rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ МВФ вважає курс долара США значно завищеним

МВФ вважає курс долара США значно завищеним

 

З урахуванням основних короткотермінових економічних індикаторів курс долара завищений на 6-12 відсотків, - йдеться в доповіді Міжнародного валютного фонду, оприлюдненій в середу, 17 липня, - передає DW.

Зазначається, що у той же час курси євро, японської ієни і китайського юаня перебувають на прийнятному рівні.

Президент США Дональд Трамп постійно висловлює невдоволення тим, що курс долара дуже високий і, в результаті, перешкоджає американському експорту. У червні він розкритикував у зв'язку з цим грошову політику Європейського Центробанку (ЄЦБ) і його глави Маріо Драги.

На думку американського президента, заходи, що вживаються ЄЦБ, несправедливо полегшують конкуренцію Європи з США. Чим дешевше євро, тим конкурентоздатніші в ціновому плані європейські продукти в інших валютних регіонах.

Найбільш занижений курс євро - для Німеччини. Враховуючи високе позитивне сальдо поточних операцій ФРН, він занижений на 8-18 відсотків, - вважають експерти МВФ.

 

Конгрес США не підтримав резолюцію про імпічмент

 

Палата представників Конгресу США не підтримала резолюцію, яка почала би процедуру імпічменту президента США Дональда Трампа.

За резолюцію проголосували 95 конгресменів, 332 висловилися проти, - повідомляє «Голос Америки».

Те, що демократи, які мають більшість у Палаті представників США, не змогли консолідуватися навколо питання імпічменту, свідчить про відсутність єдиної позиції партії з цього питання, - пишуть оглядачі.

Трамп назвав спроби оголосити йому імпічмент «сміхотворними».

«Палата представників США переважною більшістю проголосувала за припинення резолюції щодо імпічменту 332-95-1. Це, можливо, найсміхотворнішний проєкт, з найбільшими витратами часу, над яким я повинен працювати», - написав Трамп у Twitter.

Президент США також акцентував на своїх заслугах як лідера, який привів країну до «найбільшого економічного буму в історії країни, найкращих цифр щодо робочих місць, найбільших податкових знижень, розвитку збройних сил і багато чого іншого».

Приводом до подання проекту резолюції про імпічмент були коментарі Трампа щодо чотирьох американських законодавців від Демократичної партії.

 

Трамп планує значно скоротити витрати держбюджету, якщо вдруге стане президентом

 

Президент США Дональд Трамп планує значно скоротити бюджетні витрати у випадку своєї перемоги на виборах президента в 2020 році. Про це повідомляє газета The Washington Post.

Джерела в Білому домі повідомили газеті, що Трамп уже дав доручення своїм помічникам підготувати план щодо різкого скорочення бюджету на випадок, якщо його буде переобрано на другий термін.

Повідомляється, що в 2021 році у Трампа з'явиться більше можливостей для ліквідації деяких управлінь, особливо, якщо республіканці відновлять контроль над Палатою представників Конгресу США.

 

США запровадили санкції проти компанії з Китаю через підтримку іранського режиму

 

Офіційний Вашингтон оголосив про запровадження санкцій проти китайської компанії Zhuhai Zhenrong Company Limited, а також її очільника, через купівлю нафти у іранського режиму попри обмеження, введені Мінфіном США раніше проти Тегерана.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майкла Помпео, оприлюдненій у понеділок.

При цьому уточнюється, що угода китайської компанії з Іраном стосувалася купівлі сирої нафти.

Як підкреслив глава Держдепу, цей крок допоможе припинити суттєвий потік доходів для режиму в Тегерані, «який фінансує терор по всьому світу, є причетним до конфліктів у регіоні та розвиває програму балістичних ракет».

«Іранський режим повинен припинити цю дестабілізуючу діяльність», - наголосив Помпео.

Він також зауважив, що будь-який суб'єкт, який розглядає можливість ухилення від санкцій США, «має звернути увагу» на сьогоднішню відповідь офіційного Вашингтона.

 

Жертвами аномальної спеки стали 6 осіб

 

Щонайменше, шестеро людей загинули через небувалу спеку, що охопила різні регіони США.

Про це повідомляє Сіньхуа.

У штаті Меріленд, на сході країни, спекота забрала життя не менше, ніж чотирьох осіб. В південно-західному штаті Аризона та Арканзасі, що на півдні країни, жертвами температурних аномалій стали по одній людині.

 

NASA відправить астронавтів на Місяць і... залишить їх там

 

Віцепрезидент США Майкл Пенс заявив, що в 2024 році США планують відрядити астронавтів на Місяць і «залишить їх там» на деякий час.

Про це повідомляє CBS.

«Цього разу, коли ми полетимо на Місяць, ми не здійснимо візит - ми залишимося там... Сполучені Штати на 100% підтримують ідею відправити астронавтів знову на Місяць в 2024 році і закласти там основу своєї тривалої, стійкої присутності для того, щоб потім здійснити пілотований політ на Марс», - сказав він.

Він висловив упевненість, що США зможуть здійснити висадку людини на червону планету ще під час його життя.

При цьому Пенс висловив надію, що політ на природний супутник Землі буде здійснений на новому кораблі Orion, який доправить важка ракета Space Launch System (SLS).

«При попередніх президентських адміністраціях цей проект не отримував необхідне фінансування, йому не приділялося достатньо уваги. Наша адміністрація не припуститься такої помилки», - зазначив віце-президент.

За словами Пенса, якщо компанії Lockheed Martin і Boeing, які розробляють Orion і SLS відповідно, «не зможуть забезпечити польоти астронавтів» на Місяць і Марс, то влада може звернутися до послуг інших компаній, наприклад, SpaceX. Говорячи про політ на супутник Землі, глава цієї фірми Ілон Маск в неділю вказав, що SpaceX готується «відправити непілотований космічний апарат на Місяць уже через два роки».

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) навесні оголосило про те, що нова програма освоєння Місяця отримала назву «Артеміда». Вона буде складатися з трьох етапів: перша місія (Artemis 1), що передбачає непілотований випробувальний політ «Оріона» навколо Місяця і його повернення на Землю, запланована на другу половину 2020 року. Другий етап (Artemis 2) - обліт супутника Землі з екіпажем на борту - повинен відбутися в 2022 році. На третьому етапі місії (Artemis 3) NASA розраховує здійснити висадку астронавтів на Місяць в 2024 році.

 

Microsoft інвестує мільярд доларів у розвиток штучного інтелекту

 

Партнерство повинно пришвидшити прорив у сфері штучного інтелекту та допомогти OpenAI розробити Сильний машинний інтелект (СМІ).

«Microsoft та OpenAI, дві компанії, які глибоко думають над роллю штучного інтелекту в світі та як зробити його безпечним і етичним для суспільства, уклали партнерство для розширення можливостей систем штучного інтелекту на (платформі - ред.) Microsoft - Azure», - йдеться у прес-релізі Microsoft.

Також повідомляється, що співпраця для покращення Azure допоможе розробникам створювати додатки зі штучним інтелектом нового покоління.

Як відомо, одним із співзасновників компанії OpenAI є керівник компанії SpaceX й Tesla Ілон Маск.

 

У штаті Джорджія відпочивальники врятували 18 чорних дельфінів, які викинулися на берег

 

Ще дві тварини загинули, - повідомляє CNN.

За інформацією місцевої влади, на допомогу дельфінам (гриндам) прийшли десятки людей, які відпочивали на пляжі: вони намагалися перенести тварин назад на глибину, щоб ті змогли поплисти. Розміри одного дельфіна - не менш, ніж 4 метри, їхня вага - від 800 кг до 3 тонн, тому швидко повернути всіх тварин у воду було дуже складно.

«Коли ми приїхали на пляж, то помітили групу людей у воді. Спочатку ми подумали, що дельфіни влаштували якесь «шоу», але, наблизившись, не могли повірити в те, що відбувається», - написала одна зі свідків порятунку дельфінів Діксі МакКой.

Причини появи гринд на березі невідомі. Біологи зазначають, що це - соціальні тварини, і вони могли піти на берег за лідером або ж супроводжували хворого або пораненого родича.

Повідомляють, що 18 врятованих гринд успішно повернулися в океан і «продовжили свій шлях». Тіла двох загиблих особин виявили пізніше - одне тіло знайшли неподалік від місця, де дельфіни викинулися на берег, інше - за кілометр від пляжу, на приватній території. Тіла загиблих тварин передали в заповідник для розтину і встановлення можливих причин загибелі.

За даними Американського товариства китоподібних, гринди поступаються за розміром тільки косаткам.

Президент анонсував призначення нового міністра праці

Пенсіонери округу Cook не використали пільги на $45 млн

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers