rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Українці створили додаток, що допоможе знайти компанію для занять спортом

Playseek не лише допомагає шукати партнерів, а також відображає міську спортивну інфраструктуру: майданчики, стадіони, розклад ігор та тренувань. Офіційний сайт Playseek зазначає: використовуючи цей додаток, спортсменам стане легше самоорганізуватися. А ще - знайти партнера (партнерів) на пробіжку, футбольну команду, приєднатися до тенісного турніру...

 

Title  
 Артем Гетьман (праворуч), Ілля М’ясников (центр)
та Іван Тараненко

 

З додатком можна запросто знайти партнерів у парних видах спорту і проводити ігри на постійній основі. Іноді бігати наодинці нудно. Натомість, удвох або компанією займатися спортом завжди веселіше, - йдеться на сайті додатку. - Ми хочемо створити найбільшу спортивну спільноту, в якій кожен зможе знайти себе і розвиватися. Наша мета - зробити спорт доступним і поширити ідею здорового способу життя».

Сьогодні сервіс уже працює в Києві і безкоштовно доступний на версіях мобільної операційної системи Android та iOS.

Розробники Playseek розповіли Укрінформу, як працює їхнє творіння.

Ідея зародилася в університеті

 

«Ідея виникла в нашого натхненника Артема Гетьмана. Саме він займається розробкою, просуванням і плануванням», - розповідає маркетолог Ілля М'ясников. За його словами, Артем дуже любить грати у футбол. В університетські роки організовував 10-хвилинні матчі між парами. Але після випуску коло спілкування звузилося. В усіх з'явилася робота, сім'ї...

«Знайомих з «універу», які б регулярно збиралися, майже не залишилося. А на роботі таких людей набиралося не більш, ніж четверо. Тож Артем подумав, що було б класно збирати команду так само швидко, як колись в «універі». Спершу з'явилися групи і чати, де люди домовлялися про ігри. Але все це було незручно. Зустрічі регулярно зривалися, в чатах було складно відшукати потрібну інформацію, - каже М'ясников. - Так і з'явилася ідея інструменту, який дозволяє в один клік знайти спортивні майданчики та події неподалік. Можна додатися в чиюсь гру, якщо підходить рівень, можна створити власну і запросити друзів».

Від ідеї до реалізації минуло близько двох років. Спочатку команда складалася з університетських друзів. Власне, сам Артем Гетьман, Ілля М'ясников та Іван Тараненко (шеф-дизайнер). Згодом компанія поповнилася 11-ма волонтерами - програмістами і дизайнерами. Усі працюють на добровільній основі з перспективою майнової участі в проекті.

«Коли був час, приділяли увагу Playseek, адже у всіх була основна робота», - каже Іван Тараненко. - Але проект не заради розваги, це - інвестиція в майбутнє».

Треба зазначити, що додаток українських розробників нещодавно визнали найкращим на «Тайванській технологічний арені» з понад десятків інших з усього світу. За словами Іллі М'ясникова, іноземний досвід використають для розробки методів просування в Україні. «Тайванська технологічна арена» (TTA) - це міжнародний інкубатор і акселератор технологічних стартапів, створений за підтримки тайванського уряду, - каже маркетолог. - 19 липня вилітаємо у Тайвань, щоби розповсюдити там нашу ідею - спортивний спосіб життя та об'єднання спортсменів в єдину екосистему. Перший крок для виходу на світовий ринок зроблено. Тепер шукатимемо інвесторів і можливості виходу на ринки Азії».

А чи існують якісь аналоги? Розробники кажуть, що так, аналоги є. Але у кожного додатку є певна локалізація.

«Приміром, щось схоже вже працює в Італії та Іспанії, у Сінгапурі тощо. Тобто, не можу сказати, що в Playseek немає конкурентів. Але на ринках східної Європи такого мало», - стверджує М'ясников.

Наразі Playseek тестується спеціалістами компанії, які шукають та виправляють недоліки. Однак, бета-версію продукту вже завантажили кілька сотень користувачів. Розробники просять ділитися враженнями і пропозиціями щодо поліпшення роботи.

«Від багатьох функцій ми спочатку відмовилися, адже хотіли якнайшвидше вийти в люди. Власне, аудиторією і просуванням не встигли ще нормально зайнятися. Нічого, наздоженемо. Наразі проводимо переговори зі спортивними майданчиками, зокрема, комерційними, щоби туди вже заходили люди. А таких у Playseek - вже понад 1000 осіб. Додаток - безкоштовний. Юзайте на здоров'я!» - каже він.

А чи можна за допомогою додатку організувати, скажімо, акцію протесту або політичний мітинг? - цікавимося в розробників.

«Сьогодні додаток має обмежений перелік спортивних подій. Наприклад, футбол, баскетбол тощо. Додати власну не можливо, - переконує М'ясников, - Ми здійснюємо постійний моніторинг. А відтак, якщо подібні речі помітять, то швидко зреагують і зупинять ще в зародку», - резюмує Ілля М'ясников.

То як же працює Playseek?

 

Головний екран розділений на 2 вкладки - події і місця. Тут знайдете найближчі до вас заходи і спортивні майданчики. Додаток знайде інформацію про вашу геолокацію. Можна відфільтрувати і те, й інше, використовуючи зручні іконки з видів спорту. Поки їх підтримується вісім: «Футбол», «Міні-футбол», «Волейбол», «Баскетбол», «Настільний теніс», «Великий теніс», «Велосипед» і «Біг».

«До релізу ми спілкуватися з людьми, яким була цікава ідея. Зібрали 500 осіб на Фейсбуці і постійно запитували їхню думку про необхідність тих чи інших функцій. Так і склали список з 8 видів спорту. Несподівано приємно було отримати прохання додати ще щось. Наприклад, регбі й американський футбол. Обіцяємо - нікого без уваги не залишимо! - каже Артем Гетьман, ідеолог Playseek.

Для детальнішого підбору - є текстовий пошук і розширені фільтри вгорі екрану. Можна підібрати подію за рівнем гравців, вартості майданчика і датою проведення. Два кліки - і ви вже учасник події. Залишається тільки прийти на майданчик!

Як зібрати друзів на футбол за 5 хвилин?

 

У додатку, крім запропонованих, можна створити й власну спортивну подію. Якщо ви хоч раз організовували товариський футбольний матч, то знаєте, наскільки це складно. А тепер, натиснувши на кнопку в правому нижньому кутку, створюємо подію за три прості кроки: вибираємо вид спорту, місце проведення та заповнюємо дані за часом, складом учасників і вартістю.

Можна запросити будь-якого користувача Playseek або надіслати запрошення другові, наприклад, у Фейсбук, скориставшись для цього кнопкою «шеринг». Після того, коли він завантажить програму на свій смартфон - зможе потрапити на ваш захід. Крім того, у події є груповий чат. Це дуже зручно, коли потрібно обговорити підготовку. До того ж, гравці будуть отримувати повідомлення з чату. Наприклад, якщо час гри змінився.

Особистий профіль користувача

 

У ньому необхідно вказати улюблені види спорту, додати фотографію та контакти, за якими з вами можна зв'язатися, щоб запросити на гру. Згодом тут з'явиться рейтинг. За ним кожен може визначити, запрошувати користувача на гру чи ні. Такий же рейтинг буде і в спортивних майданчиків.

У планах Playseek - запровадити систему бонусів. За дії в додатку користувачі будуть отримувати бали, які потім можна буде витратити на покупки товарів у партнерів. Наприклад, купити кросівки зі знижкою.

Автор: Мирослав Ліскович, Київ

Джерело: «Укрінформ»

Готелі у Сінгапурі прибиратимуть роботи-поліглоти

Людський інтелект проти штучного

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers