rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Розроблено якісну альтернативу для «лежачих поліцейських»

Не всі автомобілісти цінують «лежачих поліцейських». Багато примудряються їх об'їжджати. А ще треба врахувати той факт, що в більшості випадків при встановленні використовують найменші і найдешевші - перед такими потрібно практично зупинитися.

 

Для адекватної реакції, скажімо, якщо вибігають діти, досить знизити швидкість до 30-40 км/год. і обережно проїхати небезпечне місце. А з «лежачими поліцейськими» доводиться відволікатися саме на саму нерівність. Скидати швидкість до нуля. А відтак набирати швидкість знову, наповнюючи пішохідний перехід ароматами вихлопних газів.

Але - маємо привід для радості. Нещодавно одна зі шведських компаній розробила систему Actibump, яку автомобілісти вже встигли охрестити «падаючим поліцейським». Як працює Actibump? Дана система працює разом з радіолокаційним блоком, який визначає швидкість рушійного автомобіля. Геніальний симбіоз штучної нерівності і радара контролю швидкості. Працює система просто - якщо водій їде дуже швидко, заглушка, вже вбудована в проїжджу частину, розкривається і з'являється заглиблення на 6 сантиметрів.

Рух по такій вибоїні незручний для автомобіліста, але якісно нагадує про необхідність скинути швидкість в потрібному місці. А що стосовно службових машин? Actibump не спрацьовуватиме при перевищенні швидкості службовими машинами, такими, як швидка допомога або пожежна служба. У службових машинах буде встановлено транспондер для деактивації спрацьовування системи. А ще подейкують, що поліцейським роздаватимуть спеціальні пульти дистанційного керування, якими можна буде вимкнути дану систему.

Де найкраще встановлювати Actibump? Компанія-виробник стверджує, що систему доцільно використовувати в місцях, де «концентрація» пішоходів є досить високою. Які плюси системи? Крім вищесказаного, є ще величезний плюс - на відміну від наших «лежачих», Actibump НЕ буде ускладнювати прибирання вулиць. Які мінуси? Найголовніший - це ціна. Дві смуги даної системи коштуватимуть майже 45 000 євро.

Але знову плюс - система прослужить приблизно 10-12 років. Чи пройшла система апробацію? На даний момент Actibump вже впроваджена в Швеції і Канаді. До речі, система не завдає шкоди автомобілям, але тільки у випадку, якщо ви їдете акуратно і не перевищуючи швидкісний режим. Якщо ж летіти на величезній швидкості, то зіткнення зі системою буде дуже чутливим не тільки для водія, але і для машини.

«Розумні» машини будуть обов’язковими для європейця

Aston Martin показав перший електрокар: він долає 320 кілометрів без зарядки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers