rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: під Павлополем внаслідок обстрілів окупантів загинули четверо українських бійців

Під час обстрілу російсько-окупаційними військами позицій Об'єднаних сил поблизу Павлополя у вівторок, 6 серпня, загинуло четверо українських військовослужбовців.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

«О 10.20 російські окупанти розпочали обстріл із РПГ поблизу Павлополя. Із сумом повідомляємо, що внаслідок ворожих обстрілів сьогодні, за наявною інформацією, четверо наших героїв отримали поранення, несумісні з життям», - сказав Гуцуляк.

Ще одного військовослужбовця було поранено.

Він уточнив, що від початку доби до 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили два провокаційні обстріли позицій Об'єднаних сил. О 00.45 протягом майже години бойовики з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї проводили вогонь біля села Богданівка, Донецької області.

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн-учасниць «нормандського формату» якомога швидше зібратися для перемовин у зв'язку з порушенням російсько-окупаційними військами перемир'я.

«Хлібне перемир'я» тривало 17 днів. Сьогоднішній інцидент спрямований на підрив не тільки цього перемир'я, але й переговорного процесу загалом. Україна щиро прагне миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче», - зазначив глава держави у Facebook.

Президент також висловив співчуття родинам загиблих біля Павлополя.

«Ми не припинимо працювати над закінченням бойових дій і не залишимо без відповіді жодну атаку на наших військових», - наголосив Зеленський.

Спецпредставник Державного департаменту США з питань українських перемовин Курт Волкер засмучений вбивством чотирьох українських військових на Донбасі.

Про це Волкер написав у Twitter.

На думку спецпредставника США, особливо засмучує, що вбивство сталося у час, коли «український президент робить жести, спрямовані на досягнення миру».

 

Литва вимагає невизнання в ЄС виданих на Донбасі російських паспортів

Лінія фронту: окупанти і далі порушують «тишу»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers