rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ФЕХТУВАННЯ

ФЕХТУВАННЯ

 

Ольга Харлан вирвала перемогу в росіянки Софії Вєлікої

У Будапешті (Угорщина), де відбувся чемпіонат світу-2019 з фехтування, 20 липня було розіграно комплект нагород в особистій першості шаблісток, де перемогу здобула українка Ольга Харлан.

Після перемог над Лін Пунг із Малайзії (15:2), грузинкою Лікою Джиджиашвілі (15:12) та Абандон Соеон Чой з Південної Кореї (15:12), Ольга Харлан в 1/4 фіналу зустрілася зі свою подругою по «срібній» команді Олімпіади-2016 Аліною Комащук.

Очна дуель українок видалася дуже напруженою і завершилася перемогою більш досвідченої Харлан, яка перевершила свою суперницю на один точний удар - 15:14.

Далі, у півфіналі, на Ольгу чекав поєдинок проти румунки Бьянки Паску, в якому вона розгромила суперницю з рахунком 15:5. Причому, після першої половини рахунок був 8:5, а в другій - ударів завдавала виключно українка.

У фіналі на Харлан чекала ще одна битва зі семиразовою чемпіонкою світу й олімпійською чемпіонкою в команді та срібним призером в особистій першості Олімпіади-2016 росіянкою Софією Вєлікою, яка в іншому півфіналі перемогла представницю Греції Теодору Гкунтру - 15:11.

У фіналі українка йшла попереду впродовж більшої частини поєдинку - 2:0, 5:2, 8:5, 11:8, 13:11. Але далі трьох ударів поспіль завдала росіянка, яка вийшла вперед (14:13), і їй до «золота» залишалося провести лише одну результативну дію. Однак, Ольга не дозволила їй це зробити і у вирішальний момент зуміла провести дві влучні атаки. 15:14 - і Харлан ушосте загалом і вчетверте особисто стає чемпіонкою світу з фехтування на шаблях.

При цьому українка стала лише другою шаблісткою в історії фехтування, в активі якої тепер чотири індивідуальні «золота» чемпіонатів світу - 2013, 2014, 2017 і 2019 роках.

Нагадаємо, минулого місяця Ольга Харлан перемогла у фіналі чемпіонату Європи-2019 з фехтування в німецькому Дюссельдорфі, здолавши француженку Манон Брюне з рахунком 15:12.

 

Українські шпажисти на ЧС-2019 завоювали «срібло»

Чоловіча збірна України з фехтування на шпагах стала срібним призером чемпіонату світу-2019, який 23 липня фінішував у столиці Угорщини - Будапешті.

Українська команда у складі Богдана Нікішина, Анатолія Герея, Романа Свічкаря та Ігоря Рейзліна після перемог над збірними Гонконгу (45:40), Угорщини (45:36) та Італії (37:34) у півфіналі обіграла Китай (38:24).

На жаль, у фіналі українці в напруженій боротьбі програли команді Франції з рахунком 37:45, хоча перед дев'ятим, завершальним боєм була нічия - 35:35.

У очному протистоянні за «бронзу» швейцарці взяли гору над китайцями з перевагою у десять уколів - 45:35.

Зазначимо, що для Ігоря Рейзліна це вже друга медаль на цьогорічному чемпіонаті світу. Раніше він став бронзовим призером в індивідуальній шпазі.

А Олена Кривицька в п'ятницю, 19 липня, завоювала «бронзу» в особистому турнірі шпажисток.

БОРОТЬБА

 

Збірна України виграла ЧС з бойового самбо

Збірна України завоювала на чемпіонаті світу з бойового самбо 4 золоті, і по одній срібній та бронзовій медалі. Про це повідомляє XSport.

Золоті медалі нашій команді принесли прославлені бійці MMA Владислав Парубченко (до 68 кг), Дмитро Парубченко (до 74 кг), і Ярослав Амосов (до 82 кг). Ще одну нагороду найвищого ґатунку приніс Владислав Ільїн (до 90 кг).

Також «срібло» завоював Сергій Бобир (до 62 кг), а «бронзу» - Олексій Кривець (до 57 кг).

Нагадаємо, на Європейських іграх збірна України завоювала одну золоту медаль у спортивному самбо.

СИНХРОННЕ ПЛАВАННЯ 

 

Українки здобули «бронзу» ЧС-2019 в комбінації групових вправ

У Кванджу (Республіка Корея), де триває чемпіонат світу-2019 з водних видів спорту, 20 липня у змаганнях з артистичного плавання відбувся фінал в комбінації групових вправ.

Як повідомляє ukrinform.ua, бронзовим призером стала збірна України у складі Єлизавети Яхно, Анастасії Савчук, Владислави і Марини Алєксєєвих, Яни Наріжної, Катерини Резник, Аліни Шинкаренко, Олександри Коваленко, Валерії Апрєлєвої та Вероніки Гришко. Наші дівчата показали третій результат (94,5333 бала) серед 12-ти команд фіналу.

Найкращу суму набрали росіянки (98,0000), а «срібло» дісталося китаянкам (96,5667).

В активі українських синхроністок на нинішньому світовому форумі в Південній Кореї шість нагород - одна золота і п'ять бронзових.

Додамо, що на чемпіонаті світу-2019 з водних видів спорту у Кванджу до 28 липня розіграють 76 комплектів медалей.

БОКС

 

Гвоздик битиметься у США з Бетербієвим

 Чемпіон світу з боксу за версією WBC українець Олександр Гвоздик підписав контракт на об'єднавчий бій у напівважкій вазі з росіянином Артуром Бетербієв, який володіє поясом IBF.

Як повідомляє xsport.ua, поєдинок має відбутися 18 жовтня в США, але точне місце проведення зустрічі наразі невідоме.

Гвоздик за вихід у ринг проти Бетербієва заробить 1,5 мільйона доларів.

Цей гонорар буде рекордним у боксерській кар'єрі харків'янина, - повідомляє sportarena.com.

Останній бій Гвоздик провів наприкінці березня проти француза Дуду Нгумбу. Українець переміг технічним нокаутом у п'ятому раунді. Після перемоги Олександр заявив про свою мету об'єднати чемпіонські пояси.

Титул чемпіона світу в напівважкій вазі за версією WBC Гвоздик здобув у грудні минулого року, нокаутувавши в 11-му раунді канадця Адоніса Стівенсона.

 

На бій Ломаченко - Кемпбелл за кілька годин продали 12 000 квитків

Промоутер Едді Гірн поділився першими результатами продажів квитків на вечір боксу в Лондоні, в головному поєдинку якого зустрінуться Василь Ломаченко і британець Люк Кемпбелл. По це повідомляє XSport.

За інформацією промоутера, лише за кілька годин від старту продажів викуплено 12 000 квитків.

Бій відбудеться 31-го серпня на арені О2. Боксери розіграють три чемпіонські пояси: WBA, WBO і WBC.

Нагадаємо, боксери вже встигли провести дві дуелі поглядів.

 

Усик хотів би зустрітися у рингу з Джошуа та Руїзом

Абсолютний чемпіон світу з боксу у крузервейті українець Олександр Усик розповів про свої плани у суперважкому дивізіоні, дебют у якому український боксер запланував на вересень поточного року. Олександр, зокрема, заявив, що з британцем Ентоні Джошуа він хотів би боксувати в Лондоні, а з мексиканцем Ен­ді Руїзом, який живе в Америці, - у США, - повідомляє klitschko-brothers.com.

«Так можна заробити грошей», - сказав Олександр Усик.

ТЕНІС

 

Стаховський виграв у парному розряді тенісний турнір у Ньюпорті

Українсько-іспанський дует Сергій Стаховський/Марсель Гранольєрс став переможцем турніру Асоціації тенісистів професіоналів (ATP) - Hall of Fame Open - в Ньюпорті (США) з призовим фондом $652 245.

Як повідомляє btu.org.ua, у фіналі Сергій Стаховський і Марсель Гранольєрс у трьох сетах здобули вольову перемогу над парою Марсело Аревало (Сальвадор)/Мігель Анхель Реєс-Варела (Мексика) - 6:7 (10:12), 6:4, 13:11.

У колекції 33-річного киянина Сергія Стаховського це восьмий титул ATP - по чотири одиночних та парних.

Додамо, що турнірі Hall of Fame Open - 2019 в одиночному розряді виграв американець Джон Ізнер, який у вирішальному протистоянні в двох сетах взяв гору над Олександром Бубликом з Казахстану - 7:6 (7:2), 6:3.

ФУТБОЛ

 

Паралімпійська збірна України виборола срібні нагороди ЧС-2019 у Севільї

В іспанській Севільї завершився чемпіонат світу-2019 серед гравців з ураженнями опорно-рухового апарату.

Як повідомляє офіційний сайт УАФ, на шляху до фіналу українська команда здолала в рамках групового етапу збірні Іспанії (10:0), Австралії (7:0) та Аргентини (2:0) та посіла перше місце. Після цього у чвертьфіналі українці розгромили Голландію (5:0), а у півфіналі - Бразилію (3:0).

У фінальному матчі перемогу з рахунком 3:1 здобули росіяни. Гол у складі «синьо-жовтих» на рахунку Сергія Беденока.

Віце-чемпіонами світу стали: Сергій Беденок (Дніпропетровська обл.), Богдан Дембік (м. Київ), Іван Доненко (Черкаська обл.), Тарас Дутко (Дніпропетровська обл.), Едгар Каграманян (Дніпропетровська обл.), Денис Княжицький (м. Київ), Артем Красильников (Дніпропетровська обл.), Богдан Кулинич (Черкаська обл.), Ярослав Черниш (м. Київ), Віталій Романчук (Волинська обл.), Костянтин Симашко (Дніпропетровська обл.), Віталій Трушев (Хмельницька обл.), Артем Шеремет (Дніпропетровська обл.), Іван Шкварло (Тернопільська обл.). Головний тренер - Сергій Овчаренко.

Нагадаємо, що вітчизняна збірна серед гравців із вадами опорно-рухового апарату незмінно поверталася з медалями з десяти останніх світових форумів. Зокрема, «синьо-жовті» є переможцями п'яти Мундіалів - у 2001, 2003, 2009, 2013 та 2017 роках.

 

У сезоні-20/21 у футбольній Прем'єр-Лізі гратимуть 14 команд

Під час Загальних зборів учасників Української Прем'єр-Ліги клуби проголосували за те, щоб у сезоні-2020/2021 у чемпіонаті УПЛ залишилося 12 команд, а в сезоні-2021/2022 найвищий дивізіон був розширений до 16 учасників, - пише офіційний сайт Ліги.

Однак після завершення Загальних зборів від клубів-учасників почали надходити прохання переглянути рішення щодо формату чемпіонату УПЛ на сезони 2020/2021 і 2021/2022 років. Після повторного розгляду питання рішенням Загальних зборів визначено, що в сезоні-2020/2021 у чемпіонаті УПЛ виступатимуть 14 команд.

Відповідно, клуби-учасники розглянули питання про ротацію команд між УПЛ та ПФЛ за підсумками сезону-2019/2020 з урахуванням рішення Виконавчого комітету УАФ від 10.07.2019. На розгляд клубів були запропоновані три варіанти, відтак, більшістю голосів обрано третій: при переході від формату 12 команд до формату 14 (а в подальшому до 16) команд пропонується наступний підхід до обміну команд між лігами в перехідний сезон:

із ПФЛ до УПЛ напряму піднімаються команди, що посядуть перше і друге місця у турнірній таблиці ПФЛ, та пройдуть атестацію для клубів УПЛ;  між командою УПЛ, що посяде останнє місце у турнірній таблиці (12-е) УПЛ, та командою, що посяде третє місце у таблиці ПФЛ, проводяться два матчі плей-оф за право виступати в УПЛ.

 

«Арсенал-Київ» знімається з Першої ліги

«Арсенал-Київ» не гратиме у Першій лізі в новому сезоні. Як стало відомо Sport Arena, керівництво столичного клубу повідомило про це рішення президенту ПФЛ Сергієві Макарову в офіційній заяві.

Причина зняття з чемпіонату - фінансові і організаційні проблеми клубу. Також кілька колишніх гравців подали позовні заяви про невиконання «Арсеналом-Київ» контрактних зобов'язань.

Місце київського клубу в Першій лізі, за неофіційною інформацією, посяде запорізький «Металург», який у минулому сезоні в стикових матчах за право грати в дивізіоні поступився «Агробізнесу».

Наприкінці минулого місяця «каноніри» почали підготовку до нового сезону, тренером команди залишився Ігор Леонов. За підсумками минулого сезону, «Арсенал-Київ» вилетів із Прем'єр-ліги (УПЛ) і посів 12-е місце в чемпіонаті.

Вони йдуть на прорив: 9 українських талантів, які можуть стати відкриттям нового сезону

Славко Медведенко, баскетболіст, дворазовий чемпіон НБА: «Моїми вболівальниками були Сільвестер Сталлоне і Джек Ніколсон»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers