дні, коли наша Україна та її церква починають входити в канонічне єднання з іншими помісними православними церквами.

TitleTitle

 

Title  Title

 

 

Title

 

 

Свято Хрещення київським князем Володимиром Руси-України урочисто відзначається і в численних храмах української діаспори в різних країнах. У нашому місті Чикаго, в Українському православному кафедральному соборі святого князя Володимира, ці дні були відзначені особливо урочистим богослужінням і багатолюдним фестивалем на території нашого собору.

Title Title
Title Title

 

 Завдяки нашому отцеві настоятелю, протоієрею Іванові та пані добродійці Лілії Лимар, його сім'ї, голові Управи пані Марійці Глібці та всім членам парафіяльної Управи, українці Чикаго мали змогу знову зустрітися разом, провести спільну молитву в храмі і після святкового богослужіння разом провести свій час під рідні мелодії українських пісень, згадати історію своїх предків та насолодитися молодими талантами дітей нашої славної України, виступами співаків та духового оркестру під керівництвом пана Мирона Богуна. Особлива подяка українській Кредитній спілці «Самопоміч» за щиру пожертву та дружню підтримку нашого кафедрального собору святого Володимира. Наша парафія також вдячна всім організаторам та помічникам за їхню віддану працю на благо нашої громади. Зі святом, любі українці! Із хрещенням нашої Батьківщини, Руси-України! Пам'ятаймо святого рівноапостольного князя Володимира!

Title  Title

 

Світлини Олени Лимар

 

Connection U-11 з Чикаго – призер Кубка ФК «Львів» в Україні!

Скільки заробляють судді?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers