rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Міжнародні резерви України у липні зросли на $1,2 мільярда, – НБУ

Міжнародні резерви України у липні зросли на $1,2 мільярда, - НБУ

 

Міжнародні резерви України у липні 2019 року зросли на 1,2 млрд дол. США і станом на 1 серпня становили 21,84 млрд дол. США. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«Станом на 1 серпня 2019 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 21 840,13 млн дол. США (в еквіваленті). У липні вони зросли на 5,8% завдяки чистій купівлі Національним банком валюти на міжбанківському ринку», - йдеться у повідомленні.

Загалом, динаміку резервів упродовж місяця визначали такі чинники: по-перше, сприятлива ситуація на валютному ринку, що склалася внаслідок зростання інтересу нерезидентів до гривневих ОВДП, а також збереження позитивної цінової кон'юнктури для українського експорту та помірних обсягів імпорту. Ці фактори зумовили суттєве перевищення пропозиції валюти над попитом і дали Національному банку змогу поповнити міжнародні резерви завдяки інтервенціям на міжбанківському валютному ринку на загальну суму 1 271,1 млн дол. США. Зокрема, 405,2 млн дол. США було куплено під час здійснення інтервенцій з вибору найкращого курсу та 865,9 млн. дол. США - за єдиним курсом. Інтервенцій із продажу валюти Національний банк упродовж місяця не проводив. По-друге, операції уряду з управління державним боргом. Так, у липні надходження від розміщення ОВДП, номінованих у валюті, становили 1 005,6 млн дол. США. Ці надходження майже повністю компенсували платежі уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. Минулого місяця такі витрати становили 1 019,0 млн дол. США (в еквіваленті), з яких 941,3 млн дол. США були скеровані на обслуговування та погашення валютних ОВДП, а решта коштів - на виконання інших зобов'язань перед іноземними кредиторами та міжнародними фінансовими організаціями. По-третє, переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют). Минулого місяця їхня вартість зменшилася на 56,6 млн дол. США (в еквіваленті).

Станом на 1 серпня 2019 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і Національного банку.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 липня 2019 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 20 638,9 млн дол. США (в еквіваленті).

 

Найбагатші люди світу за один день втратили $117 мільярдів

 

За минулий понеділок 500 найбагатших осіб світу втратили через обвал котирувань на ринках США 117 мільярдів доларів.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

«Через обвал котирувань на ринках США у понеділок 500 найзаможніших людей світу втратили 117 мільярдів доларів, тобто, 2,1% своїх сукупних статків. Серед тих, хто втратив кошти - Джефф Безос, Бернар Арно та Марк Цукерберг», - йдеться в повідомленні.

Найбільших втрат зазнав засновник Amazon Джефф Безос, чиї статки упали на 3,4 мільярда доларів. Окрім цього, за даними Bloomberg, 21 людина з-поміж світових багатіїв за один день втратила коштів на суму від 1 мільярда доларів.

Але, незважаючи на цей обвал, загальні статки 500 найбагатших людей світу, за версією Bloomberg, зросли зі січня 2019 року на 11%.

Причиною такого песимізму інвесторів, що спричинив різке падіння котирувань, експерти назвали Китай, а точніше - торговельну війну між Вашингтоном та Пекіном. Це було найбільше падіння котирувань на американських ринках із початку цього року.

 

Мінфін залучивдо бюджету 2,7 мільярда від продажу облігацій

 

Міністерство фінансів України 6 серпня 2019 року на аукціоні з розміщення облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП) залучило до державного бюджету 2,7 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

«За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики до державного бюджету залучено 2 668 316 138,03 грн.», - йдеться у повідомленні. Зазначається, що було задоволено 65 заявок на придбання ОВДП з 95 виставлених.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів України 30 липня 2019 року на аукціоні з розміщення ОВДП залучило до державного бюджету 17,2 млрд грн.

Податок на нерухомість в Україні: хто має його платити

Руйнувати чи не руйнувати? Післясмак реформи банківської системи

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers